Magyar házi rangadó helyett bukás

Szerző: Siklós Erik jelenti Melbourne-bőlLétrehozva: 2012. január 13. 11:19
Hiába állt fel 2:5-ről a döntő szettben és hárított öt meccslabdát 5:6-nál Babos Tímea a végén mégis a francia Irena Pavlovics örülhetett. A Babostól elszenvedett két tavalyi vereség után Melbourne-ben, az Australian Open selejtezőjének második fordulójában a Belgrádban született lány, 2 óra 25 perces csatában 6:4, 1:6, 8:6-ra nyert, így a magyarnak legalább a Roland Garrosig várnia kell pályafutása első felnőtt Grand Slam főtáblájára. Jani Réka-Luca szintén kiesett, mindössze 50 percig bírta a román Madalina Gojnea ellen (1:6, 0:6). A péntek 13-a nem a mi napunk volt, mert Czink Melinda is kikapott: az orosz Nina Bracsikova verte 6:3, 7:6-ra.


Csütörtök este még abban bízhattunk, hogy szombaton magyar rangadó lesz Melbourne-ben és újabb játékosunk az Australian Open főtábláján. Ehhez képest pénteken Babos Tímea és Jani Réka-Luca egyaránt búcsúzott a szezon első Grand Slamétől. Egy döntő szettben 8:6-ra elvesztett ütközet után talán nem túl hihető, de igaz: Babos Tímea nyugodtan nyerhetett volna két sima játszmában. Mi kellett volna ehhez? Jobb adogatás, és ha az nem megy, akkor taktikusabb játék. A második szettben mindkettő megvolt, meg is látszott az eredményen.

Tavaly kétszer is jobbnak bizonyult Babos a franciánál, még játszmát sem vesztett, de ez nem szegte kedvét a szerb származású Pavlovicsnak, aki mindkét oldalról két kézzel üt keményen. Ritkán sikerült őt kizökkentenie a ritmusából a magyarnak, márpedig az alapvonalról nagyon magabiztosan lőtte a labdát és stabilabban adogatott, mint a 12 kettőshibát szerváló Babos. Bíztató lehet a jövőre gondolva, hogy tehetséges fiatalunk fizikálisan felkészült, a második óra után sem fáradt, és hatalmas szívvel küzdött a nehéz pillanatokban. Más kérdés, hogy a céljai eléréséhez ennél biztos, több kell.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu