„Igazságtalan döntés": fellebbez az MLSZ

Szerző: SH/mlsz.huLétrehozva: 2013. január 8. 20:36
Fellebbez a Magyar Labdarúgó-szövetség a FIFA keddi határozata ellen, miszerint a válogatott kénytelen lesz zárt kapuk mögött lejátszani március 22-i Románia elleni kulcsfontosságú világbajnoki selejtező-mérkőzését. Az MLSZ hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint igazságtalan és túlzó döntés született.


 

A FIFA fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy határozott, hogy az augusztus 15-i Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen tapasztalt szurkolói megnyilvánulások miatt a magyar válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania következő hazai világbajnoki selejtezőjét, a márciusi, Románia elleni találkozót. A fegyelmi bizottság emellett 40 ezer svájci frankos büntetést is kirótt a Magyar Labdarúgó Szövetségre.

Az MLSZ jelenleg a pontos, részletes indoklással ellátott határozatot várja a döntésről.

A határozatot közzétevő hivatalos FIFA-honlap cikke is utal arra, hogy a nemzetközi szövetség a meccsen történt, a futball szellemiségéhez méltatlan szurkolói megnyilvánulásokat elfogadhatatlannak tartja a labdarúgópályákon, ezért döntött a súlyos szankció mellett.

Az augusztusi mérkőzést követően az MLSZ levélben kért elnézést Magyarország izraeli nagykövetétől, az izraeli szövetségtől valamint a FIFA-tól, és hivatalos közleményben ítélte el a találkozón résztvevő szurkolók egy kisebb csoportjának akcióját. A mérkőzésen tapasztalható szélsőséges megnyilvánulásokat figyelembe véve a FIFA fellépése az ilyen jellegű cselekménnyel szemben érthető. Az MLSZ - A FIFA-hoz és az UEFA-hoz hasonlóan - továbbra is eltökélt abban, hogy száműzze a stadionokból a gyűlölködő megnyilvánulásokat, a Fair Play szellemétől eltérő szurkolást, elkötelezett amellett, hogy a magyar pályákról mielőbb eltűnjenek a szélsőséges, a civilizált normáktól eltérő hangok.

Ugyanakkor a Magyar Labdarúgó-szövetség álláspontja szerint az, hogy a magyar válogatottnak egy barátságos meccsén történt eset miatt egy sorsdöntő, a legrangosabb nemzetközi sorozatba illeszkedő mérkőzésen kell letöltenie a kirótt büntetést, a pontos indoklás és határozat kézhezvétele előtt is túlzottnak és igazságtalannak tűnik. Ezért az MLSZ a hivatalos határozat érkezését követően benyújtja fellebbezését, hogy igazságosabb, a történtekkel arányos döntés szülessen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Zárt kapus lesz a magyar-román!
Gera Zoltán kidőlésének híre után néhány órával újabb csapás érte a magyar labdarúgó-válogatottat, amely zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani a Románia elleni 2014-es világbajnoki selejtező-mérkőzését....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu