Zárt kapus lesz a magyar-román!

Létrehozva: 2013. január 8. 18:38
Gera Zoltán kidőlésének híre után néhány órával újabb csapás érte a magyar labdarúgó-válogatottat, amely zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani a Románia elleni 2014-es világbajnoki selejtező-mérkőzését.


 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség az esti órákban, hivatalos közleményben jelentette be a súlyos szankciót, mégpedig a rasszizmus és antiszemitizmussal szemben fennálló zéró tolerancia elveinek megfelelően.

A fifa.com-on megjelent keddi közlemény szerint a FIFA-hoz a Futball a rasszizmus ellen nevű mozgalom európai szervezete, valamint a bécsi Izraelita Hitközség és a Simon Wiesenthal Központ fordult panasszal a meccsen történtek miatt. Az ítélet indoklása szerint az alapos vizsgálat végén - amely során az MLSZ elismerte a történteket és elnézést kért a renitens drukkerek megnyilvánulásai miatt - a fegyelmi bizottság tagjai egyhangúlag visszataszítónak minősítették a magyar szurkolók rasszista, antiszemita megnyilvánulásait, politikai provokációját.

A nemzetközi szövetség 40 ezer svájci frankra is megbüntette az MLSZ-t.

A magyar válogatott három hazai találkozót játszik a vb-kvalifikáció D-csoportjának hátralévő fordulóiban, így legközelebb, március 22-én Romániát, szeptember 10-én Észtországot, míg Andorrát október 15-én fogadja.

A magyarokhoz hasonlóan zárt kapus vb-selejtező-mérkőzéssel és 35 ezer svájci frankkal bűnhődik Bulgária is, amelynek drukkerei az október 12-i kvalifikációs meccsen tettek rasszista megnyilvánulásokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Igazságtalan döntés": fellebbez az MLSZ
Fellebbez a Magyar Labdarúgó-szövetség a FIFA keddi határozata ellen, miszerint a válogatott kénytelen lesz zárt kapuk mögött lejátszani március 22-i Románia elleni kulcsfontosságú világbajnoki selejtező-mérkőzését. Az MLSZ...
Tovább a teljes cikkhez »

Részlet a magyar-izraeli mérkőzés előtti himnuszokat övező hangulatból:

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu