Nadal-Söderling döntő Párizsban

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 4. 19:25
Már csak a Jürgen Melzert verő, négyszeres győztes Rafael Nadal állíthatja meg Robin Söderlinget a Roland Garroson, pedig a legjobb négy között 1-2-re állt Tomas Berdychhel szemben. A negyeddöntőben a címvédő és világelső Roger Federert elbúcsúztató svéd bombázó azonban nem omlott össze, kíméletlen következetességgel ütötte a labdát és remek teljesítménnyel múlta fel az eddig szettet sem veszítő cseh játékost.


 

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS (16 807 400 euró, salak)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Söderling (svéd, 5.)–Berdych (cseh, 15.) 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:3
Nadal (spanyol, 2.)–Melzer (osztrák, 22.) 6:2, 6:3, 7:6

Csütörtökön joggal lehetett hiányérzete a párizsi közönségnek, lévén a hölgyek két találkozója kurtán-furcsán zárult. Francesca Schiavone és Jelena Gyementyjeva elődöntője egy szettet követően fejeződött be az orosz szépség sérülése miatt, a másik összecsapás azonban úgy sem tartott egy órán át, hogy két felvonásra is sor került. Jelena Jankovics azonban borzalmasan szenvedett, egy-két percig tudta csak tartani a lépést Samantha Stosurral…

Volt, miért „törlesztenie” a pénteki főszereplőknek és már az első találkozó után elégedetten dörzsölhették tenyerüket a fehér sport imádói. Persze várható volt, hogy a pazar formában lévő svéd és cseh vitéz hosszasan küzd majd, de most nemcsak küzdeni tudásból vizsgáztak jelesre, hanem a tenisz szépségéből is alapos ízelítőt adott a kettős.

A 3 óra 37 perces rangadó első felvonása különlegesen zárult, legalábbis a 2010-es párizsi verseny eddigi történései miatt. A remekül fogadó Söderling ugyanis brékelte riválisát, ez pedig bőven elegendőnek bizonyult az 1-0-hoz. Hogy mi ebben a különlegesség? Nos, Berdych előző öt mérkőzésén szettet sem veszített a 2010-es Roland Garroson, vagyis 15-0-s mérleggel érkezett a pénteki derbire.

A szettvesztés olyannyira felpaprikázta a cseh teniszezőt, hogy a következő két felvonásban megmutatta Söderlingnek, komolyan gondolja az idei hatodik párizsi győzelmet is. Berdych három évvel ezelőtt Monte-Carlóban 0-1-ről győzte le a svéd óriást, igaz, ez nem tegnap volt, de ómennek azért nem volt rossz.

A cseh játékos óriási erőfeszítések és három brék „árán” egy szettre került a Garroson a finálétól, de ekkor valamit ismét előhúzott a skandináv a cilinderből. Söderling a korábbinál is keményebben támadott, remek pontokat szerzett és megtörte ellenfele védekezését. Berdych picit „lerövidült”, az ötödik szettre pedig végképp elfogyott az ereje. Mással nehezen magyarázható, hogy a tavalyi döntős 14, míg riválisa mindössze 2 nyerőt ütött a záró szettben.

Söderling ellenfele az a Rafael Nadal lesz, akinek 2009-ben megszakította párizsi veretlenségi sorozatát. A mallorcai salakkirály Jürgen Melzert győzte le három szettben a második elődöntőben, a döntő játszmában tie breakben, harmadik meccslabdáját értékesítve biztosította helyét a fináléban.

A spanyol a 2009-es Australian Open óta nem döntőzött, ám most véget vetett a hosszú böjtnek. Igaz, a legnehezebb feladat még hátravan - erről Federer is sokat tudna mesélni. A svájci a mostani sorozatban már megtapasztalta, milyen az, amikor Söderling elemében van.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mi?! Schiavone-Stosur döntő Párizsban!
Francesca Schiavone az első olasz teniszezőnő, aki Grand Slam-torna fináléjába verekedte magát, jóllehet, ehhez kellett Jelena Gyementyjeva sérülése is. A francia nyílt teniszbajnokság női egyes első elődöntője 1 óra 9 perc...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu