Federer, Nadal, Djoko: tovább, tovább

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 17. 09:44
A világranglista első három helyén álló Rafael Nadal, Roger Federer és Novak Djokovics egyaránt magabiztosan lépett a legjobb nyolc közé az Indian Wells-i 3,645 millió dolláros férfi tenisztornán. Ott van a negyeddöntőben a formába lendült Juan Martín Del Potro, ám a hazai kedvenc, Andy Roddick búcsúzott.


A világelső megizzadt a legmagasabban rangsorolt indiai, Somdev Devvarmann ellen (aki zsinórban harmadik kvalifikációból érkezett ellenfele volt a versenyen), rögtön az első játékban elbukta szerváját. Utána visszabrékelt, majd a tizenegyedik gémben két bréklabdát hárított, mielőtt nullára elvéve riválisa adogatását behúzta volna a nyitószettet.

A második felvonás már simábban alakult a mallorcainak, aki a néhány hete a leggyorsabb adogatás rekordját felállító Ivo Karloviccsal találkozik a következő körben. „Az eleje borzasztóra sikerült, tenyeressel nem tudtam elég agresszív lenni, legalább a második szettben jobban ment a játék, ami biztató a következő forduló előtt" – értékelt Nadal.

Ahogy a spanyolnak meggyűlt a baja selejtezőből érkezett ellenfelével, úgy Federernek sem volt sétagalopp az alig 18 éves, szabadkártyás Ryan Harrison legyőzése. Az amerikai, miután az első játékban elbukta adogatását kétszer nem hagyta, hogy Federer kiszerválja a nyitószettet, de végül a rövidítésben alulmaradt.

A folytatásban már jobban ment a svájcinak, aki a találkozót követően elmondta, kemény összecsapáson van túl, de a küzdelmes rövidítés után lazítani tudott és így magabiztosan győzött. A torna korábbi háromszoros bajnokára honfitársa, Stanislas Wawrinka vár.

Mindössze egy játékot veszítve jutott  tovább az Australian Open és a dubaji viadal nyertese, a bombaformában teniszező Novak Djokovics, ahogy továbbment a US Open 2009-es bajnoka, a súlyos csuklósérülés után formába lendült Juan Martín Del Potro is. A szerb Federer, az argentin Nadal ágán van, így nem akármilyen elődöntők következhetnek.

BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS, 3,645 MILLIÓ DOLLÁR:
KEMÉNY PÁLYA, NYOLCADDÖNTŐ, ÉRDEKESEBB EREDMÉNYEK:
Nadal (spanyol, 1.)-Devvarman (indiai) 7:5, 6:4
Federer (svájci, 2.)-Harrison (amerikai) 7:6, 6:3
Djokovics (szerb, 3.)-Troicki (szerb, 16.) 6:0, 6:1
Gasquet (francia, 18.)-Roddick (amerikai, 8.) 6:3, 7:6
A negyeddöntő párosítása: Nadal-Karlovic, Federer-Wawrinka, Djokovics-Gasquet, Del Potro-Robredo

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu