Mi?! Schiavone-Stosur döntő Párizsban!

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 3. 17:04
Francesca Schiavone az első olasz teniszezőnő, aki Grand Slam-torna fináléjába verekedte magát, jóllehet, ehhez kellett Jelena Gyementyjeva sérülése is. A francia nyílt teniszbajnokság női egyes első elődöntője 1 óra 9 perc alatt ért véget. A másik ágon Samantha Stosur 1 óra alatt tépte szét Jelena Jankovicsot és egyesben szintén első alkalommal lépett az utolsó lépcsőre. A szombati fináléban így egy rendkívül érdekes összecsapás részesei lehetünk.


 

ROLAND GARROS, NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Schiavone (olasz, 17.)-Gyementyjeva (orosz, 5.) 7:6 (7-3) - Gyementyjeva sérülés miatt feladta
Stosur (ausztrál, 7.)-Jankovics (szerb, 4.) 6:1, 6:2

Az olimpiai bajnok sírva hagyta el a salakot az első szettet követően, így Schiavone boldogan várhatja a Jelena Jankovics-Samantha Stosur meccs győztesét. Pedig ha nincs az orosz sérülése, akár háromjátszmás, maratoni csata is kialakulhatott volna, figyelembe véve a 7:6-os első szettet.

A döntőbe tehát a 17. helyen kiemelt talján lány került, ami már önmagában is unikum. A játékosok fej-fej mellett haladtak az első játszmában, majd a rövidítésben Gyementyjeváé lett az első minibrék. 2-0-nál aztán történt valami, Schiavone sorozatban öt pontot abszolvált. A második szettlabdát beütve 7-3 lett a vége, az olasz előnnyel vonulhatott pihenőre.

Csakhogy a szőke hajú hölgy bekötött lábát fájlalva jelezte, nincs tovább. Az ellenfél annyira meglepődött, hogy a kézfogás közben tátott szájjal bámult Gyementyjevára. Az orosz elismerte, már alig bírt járni, ezért nem látott más kiutat. Kár érte. Schiavone 1 óra 9 perc alatt történelmet írt és ismét megcsókolhatta a párizsi salakot.

Akik csütörtökön megvették jegyeiket, nem hitték volna, hogy szinte le sem ülnek, már mehetnek is haza. A másik ágon a hetedik kiemelt Stosur a negyedik kiemelt Jankoviccsal meccselt a döntőért - ki gondolta volna, hogy kettejük találkozója csupán egyetlen órácskán át tart?

Márpedig így történt, az ausztrálok üdvöskéje tovább folytatta remek és ellenállhatatlan játékát, amellyel lesöpörte a szerb riválist. Az első szettet 24 perc alatt 6:1-re, a másodikat 36 minutum alatt 6:2-re húzta be.

A nagydöntőben így tulajdonképpen két kipihent játékos találkozik majd. Ami biztos, senki nem ezt a forgatókönyvet várta a női egyesek versenyében.

Reuters
Stosur szerdán a világelsőt, csütörtökön Jankovicsot verte atomtenisszel Fotó: Reuters

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadal ellen a csúcsforma sem elég
Megállíthatatlan a négyszeres Roland Garros-bajnok Rafa Nadal Párizsban, a spanyol házi döntőt is szettveszteség nélkül hozta a szerdai negyeddöntőben. Pedig Almagro a legjobbját nyújtotta a salakkirály ellen, de ez is kevésnek...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hiába állt fel a padlóról a világelső
Jelena Jankovics páholyból figyelte Serena Williams és Samantha Stosur drámáját. A szerb magabiztosan intézte el a Suzanne Lenglen katlanban a kazah Svedovát (7:5, 6:4), miközben az első kiemelt két ellenféllel viaskodott:...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Federer a királygyilkos idei áldozata
Megszakadt Roger Federer szenzációs sorozata, a világelső svájci pályafutása során először címvédőként indult a Roland Garroson, és arra készült, hogy sorozatban 24-edszer játszik majd elődöntőt Grand Slam-versenyen. A svéd...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu