Egymillió dollár bónuszt bukott a cseh

Szerző: Siklós Erik, New YorkLétrehozva: 2012. szeptember 3. 01:34
Szokatlan volt Novak Djokovicsnak, hogy délelőtt 11-kor kellett pályára lépnie, de a játékán nem látszott meg a korai kezdés, csak a borostás arca árulkodott, bevallotta, előző este borotválkozott, mert így tovább aludhatott. A férfiegyesben címvédő szerb harmadik áldozata az idei US Openen a francia Julien Benneteau volt, akit 6:3, 6:2, 6:2-re vert az Arthur Ashe nyitófelvonásában. A legjobb 16 között Stanislas Wawrinka vár a belgrádira. A svájci meglepően simán intézte el az ukrán Dolgopolovot (6:4, 6:4, 6:2). Folytathatja Andy Roddick is, nem Fabio Fognini ellen játszotta pályafutása utolsó meccsét. A 30 éves amerikai látványos csatában győzte le az olaszt (7:5, 7:6, 4:6, 6:4), de kedden Del Potro ellen még nehezebb dolga lesz! Két 30 évnél idősebb bajnok küzdött a Louis Armstrong stadionban, ahol a 2001-es US Open-győztes Lleyton Hewittnak 5 játszmalabdája volt az első szettben, a másodikat meg is nyerte, de lassan kiürült a tankja (két napja 4 óra 35 perces párbaja volt a luxemburgi Müllerrel) és a 4. kiemelt David Ferrer elbúcsúztatta (7:6, 4:6, 6:3, 6:0). A spanyol legközelebb a francia Richard Gasquet ellen lép pályára. Sokat vesztett a cseh Petra Kvitova azzal, hogy kikapott Marion Bartolitól.


New Yorkban vasárnapra megszűnt a hőség, borús, de szerencsére nem túl párás időben folytatódott a szezon utolsó Grand Slame. Manhattanben brazil kulturális fesztivál szórakoztatja a népet, Queens-ben még egy hétig a teniszé a főszerep.

A nőknél, már a negyeddöntőbe jutásért a címvédő Samantha Stosur, aki a tavalyi diadala óta nem nyert versenyt, megállította a Kim Clijsterst és Na Lit legyőző, fiatal Laura Robsont. Látszólag sima volt (6:4, 6:4), de a brit tini nyolc meccslabdát hárított. Az ausztrál az elődöntőbe kerülésért a világelső Azarenkával mérkőzik, akinél még soha nem bizonyult jobbnak (hatszor kikapott). A fehérorosz királynő előbb jutott a ranglista élére, mint a US Open negyeddöntőjébe!

A 2007-ben wimbledoni döntős Marion Bartoli kiütötte az elmúlt hetek legjobbját. A balkezes cseh nehéztüzér, Petra Kvitova nyerte a nyári, US Open előtti keménypályás tornák külön pontversenyét (veretlen maradt Montrealban és New Havenben). Ha Flushing Meadowsban is győzött volna, akkor egymillió dolláros bónuszt kap a bajnoknak járó 1,9 millió mellé. Nem véletlenül mondta azonban Martina Navratilova, hogy aki komoly céllal indul New Yorkban, nem játszik előtte sorozatban három versenyt. Ki is pukkadt Bartoli ellen: 1:6, 6:2, 6:0. A francia először negyeddöntős a US Openen (tizenegyedszer indult a főtáblán), ahol Marija Sarapova áll majd a háló másik oldalán.

A londoni ezüstérmes szibériai, honfitársát, Petrovát intézte el… A második játszmában ugyan hiába egyenlített 0:4-ről, ráadásul Petrova 2:0-ra elhúzott a döntőben, de a legjobbkor kezdett szitálni az eső. Több mint egy órára az öltözőbe száműzte a játékosokat. A szünet természetesen Sarapovának jött igazán jókor. A folytatásban egyenlített (2:2) és 4:3-nál már neki volt brékelőnye. Petrovában nem maradt annyi, hogy harmadszor is megfordítsa a csata kimenetelét: 6:1, 4:6, 6:4 lett a vége 2 óra 14 perc alatt. Sarapova 2006-os itteni diadala óta először jutott a legjobb nyolc közé NY-ban.  

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu