Gratulációk az olimpiai szerepléshez

Szerző: MTILétrehozva: 2012. augusztus 13. 19:28
A pártok és politikusok mellett civil és szakmai tömörülések, valamint a Brit Nagykövetség is gratulált a magyar olimpiai csapat sikereihez.


 

A Brit Nagykövetség hétfőn azt közölte az MTI-vel: a 17 érem, közte 8 arany megszerzése kiemelkedő teljesítmény az ország méreteit figyelembe véve. Ráadásul a magyarok teljesítettek világviszonylatban a legjobban a kajak-kenu versenyszámokban.

Az LMP hétfőn gratulált kiemelkedő helytállásukért a londoni olimpiai játékokon részt vevő magyar versenyzőknek. „Külön elismerés illeti azon olimpikonjainkat, akik érmet tudtak szerezni" - közölte a párt.

Hétfőn a Magyar Igazságügyi Érdekvédelmi és Közérdekvédelmi Szövetség is kommünikében mondott köszönetet az ország hírnevét növelő sporteredményekért.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap levélben gratulált az olimpikonok nagyszerű helytállásához. A kormányfő Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének címezte levelét, melyben kifejtette: a magyarok az olimpiai mozgalomban annak újjászületése óta figyelemre méltó szerepet játszanak. „A múltból hozott jó hírnév és érdemek azonban csak annyit érnek, amennyit hozzátesznek a mai utódok" - közölte, hozzátéve: vannak méltó, nagyszerű utódok.  

Az MSZP vasárnapi gratuláló közleményében világraszólónak nevezte az ország olimpiai sikerét, „s bár az élet London után is megy tovább, versenyzőink emberfeletti eredményei reményt, a közösen átélt sikerek pedig erőt kell adjanak a mindennapok küzdelméhez is" - közölték.

Vasárnap a Svédországi Magyarok Országos Szövetsége is gratulált, szívet-lelket melengetőnek nevezve a magyar sportolók „küzdeni akarását, elszántságát és ezeknek gyümölcseként, azokat a kimagasló sikereket, amelyek éremeső mellett, az utóbbi évek legsikeresebb olimpiai helyezését eredményezték."

Áder János köztársasági elnök már csütörtökön, a londoni magyar nagykövetségen rendezett fogadáson köszöntötte a magyar olimpikonokat. Azt mondta: Magyarország köszönettel tartozik a londoni olimpián szereplő összes magyar sportolóknak, elsősorban azért, mert sokéves kitartó munkával kivívták a részvételi jogot.

Címkék: 2012_london
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu