Nem tudta megvédeni címét Pljuscsenko!

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 19. 08:01
Négyfordulatos ugrása sem volt elég Jevgenyij Pljuscsenko számára a címvédéshez a férfi műkorcsolyázók mezőnyében. Az orosz klasszist több mint egy ponttal előzte meg az amerikai Evan Lysacek, aki győzelmével az első helyre repítette az Egyesült Államokat az éremtáblázaton (hat arany). Harmadikként a japán Takahasi Daiszuke végzett, a Torinóban ezüstöt szerzett Stéphane Lambiel csak negyedik lett.


Nem is olyan régen, a tallinni Európa-bajnokságon tért vissza a jégre Jevgenyij Pljuscsenko. Nem titkoltan azzal a céllal, hogy megvédje Torinóban megszerzett olimpiai bajnoki címét. Ám, ahogy a műkorcsolyázás történetében 1952 óta eddig senkinek, úgy neki sem sikerült véghez vinnie ezt a bravúrt. 

Ebben egy új - igaz, korábban már világbajnoki címet is szerzett - sztár, Evan Lysacek akadályozta meg! Az amerikai versenyző az utolsó hatból elsőként mutathatta meg gyakorlatát. Azonnal az élre is repült a maga 257.67 pontjával. A négy évvel ezelőtt ezüstérmes Stephane Lambiel rontott, ám így is feljött a második helyre. 

Takahasi Daiszuke sem úszta meg hiba nélkül, a japán a négyfordulatos ugrásánál vétett, de így is beért a svájci elé. Kellett egy kis hatásszünet a nagy visszatérő produkciója előtt, jöhetett a futottak még kategóriába sorolt Johhny Weir. Pontot ugyan szerzett, a végelszámolásnál azonban nem jöhetett szóba az amerikai.

Nem úgy Pjuscsenko! A gyakran Edwin Martonnal fellépő klasszis hozta a kötelezőt. Szép négyfordulatos ugrást mutatott be, ám ez sem volt elég. Ahogy a helyi beszámolók fogalmaztak: nem égett a tűz a szemében. Lehet éppen ez hiányzott a diadalmenet folytatásához. A pontozókra való várakozás feszült pillanatai után kiderült, az orosz nem tudta megelőzni Lysaceket, aki így világbajnoki címe után egy olimpiai aranyat is begyűjtött!

Reuters
A győztes és legyőzöttei Fotó: Reuters
FÉRFI MŰKORCSOLYA:
1.Evan Lysacek Egyesült Államok 257.67
2.Jevgenyij Pljuscsenko Oroszország 256.36
3.Takahasi Daiszuke Japán 247.23
4.Stéphane Lambiel Svájc 246.72
5.Patrick Chan Kanada 241.42
6.Johnny Weir Egyesült Államok 238.87

 

Reuters
Új klasszis született: Evan Lysacek Fotó: Reuters

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu