Bojkottal fenyegetőznek a világsztárok

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 11. 09:30
Egy sorozat megint lezárult Rafa Nadal életében: a salakkirály a korábbi 13 mérkőzését megnyerte Fernando Verdasco ellen, de 14. összecsapásukon, csütörtökön a madridi Mutua Openen a honfitárs győzött. Ráadásul ezzel megszakította Nadal 22 meccs óta tartó salakos veretlenségi rekordját.


A mallorcai a váratlan veresége okaként ugyan nem a kék salakot említette, de kijelentette, hogy ha jövőre is marad ez a borítás, akkor nem indul Madridban.

A rendezőknek és leginkább a tulajdonos Jon Tiriacnak el kell majd gondolkodnia a folytatáson, mert a jelenleg világelső Novak Djokovics felsorakozott Nadal mögé, ő is azt mondta, hogy remélhetőleg ez az utolsó alkalom, amikor kék salakon kell játszaniuk.

Rafael Nadal eddigi pályafutása során 2005 óta 50 mérkőzést játszott salakon honfitársai ellen, és egészen csütörtökig 48-1-re állt (2008-ban, Rómában kapott ki sérülten Juan Carlos Ferrerótól).

Egy másik lenyűgöző adat szerint a mallorcai az utolsó hét évben 224 salakos mérkőzéséből mindössze kilencet vesztett el.

Ezek után érthető, mekkora szenzáció Nadal veresége már a negyeddöntőbe jutásért Madridban.

"Azért vesztettem, mert megérdemeltem, hogy kikapjak. Még úgy is, hogy a döntő játszmában 5:2-re vezettem. Amikor eljött a pillanat, hogy befejezzem a meccset, nem tudtam, mit kell tenni. Nagyot hibáztam 5:2, 15-0-nél, amikor egy ziccert elrontottam. De ez már csak része az anekdotának, a lényeg, hogy ő jobban játszott, mint én, és legyőzött" - magyarázta Rafa Nadal a történteket, majd nem hagyta szó nélkül a kék salakot, amin a játékosok rengeteget csúszkálnak.

"Az én játékomnak nagyon fontos eleme a lábmunka, a mozgás. Ha ez nem megy jól, akkor nem tudom a labdát megfelelően megütni. Ez a pálya destabilizálja a játékot, teljesen más teniszt eredményez, és én nem akarok kockáztatni. Ha a dolgok nem változnak, ez a verseny kikerül a naptáramból jövőre" - jelentette ki határozottan Nadal.

Fernando Verdasco maga sem hiszi el: megnyerte!

Novak Djokovics ugyan nem okozott legnagyobb riválishoz hasonló szenzációt, de alaposan megszenvedett a svájci Stanislas Wawrinka ellen (7:6, 6:4). "Azt állították, hogy ez a pálya pont olyan, mint a vörös salak, de ez egyszerűen nem igaz, mert nagyon nagy a különbség. Folyamatosan csúszkálsz és botladozol, a végén az lesz a győztes, aki nem sérül meg. Ez mindenképp egy új tapasztalat, de ahogy most kinéznek a dolgok, remélhetőleg egyben az utolsó élmény is" - nyilatkozta a címvédő."Megértem Nadal csalódottságát, az első pillanattól kezdve kék salak ellen volt, hozzám hasonlóan. Soha nem érezte magát ezen a pályán, ez egy kemény borítás, és egy ilyen mérkőzés csak fokozza a dühödet" - állt ki Nadal mellett Roger Federer, aki a pénteki negyeddöntőben David Ferrerel találkozik.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu