Wenger lemondott a bajnoki címről

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 25. 11:30
Arsene Wenger beismerte: azzal, hogy az Arsenal kilenc pontra leszakadt az éllovas Manchester Unitedtől, lényegében kiszállt a Premier League-aranyért folytatott küzdelemből. Az Ágyúsok menedzsere a védelem gyengélkedésében látja a kudarc okát, de nem hiszi, hogy hatalmas változásokra lenne szükség a nyáron.


 


Az Arsenal sokadjára okozott csalódást, amikor 2-1-re kikapott Boltonban vasárnap, és szakadt le kilenc pontra az Everton ellen diadalmaskodó Man. Unitedtől – sőt immár a Chelsea is ellépett tőle.

Arsene Wenger belátja, most már talán a csoda sem segíthet csapatán, amely 2005-ös FA-kupa-sikere óta egyetlen trófeát sem gyűjtött be.

„Az esélyeink nagyon minimálisak, az biztos, de folytatnunk kell a harcot. Való igaz, túl sok pontot hullajtottunk (Boltonban)” – kezdte értékelését a szakember.

Az Ágyúsokat egy héten belül két hasonló erejű megrázkódtatás is ért, hiszen a Liverpool a 102. percben, büntetőből egyenlített az Emiratesben, míg a Tottenham 1-3-ról tápászkodott fel. Wenger magára vállalja a felelősséget.

„Úgy érzem, a játékosaim fantasztikus hozzáállásról tettek tanúbizonyságot az egész idényben, semmiért sem lehet őket okolni. Ha valaki hibás, akkor az én vagyok. Én állítom össze a csapatot, én választom ki a játékosokat” – ostorozta magát verbálisan.

„Hatalmas csalódás az egész szezon, mert nagyon sokszor megvolt a lehetőségünk, hogy bizonyítsunk, mégsem sikerült. Még mindig hiányzik belőlünk egyfajta érettség, tapasztalat, higgadtság bizonyos játékhelyzetekben.”

Wenger azonban úgy véli: az, hogy az Arsenal megint lecsúszott valamennyi címről, nem jelenti azt, hogy a nyáron fel kellene forgatni a csapatot. Sokkal inkább a következetes munkában hisz, azt azonban belátja, a védelem túlságosan is sebezhető ezen a szinten.

Többnyire erre mondják: késő bánat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kikapott az Arsenal – majd jövőre…
Az Arsenal 2-1-re kikapott Boltonban a Premier League 34. fordulójában, így szinte bizonyos, hogy sorozatban hatodik idényében trófea nélkül marad. Pedig a hazaiak büntetőt hibáztak, az utolsó szó azonban az övék volt. Cohen...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu