Berki sérült csuklóval is indul a Vk-n

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 12:38
A háromszoros Európa-bajnok lóspecialista, Berki Krisztián csuklósérülése ellenére gőzerővel készül a Szombathelyen október 3. és 5. között megrendezendő tornász BMSK-Világkupára. Mint ismeretes, Magyarország először rendez tornász VK-t, melyen négy földrészről 25 ország, több mint 120 sportolója lép majd a szerekhez. A világbajnoki ezüstérmes Berkinek várhatóan a horvát Robert Seligman lesz a legnagyobb ellenfele.



Ezután a válla kezdett rakoncátlankodni, most pedig lovazás közben a csuklója fáj, így a héten csak könnyített edzéseket végez, illetve erősítő gyakorlatokat végez, és olyan szerekkel tartja karban magát, amelyeknél csuklója nem játszik szerepet: így például talajozik és ugrik is.

Berki Krisztián Európa-bajnoki címvédő létére nem lehetett ott a lólengés versenyszámban az ötkarikás játékokon, a kvalifikációs rendszer furcsaságai miatt 2007 szeptemberében a stuttgarti világbajnokságon is nyernie kellett volna a kijutáshoz, de csak az ezüst jutott számára osztályrészül.

A bajnok felkészülését ebben az évben is pechszéria kísérte, augusztusban részleges hasizomszakadás miatt kellett kihagynia, és még nézőként sem tudott kiutazni a pekingi olimpiára.

Berki Krisztián nem elégedett a felkészüléssel, de megpróbálja elfelejteni a sok bosszúságot okozó sérüléseket:

„ Ha a lábam fájna, az egyáltalán nem érdekelne, hiszen annak nem lenne jelentősége a lovazás szempontjából. Ugyanúgy edzésben tartom magam, napi kétszer tréningezek, de olyan jellegű munkát végzek, amely nem terheli meg a csuklómat, az erősítés, a nyújtó, a gyűrű, a talaj és az ugrás játssza most a főszerepet. Az elmúlt időszakban valóban nem voltam túl szerencsés, többször kellett leállnom, és újra kezdeni a felkészülést.”

A BMSK-VILÁGKUPA PROGRAMJA:
Október 3. 13.00-18.00 selejtező
Október 4. 15.00-18.00 döntő ( férfi: talaj, ló, gyűrű, női: ugrás, felemáskorlát)
Október 5. 14.00-17.00 döntő ( férfi: ugrás, korlát, nyújtó, női: talaj, gerenda)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu