Szurkolói villamos Budapesten!

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2012. július 26. 16:10
Szurkolói villamost indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és egy sportmarketing iroda a fővárosban, a szerelvényen kivetítőkön lehet majd nézni az olimpiai közvetítést.


 

A TW6000-es (hannoveri) villamost nemzeti színű festéssel, Hajrá, magyarok! felirattal és négy sportág - úszás, vízilabda, lovaglás, cselgáncs - egy-egy jellemző mozzanatából álló képpel díszítették fel. A járat az 1-es és az 1A, a 3-as és a 61-es vonalán jár az olimpia ideje alatt.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a villamost bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: mivel a város legnagyobb felülethordozója a BKV a járművekkel és állomásokkal, feladatuknak tekintik, hogy ezt kihasználva a fontos ügyhöz csatlakozzanak.

A TW6000-es pénteken az 1-es villamos vonalán kezdi szolgálatát, a pontos menetrend a BKV és a BKK honlapjáról (https://www.bkk.hu/2012/07/olimpiai-villamos/) és a BKK Facebook-oldaláról is letölthető.

Fábián László öttusázó olimpiai bajnok, a projekt szakmai vezetője a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy azért találták ki a szurkolói villamost, mert egy nem hétköznapi "szurkolói klubot" szerettek volna létrehozni.

"Sok szurkolói klubot szerveztünk már, de most szerettük volna az emberekhez még közelebb hozni az olimpiát" – mondta a Deák téren megtartott sajtótájékoztatón az ötletgazda, a Teamforce Sportmarketing Ügynökség ügyvezetője.

"Örültünk a kezdeményezésnek, s remélem, hogy ennek hatására olyanok számára is kedvet csinálunk az olimpiai események nyomon követéséhez, akik különben nem érdeklődtek volna a versenyek iránt" – mondta Vitézy Dávid. "A villamoson kívül a nemzeti színek mellett korábbi magyar olimpiai bajnokok, belül pedig az idén 100 éves BKV Előre olimpiai érmeseinek képét láthatják az utazók."

A szurkolói villamos a tervek szerint augusztus 15-ig közlekedik, s az olimpia után a londoni magyar sporthősökkel is találkozhatnak majd a rajta utazók.

Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke annyit tett hozzá, hogy az ötkarikás játékok idején ez lesz "A vágy villamosa", amelyen ugyanolyan feszültséget lehet majd tapasztalni, mint a híres filmben. Emlékeztetett arra, hogy amikor 1988-ban Szöulban a kardcsapat a döntőjét vívta, a mindent eldöntő találatnál a budapesti alagútnál megállt a forgalom, mert az emberek akkor még azon áthaladva nem tudták hallgatni a rádiót. Ehhez hozzátette, reméli, hogy hasonló érdeklődés most is tapasztalható lesz majd, de közlekedési fennakadást már nem fog okozni.

Címkék: 2012_london
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu