Megmentette Szávay a magyarok becsületét

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 23. 23:03
A három magyar közül Szávay Ágnes egyedüliként vívta ki a továbbjutást a miami WTA-torna első fordulójában. Legmagasabban jegyzett teniszezőnk fordulatos mérkőzésen, három szettben győzte le kínai ellenfelét majd’ kétórás csatában. A következő rivális Oroszországból érkezik.


 

Arn Gréta és Czink Melinda egy kört sem élt túl Key Biscayne-ben, de hogy a magyar mérleg ne háromból semmi legyen, arról Szávay Ágnes gondoskodott.

Pedig az első szettben úgy tűnt, ez nem az ő napja lesz: tíz második adogatásából mindössze egyetlen egy hozott pontot a konyhára, és simán, 6:2-re alulmaradt Csang Su-ajjal szemben.

A második játszma első gémjei már előrevetítették, küzdeni nagyon tud a magyar lány, majd 3:3 után ellépett, és három gémet hozzátoldva kiharcolta a döntő felvonást.

A harmadik szettben mindjárt el is vette a kínai adogatását, csakhogy 2:0-ról pillanatok alatt 2:2-re alakult az állás. Ettől azonban nem esett kétsége, és 5:2-nél 15-re nyerte ellenfele szervajátékát, pontot téve a 111 percig és egy másodpercig tartó csata végére.

A következő körben az orosz Anasztaszja Pavljucsenkova lesz az egyetlen még állva maradt magyar ellenfele.

MIAMI WTA-TORNA, 1. FORDULÓ (kemény pálya, 4,5 millió dollár):
Szávay (magyar)-Csang (kínai) 2:6, 6:3, 6:2

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Már csak Szávayban bízhatunk Miamiban
Czink Melinda szoros csatában elszenvedett veresége után újabb kiesést kell megemészteniük a magyar teniszezőkért izguló szurkolóknak, ráadásul Arn Grétának esélye sem volt a továbbjutásra. A világranglista 51. helyén álló...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar vereség a nyitányon Miamiban
Czink Melinda három játszmában kikapott a német Sabine Lisickitől szerdára virradóra a 4,5 millió dollár összdíjazású keménypályás női tenisztorna első fordulójában, ezzel kiesett. Arn Gréta és Szávay Ágnes a szerdai játéknapon...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu