Cincinnati: Murray-Djokovics újratöltve

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 20. 22:28
Andy Murray már túl nagy falatnak bizonyult Mardy Fish számára Cincinnatiben azután, hogy az amerikai pénteken két szettben elintézte a spanyol szupersztár Rafa Nadalt. A brit kedvenc a világelsővel találkozhat a vasárnapi döntőben, azzal a Novak Djokoviccsal, akit egyszer már képes volt legyőzni döntőben ezen a pályán, méghozzá 2008-ban.


Az első szettben egyetlen brék elég volt Murraynek ahhoz, hogy elszomorítsa Fisht és az amerikai publikumot a Lindner Family Tennis Centerben, aztán a másodikban három-háromra végzett a brékháborúban és 3-5-ról fordított a rövidítésben, hogy két szett után lezárhassa a mérkőzést. Nem sikerült harmadszor is döntőbe jutnia karrierje során Fishnek a több, mint két és fél millió dollár összdíjazású, keménypályás Mastersen.

Murray az ATP Tour egyik legjobb formában lévő játékosa ellen győzött szettveszteség nélkül, ennek ellenére nem volt elégedett a teljesítményével:

"Brutálisak ezek a körülmények, az utóbbi időben kevés meccset játszottam, ez volt az első kimerítő összecsapás. A második szettben nagyon szenvedtem a rekkenő hőség miatt. Az alapvonalról jól ment a játék, de jobban kell szerválnom, és javítanom kell az állóképességemen is a US Openig - nyilatkozta a brit, aki a világelsővel  találkozhat a vasárnapi döntőben, azzal a Novak Djokoviccsal, aki ellen első sikerét arratta Mastersen ezen a pályán, 2008-ban.

Berdych ott kezdte szombaton, ahol Federer ellen abbahagyta (le is brékelte Djokovicsot), de a szett vége kezdte felmondani a szolgálatot a válla és nem kockáztatott a közelgő US Openre való tekintettel. Az első szett elvesztése (5:7) után bedobta a törülközőt.

"Én sem vagyok a topon, mondhatom. Azt hiszem, ugyanazt a húzódást érzem én is, mint ő, csak az övé már súlyosabb, így fel kellett adnia. Nagyon nagy kár. Szedi az áldozatait a hőség" - hangzott Djokovics rövid, meccs utáni értékelése.

WESTERN & SOUTHERN OPEN, CINCINNATI
ATP WORLD TOUR 1000, 2 592 000 DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Férfi egyes, elődöntő
Murray (brit, 4.)-Fish (amerikai, 7.) 6:3 7:6 (10-8)
Djokovics (szerb, 1.)-Berdych (cseh, 8.) 7:5-nél Berdych feladta

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu