Magyarország-USA 0:2 a US Openen

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 31. 01:06
Simának indult, dráma és sírás lett a vége. A pályafutása első felnőtt Grand Slamét játszó Jani Réka Luca tizenegy perc előnyt adott a tizenegyes pályán az amerikai Sloane Stephensnek. Az első szettet hiába nem tudta megfordítani 0:3-ról (dupla brékkel), a döntő játszmában kétszer is a selejtezőből érkezett Jani Réka adogathatott a győzelemért. Sajnos hiába, pedig többnyire okosan, harcosan teniszezett. A US Open második napján, szintén a 64 közé kerülésért a másik magyar, Arn Gréta 6:1, 6:4-re kikapott az amerikai Vania Kingtől. Nálunk volt a Jani náluk a király, az eredmény ismert.


Amerikai ellen soha nem könnyű a US Openen, ráadásul a magyar lányoknak mintha a kínaiak és az oroszok mellett az amerikaiak lennének a mumusaik a teniszben. Ennek ellenére őszintén hittem abban, hogy Arn Grétának és Jani Réka Lucának sikerül nyernie az első fordulóban és azt írhatom címnek: Magyarország-USA 2:0 a US Openen.

Arn Gréta eredetileg a négyesen kezdett volna a női párosban tavaly US Open bajnokságot nyert Vania King ellen, de Davigyenko és Dodig 4 óra 2 perces maratoni meccset produkált, így mehetek a hölgyek a Grandstandre. A Kaliforniában született, de most Floridában élő 22 éves afroamerikai jelenleg 103. a világranglistán, igaz, öt éve volt 50. is. Ennek ellenére nem véletlenül mondta a 70 percig tartott találkozó után Arn Gréta, hogy végre ideális ellenfelet kapott egy Grand Slam első fordulójában. „Én nem tudok munka nélkül jól teniszezni. Nekem ahhoz van tehetségem, hogy rengeteget edzek, és az adja meg az önbizalmat. A júniusi sérülésem és a kihagyott öt hét után nem volt lehetőségem alaposan felkészülni és folyamatosan gyakorolni, mert versenyeztem. Talán jobb lett volna, ha nem indulok a US Open előtt sehol, csak készülök keményen. Az első szettben alig találtam el a pályát, mert a lassú labdáit mind megtámadtam, de rengeteget hibáztam”- magyarázta Arn Gréta, hogy miért kapott ki 6:1, 6:4-re. Az elsőszámú magyar a párosban még javíthat, aztán az idén még Ázsiában versenyez és azzal be is fejezi a szezont, amely így is pályafutása legjobbja lesz.

Sloane Stephens régi ismerőse a magyaroknak: Babos Tímeával tavaly hódítottak a junior lányok páros mezőnyében. Jani Réka Luca két évvel idősebb nála, de több mint 100 hellyel mögötte áll a világranglistán. A mérkőzésen ez nem látszott. A magyar idegesen kezdett: a 16 perc alatt 0:4 a szettbe került. Szerencsére a Népligetben edző Jani Réka nem zuhant össze és megmutatta, nem véletlenül jutott a főtáblára a selejtezőből. Okosan teniszezett, egyre kevesebbet hibázott és a második szettben jobban vigyázott az adogatójátékaira. Brékkel kezdte a döntő szettet, majd még kétszer elnyerte az amerikai adogatását, de a döntés így is a rövidítésre maradt. Abban 3:2-re vezetett, hiába. A tapasztalatlanság és talán a hit hiánya megakadályozta élete legnagyobb sikerének az elérésében. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu