Duplázott a németek olimpiai üdvöskéje

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 27. 10:44
A szuperkombináció megnyerése után a műlesikló aranyérmet is besöpörte Maria Riesch pénteken alpesi síelésben a vancouveri téli olimpián. A 25 éves német versenyző egyik szeme sírt, a másik nevetett, mert diadala mellett testvére, Susanne a második futamban kiesett, így elmaradt a sokak által várt „családi dobogó". A két magyar, Döme Zsófia és Berecz Anna a 44. és 45. helyen zárt.


Mindenki azt jósolta, ez az olimpia az alpesi sí Világkupa éllovasáról, Lindsey Vonnról szól majd. Az amerikai egy aranyat és egy bronzot ugyan nyert, azonban a végén mégis Riesch lett a sportág igazi hőse, két aranyérmével.

Az amerikai kihagyta a szlalomot, mivel óriás-műlesiklásban nagyot esett, nem úgy a német, aki utcahosszal nyerte meg az első futamot. Legközelebbi riválisa, a cseh Zahrobska volt, de ő is négytized másodpercre áll tőle a második menet előtt.

Reuters
Riesch útban második aranyérme felé Fotó: Reuters

Ekkor még reménykedhettek a németek, mivel Maria testvére, Susanne a negyedik helyen állt, ám az ifjabb Riesch-testvér elbukott, így odalett a családi dobogó. Nővére viszont nem hibázott, megőrizve tetemes előnyét begyűjtötte második aranyát Vancouverben.

„Igyekeztem nem túlzásba vinni az ünneplést, mert tudom, a húgom mennyire csalódott volt kiesése után, elsírta magát. Nem kell azonban félteni, még nagyon fiatal és bőven lesz lehetősége érmek nyerésére"  – nyilatkozta az immár kétszeres olimpiai bajnok.

VANCOUVER 2010, ALPESI SÍ, NŐI MŰLESIKLÁS, VÉGEREDMÉNY:
1. Maria Riesch Németország 1:42.89 perc
2. Marlies Schild Ausztria 0.43 mp.h.
3. Sarka Zahrobska Csehország 1.01
4. Maria Pietilä-Holmner Svédország 1.33
5. Sandrine Aubert Franciaország 1.57
6. Tanja Poutiainen Finnország 2.04
...44. Döme Zsófia Magyarország 15.43
...45. Berecz Anna Magyarország 16.74

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu