Alakul az álomhétvége Madridban

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 5. 16:38
Játék nélkül a negyeddöntőbe sétált a madridi Mastersen Rafa Nadal. Az argentin Juan Martín Del Potro csípősérülése miatt nem tudta vállalni ellene a küzdelmet a legjobb tizenhat között. Az elődöntőbe jutás sem szabadna, hogy gondot okozzon a salakkirálynak, a Gimeno-Traver - Llodra párharc nyertese lesz a következő ellenfele. Djokovic és Federer is a nyolcban.


Magától elgördült egy komoly akadály Rafa Nadal elől a Mutua Madrid Openen, a múlt héten Estorilban győztes Del Potro ugyanis csipősérülést szenvedett és le kellett mondania a játéknap leginkább várt mérkőzését a spanyol fővárosban.

Ha nem is így tervezte a továbbjutást, fújhat egyet Nadal, hiszen második madridi ellenfele rögtön egy Grand Slam-győztes lett volna, aki ráadásul nem is rendelkezik rossz mérleggel a mallorcai ellen (3-5). “Azt hiszem nála nehezebb riválist nem is kaphattam volna egy torna második meccsén" - nyilatkozta Nadal még szerdán, a Bagdatisz elleni siker után.

Del Potro már a hét elején, a Juzsnyij elleni háromszettes csata alatt összeszedett egy combhúzódást, mégis megtáltosodott, a második körben mindössze három gémet engedélyezett Cilicnek. A mostani sérülése azonban kifogott rajta.

Csak csekély ellenállásra futotta a spanyol García-López erejéből Novak Djokovics ellen, 6:1, 6:2-vel intézte el 51 perc alatt őt a szerb világranglista-második, aki egymás után 31. győzelmét aratta, a szezonban a 29-et, a statisztikusok kiderítették, csak ezzel érte be Ivan Lendl 1986-os csúcsát.

A belga Xavier Malisse sem veszélyeztette Roger Federer menetelését, talán magát is meglepte azzal, hogy az első szettben sikerült visszabrékelnie, végül beigazolódott a papírforma, 6:4, 6:3-mal győzött a svájci világsztár.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu