Szexbotrány robbant ki Németországban

Szerző: SHLétrehozva: 2012. augusztus 15. 14:53
Alighogy véget ért az olimpia, máris áll a bál Németországban: egy 40 éves úszóedzőt 18 rendbeli szexuális zaklatással vádolják a hatóságok a Swimming World magazin értesülései szerint.


 

A vádlott 2004 augusztusa és 2006 márciusa követhette el a bűncselekményeket – minden egy krétai edzőtáborban kezdődött az állítások szerint.

A szakember részt vett a londoni játékokra való felkészülésben is, de német személyi jogi törvények miatt nem fedhetik fel sem az ő, sem az úszónők nevét.

A Német Olimpiai Bizottság a vasárnap véget ért olimpia alatt szerzett tudomást a vádakról, nyomban haza is küldte a szakembert.

„Értesítenie kellett volna minket az eljárásról. Most csupán arra várhatunk, hogy a bíróság döntsön” – dohogott a német bizottság sportigazgatója, Michael Vesper, de a szervezet titkára, Jürgen Fornoff is megdöbbent a hír hallatán.

Fornoffnak az úszócsapat gyenge szerepléséért is felelnie kell: a medencében egyetlen érmet sem szerzett a német küldöttség, amire 1932 óta nem volt példa. A delegáció becsületét Thomas Lurz mentette meg, aki másodikként végzett a férfiak 10 km-es hosszútávúszásában.

Címkék: 2012_london
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu