BL: égett a Bayern, felállt a Man. Utd!

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 3. 22:40
Némi meglepetésre a Bordeaux jutott elsőként tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb tizenhat együttese közé, miután a játéknap legnagyobb meglepetését okozva 2-0-ra legyőzte Németországban az egész meccsen szerencsétlenkedő Bayern Münchent. Nem sokon múlt a másik blama, a Manchester United 1-3-ról feltápászkodva a 92. percben egyenlített ki a CSZKA Moszkva elleni Old Traffordon lejátszott összecsapáson. A franciák és az angolok mellett a Madridban döntetlenező Chelsea, valamint a Nicosiában vitézkedő Porto is továbbjutott csoportjából a kontinens legrangosabb kupasorozatában.


 

A-CSOPORT
BAYERN MÜNCHEN-GIRONDINS BORDEAUX 0-2 (0-1)
München, Allianz Arena, 66 000 néző, vezette: Pedro Proenca (portugál)
BAYERN: Butt - Lahm, Demichelis, Badstuber, Braafheid (Gómez, 59.) - Tyimoscsuk, Van Bommel, Schweinsteiger, Pranjic - Klose (Robben, 46.), Toni. Vezetőedző: Louis van Gaal.
(kispad: Rensing, Hamit Altintop, Robben, Görlitz, Ottl, Baumjohann, Gómez)
BORDEAUX: Carrasso - Chalmé, Ciani, Planus, Trémoulinas - Plasil (Sané, 84.), Fernando, Diarra, Wendel (Jussié, 68.) - Gourcuff, Chamakh. Vezetőedző: Laurent Blanc.
(kispad: Ramé, Jurietti, Gouffran, Cavenaghi, Jussié, Bellion, Sané)
Gólszerző: Gourcuff (37.), Chamakh (90.)
Sárga lap: Pranjic (45+1.), Schweinsteiger (75.), ill. Diarra (30.), Planus (73.)
90. GÓÓÓÓÓÓL!!!! Chamakh cselezte ki a messzire kifutó és Badstuberrel ütköző kapust, majd 14 méterről, kissé jobbról az üres kapuba passzolt. Vége a Bayernnek! 0-2!
37. GÓÓÓÓL! Előnyben a Bordeaux! Miközben végigtámadta a félidőt a Bayern, egy jobbról érkező szabadrúgást Gourcuff fejelt balról, 5 méterről kapura. Butt rosszul nyúlt a játékszerhez és a kapu jobb oldalába csapta azt. 0-1!
------------------------------------------------------------------------------ 
MAKKABI HAIFA-JUVENTUS 0-1 (0-1)
Tel-Aviv, Ramat Gan Stadion, 38 500 néző, vezette: Terje Hauge (norvég)
MAKKABI: Davidovics - Mesumar, Teixeira, Keinan, Masilela - Katan, Boccoli (Zaguri, 71.), Culma (Gadir, 46.),  Osman - Dvalisvili (Rafajelov, 56.), Arbeitman. Vezetőedző: Elisa Levi.
(kispad: Edri, Harazi, Majmon, Tawatha, Gadir, Zaguri, Refajelov)
JUVENTUS: Buffon - Martín Cáceres, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Felipe Melo, Poulsen - Camoranesi, Diego, Tiago (De Ceglie, 60.) - Amauri (Trezeguet, 84.). Vezetőedző: Ciro Ferrara. 
(kispad: Manninger, Cannavaro, Trezeguet, Molinaro, Grygera, De Ceglie, Immobile) 
Gólszerző: Camoranesi (45+2.)
Sárga lap: Masilela (26.), Culma (36.), Osman (71.), ill. Felipe Melo (36.)
45+2. GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Juve, a legjobbkor! Diego ívelt a vendégtérfél közepéről a jobb oldalon felfutó Cáceres elé, az uruguayi az alapvonaltól nem messze élesen középre adott, ahol Camoranesi érkezett és a tizenegyespont közeléből, estében a jobb alsóba lőtt. 0-1!
Végre valahára örömünnepre gyűlt a nép az Allianz Arénába, hogy az utóbbi időben csetlő-botló müncheni Bayern győzelmét ünnepelhessék. Az első félóra abszolút a hazaiakról szólt, a franciák kis túlzással át sem lépték a felezővonalat. Aztán az első helyeztből Gourcuff a másodikból pedig Chamakh talált a hálóba és keserítette ela  még a stadionban maradt kevéske nézőt.
Tel-Avivban papírformaeredmény született, a Juve csak annyit adot ki magából, ami a három ponthoz kellett. A gall bajnok továbbjutott, az olaszok pedig nagy lépést tettek a tizenhat közé. De, ne feledjük a német mentalitást...  
Jön (november 25.): Bordeaux-Juventus, Bayern München-Makkabi Haifa.
Az állás:
1. Bordeaux 4 3 1 0 6-2 4 10
2. Juventus 4 2 2 0 3-1 2 8
3. Bayern München 4 1 1 2 4-4 0 4
4. Makkabi Haifa 4 0 0 4 0-6 -6 0
B-CSOPORT
MANCHESTER UNITED-CSZKA MOSZKVA 3-3 (1-2)
Manchester, Old Trafford, 74 000 néző, vezette: Olegário Benquerenca (portugál)
MANCHESTER: Van der Sar - G. Neville, Brawn, Evans, Fabio (Evra, 60.) - Valencia, Fletcher, Scholes, Nani (Rooney, 59.) - Macheda (Obertan, 82.), Owen. Menedzser: Sir Alex Ferguson.
(kispad: Kuszczak, Evra, Anderson, Rooney, O'Shea, Obertan, Gibson)
CSZKA:  Akinfejev - A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov - Krasic, Semberas, Aldonyin, Mamajev (Rahimic, 70.) - Necid (Pilijev, 85.), Dzagojev (D. Carvalho, 72.). Vezetőedző: Leonyid Szluckij.
(kispad: Pomazan, D. Carvalho, Maazou, Odiah, Pilijev, Rahimic, Grigorijev)
Gólszerző: Owen (29.), Scholes (84.), Valencia (92.), ill. Dzagojev (25.), Krasic (32.), V. Berezuckij (47.)
Sárga lap: Fletcher (50.), Macheda (75.), Obertan (95.), ill. Necid (25.), Aldonyin (54.), Semberas (72.), D. Carvalho (89.)
Piros lap: Semberas (95.)
92. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Nem a Manchester United lenne, ha nem a végén egyenlített volna! Valencia jó messziről, középről suhintotta rá a labdát, amely megpattant és irányt változtatott az útjában álló Sennyikovon. A játékszer a balra vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba vágódott. 3-3!
84. GÓÓÓÓÓÓÓL!!! Szépített az MU! Gary Neville tekert kapu elé jobbról, amibe Scholes csúsztatott bele 4 méterről. A labda a jobb felsőben kötött ki. 2-3!
47. GÓÓÓÓÓÓÓL!!! Nagy blama előtt az MU, mert már kettővel mennek a vendégek! Balról, a hazai térfél közepéről hullotta túlsó oldalon érkező Vaszilij Berezuckij felé a labda, aki előrevetődöt és 4 méterről Van der Sar mellett a kapu közepébe fejelt szép csukamozdulattal. 1-3!
32. GÓÓÓÓÓÓL!!! Hát mi van itt?! Megint vezetnek az oroszok, ezúttal Krasic cselezte ki a kivetődő Van der Sart, majd a kissé maga mögé kerülő labdát 6 méterről, középről a kapuba továbbította. 1-2!
29. GÓÓÓÓÓL!!!! Ez igen, hamar egyenlített az MU! Egy kapu előtti kavarodásban Owen csapott le a legfürgébben a labdára, maga elé engedte, majd középről, 7 méterről, jobbal a jobb alsóba lőtt. 1-1!
25. GÓÓÓÓÓÓL! És a vendégek vezetnek! Remek kiugratást kapott a bal oldalon Dzagojev - Necid mellelte oda neki -, aki lefutotta védőjét, majd éles szögből, 8 méterről ballal bombaerősen Van der Sar szemei közé, a léc alá durrantott. Meglepetés! 0-1!
--------------------------------------------------------------------------------------
BESIKTAS-WOLFSBURG 0-3 (0-1)
Isztambul, Inönü-stadion, 27 000 néző, vezette: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
BESIKTAS: Hakan Arikan - Ibrahim Kas, Ferrari, Sivok, Ibrahim Üzülmez (Köybasi, 78.) - Ugur, Fink, Ekrem Dag - Tabata (Mert Nobre, 69.), Bobo, Özkan (Tello, 46.). Vezetőedző: Musztafa Denizli.
(kispad: Celikay, Köybasi, Mert Nobre, Tello, Uysal, Simsek, Erhan Güven)
WOLFSBURG: Benaglio - Riether, Ricardo Costa, Madlung, Schäfer - Josué - Hasebe (Pekarík, 46.), Misimovic (Santana, 89.), Gentner - Dzeko, Martins (Dejagah, 69.). Vezetőedző: Armin Veh.
(kispad: Lenz, Santana, Johnson, Pekarík, Dejagah, Esswein, Barzagli) 
Gólszerző: Misimovic (14.), Gentner (80.), Dzeko (87.)
Sárga lap: Ibrahim Kas (36.), Tello (49.), Ugur (59.), Sivok (90.), ill. Misimovic (43.)
87. GÓÓÓÓÓÓL!!!! Dzeko középről, 16 méterről, teljesen egyedül lőhetett, jobbal a bal alsóba helyezett. K.O. 0-3!
80. GÓÓÓÓÓÓL!!!! Eldőlni látszik a csata, újabb német gól! Dzeko két védő között is el tudta rúgni a labdát középről, 13 méterről, ám a kapus ezt még védte. A játékszer a tizenhatoson kívül álló Gentner elé került - Arikan kifutott -, aki állított rajta egyet, majd 18 méterről, balról az üresen maradt kapu jobb oldalába csavart. 0-2!
14. GÓÓÓÓÓL! Misimovic 26 méterről, középről ballal lőtte ki a kapu jobb felső sarkát. Nagy gól, vezetnek a vendégek! 0-1!
A manchester United a babázó Wayne Rooney és több sztár nélkül, viszont az üdvöske Federico Machedával a soraiban kezdett a CSZKA ellen, a csillagok pihentetése azonban majdnem végzetesnek bizonyult a fantasztikusan küzdő és kiválóan futballozó oroszok ellen. Már 1-3 is volt az eredmény, de az utolsó pillanatban - idén már nem először - kiegyenlített az MU. A vége iksz lett, s ezzel az angolok t ovábbléptek.
A Wolfsburg ránézésre könnyed sikert ért el Isztambulban, de a 0-3 nem tükrözi a nagy küzdelmet. A záró percekre omlott össze a török hadsereg, a német bajnok meg létfontosságú pontokat pakolt be a vándortarisznyába.
Jön (november 25.): CSZKA Moszkva-Wolfsburg, Manchester United-Besiktas.
Az állás:
1. Manchester United 4 3 1 0 7-4 3 10
2. Wolfsburg 4 2 1 1 7-3 4 7
3. CSZKA Moszkva 4 1 1 2 6-8 -2 4
4. Besiktas 4 0 1 3 1-6 -5 1
C-CSOPORT
Milánó, San Siro, 78 000 néző, vezette: Felix Brych (német)
MILAN: Dida – Oddo, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta – Ambrosini, Pirlo, Seedorf – Pato, Borriello (Inzaghi, 79.), Ronaldinho. Vezetőedző: Leonardo.
(kispad: Roma, Kaladze, Gattuso, Inzaghi, Huntelaar, Flamini, Abate)
REAL MADRID: Casillas – Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa – Lass, Xabi Alonso, Marcelo, Kaká, Higuaín (Raúl, 75.) – Benzema (Van Nistelrooy, 82.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini. 
(kispad: Dudek, Gago, M. Diarra, Raúl, Van Nistelrooy, Van der Vaart, Granero)
Gólszerző: Ronaldinho (35. - 11-esből), ill. Benzema (29.)
Sárga lap: Pato (55.), ill. Marcelo (58.), Arbeloa (76.), Pepe (90.)
------------------------------------------------------------------------
OLYMPIQUE MARSEILLE-ZÜRICH 6-1 (2-1)
Marseille, Vélodrome, 55 000 néző, vezette: Craig Thomson (skót)
MARSEILLE: Mandanda - Bocaly, Diawara, Hilton, Heinze - Koné (Valbuena, 61.), Abriel (Kaboré, 68.), Mbia (É. Cissé, 84.), Cheyrou, Niang - Brandao. Vezetőedző: Didier Deschamps.
(kispad: Elinton Andrade, Taiwo, Cissé, Ben Arfa, Kaboré, Morientes, Valbuena)
ZÜRICH: Leoni - Stahel, Tihinen, Rochat, Koch - Okonkwo, Aegerther (Gajics, 46.) - Vonlanthen (Mehmedi, 9.), Margairaz, Djurics - Alphonse (Nikci, 76.). Vezetőedző: Bernard Challandes.  
(kispad: Guatelli, Lampi, Nikci, Gajics, Barmettler, Mehmedi, Büchel)
Gólszerző: Aegerther (3. - öngól), Abriel (11.), Niang (52.), Hilton (80.), Cheyrou (87.), Brandao (90.), ill. Alphonse (31.)
Sárga lap: Brandao (20.), Mbia (66.), Cheyrou (67.), ill. Okonkwo (48.), Tihinen (66.), Stahel (79.)
90. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Pont az „i”-n: Niang adott be balról laposan a kapu elé érkező Brandaónak, aki 4 méterről a hálóba pofozta a labdát. 6-1!
87. GÓÓÓÓÓÓÓL!!! Még követni is nehéz, már öt! Cheyrou nagy gólt rúgott, hiszen mintegy 19 méterről a jobb felsőbe bikázott. 5-1!
80. GÓÓÓÓÓL!!! Teljes megsemmisítés! Hilton jobbról, 12 méterről, jobbal laposan a hosszú sarokba bombázott. 4-1!
52. GÓÓÓÓÓL!!!! Már három a franciáknak! Niang-Koné-Niang volt a labda útja a vendégtérfél közepén, majd utóbbi két védő gyűrűjéből jobbal, 9 méterről a kivetődő kapus felett a bal alsóba emelt. 3-1! 
31. GÓÓÓÓÓÓL! Szépítettek a svájciak! Alphonse játszott össze Djuriccsal, majd a visszakapott labdát a tizenhatos vonalától, középről, jobbal a marseille-i ketrec közepébe bikázta. 2-1!
11. GÓÓÓÓÓL! Már kettő a hazaiak előnye. Kísérteties a hasonlóság: Abriel csavart megint kapura egy szabadrúgást, 25 méterről balról, a kapus elé hárman is befutottak, de a labdába senki nem ért bele, amely így a bal alsóba zuhant. Vitatható találat, mert az elrúgás pillanatában mindhárman lesen álltak...2-0!
3. GÓÓÓÓÓL! Peches vendégstart: egy balról érkező szabadrúgásba tette bele a fejét 4 méterre a kaputól szerencsétlenül Aegerther, a labda védhetetlenül csapódott a saját kapujába. Öngól! 1-0!
A hét egyik szenzációs rangadóját játszották Milánóban, de egy gyors pengeváltáson kívül inkább csak a birkózás játszotta a főszerepet. Igazságosnak mondható döntetlen született, amivel talán egyik csapat sem lehet elégedetlen.
Marseille-ben a hazaiak szétcincálták a svájci ellenfelet, az utolsó tíz percben háromszor csengettek, s ha nem is volt ekkora különbség a két alakulat között, kérdés nem férhetett hpozzá, ki volt a jobb. 
Itt még semmi sem dőlt el...
Jön (november 25.): Real Madrid-Zürich, Milan-Marseille.
Az állás:
1. Real Madrid 4 2 1 1 11-6 5 7
2. Milan 4 2 1 1 6-5 1 7
3. Marseille 4 2 0 2 8-6 2 6
4. Zürich 4 1 0 3 4-12 -8 3
D-CSOPORT
APOEL NICOSIA-PORTO 0-1 (0-0)
Nicosia, Neo GSP Stadion, 17 000 néző, vezette: Damir Skomina (szlovén)
APOEL: Kiotisz - Purszaitidész, Broerse, Kontisz (Papatanásziu, 87.), Elija (Grncsarov, 57.) - Haralambidész, Nuno Morais, Szaciasz, Jean Paulista (Alexandru, 61.) - Hélio Pinto - Miroszavljevics. Vezetőedző: Ivan Jovanovics.
(kispad: Kisszasz, Grncsarov, Kirjaku, Papatanásziu, Alekszandru, Michail, Breska) 
PORTO: Helton - Sapunaru, Rolando, Bruno Alves, Álvaro Pereira - Guarín (Tomás Costa, 83.), Fernando, Raul Meireles - Hulk, Falcao (Belluschi, 90.), Rodríguez (Farías, 61.). Vezetőedző: Jesualdo Ferreira.
(kispad: Beto, Belluschi, Maicon, Farías, Tomás Costa, Ricardo Dias, Claro)
Gólszerző: Falcao (84.)
Sárga lap: Haralambidész (51.), Elija (52.), Hélio Pinto (74.), ill. Álvaro Pereira (86.)
84. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Falcao eldönti a meccset! Egy remek összjátékot követően, a portói a jobbösszekötő helyéről, 16 méterről laposan a jobb alsóba tüzelt a lábak között. 0-1!
---------------------------------------------------------------------------- 
ATLÉTICO MADRID-CHELSEA 2-2 (0-0)
Madrid, Vicente Calderón Stadion, 45 000 néző, vezeti: Björn Kuipers (holland)
ATLÉTICO: Sergio Asenjo - Perea, Pablo Ibánez, Juanito, Antonio López - Paulo Assuncao - Reyes (Maxi Rodríguez, 73.), Cléber Santana, Simao (Jurado, 83.) - Sinama Pongolle (Agüero, 53.), Forlán. Vezetőedző: Quique Sánchez Flores.
(kispad: De Gea, Raúl García, Jurado, Agüero, Maxi Rodríguez, Ujfalusi, Álvaro Domínguez)
CHELSEA: Cech - Belletti, Alex, Terry, A. Cole - Malouda, Essien (Ballack, 59.), Lampard - J. Cole (Deco, 70.) - Drogba, Kalou (Anelka, 70.). Menedzser: Carlo Ancelotti.  
(kispad: Hilário, Ivanovics, Carvalho, Ballack, Deco, Sturridge, Anelka)
Gólszerző: Agüero (66., 91.), ill. Drogba (82., 88.)
Sárga lap: Reyes (26.), Paulo Assuncao (33.), ill. Essien (17.), Terry (87.)
91. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! És egyenlített az Atlético! Agüero végzett el szabadrúgást kissé jobbról, 21 méterről, majd ügyesen az angol kapu bal oldalába csavart. 2-2!  
88. GÓÓÓÓÓÓL!!!!! Fordított a Chelsea! Ashley Cole saját térfeléről adott mesteri labdát a kiugró Drogbának, aki csodálatosan kicselezett két madridit, majd a kapusba lőtt. A kipattanót aztán 12 méterről, középről az üres kapuba gurította. 1-2! 
82. GÓÓÓÓÓÓL!!!!! Egyenlítettek a londoniak! Malouda csavart pontosan balról a középen emelkedő Drogba fejére, aki 5 méterről a bal alsóba bólintott. 1-1!
66. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Vezetnek a hazaiak! Balról íveltek középre a spanyolok, ám Terry fejjel továbbcsúsztatta a labdát a kapu előteréből. Éppen Agüeróhoz, aki pattanás nélkül,középről, 13 méterről a kapuba bikázott. Nagy gól, öröm Madridban! 1-0!
A D jelű négyesben viszont a legfontosabb kérdésekre megkaphattuk a választ: a Chelsea-nek a döntetlen is elég volt az Atlético vendégeként - Kun Agüero kifejezetten jó csere volt... -, a Porto meg biztos ami biztos alapon legyőzte idegenben a meglepetésre bármikor kapható APOEL csapatát. Angol-portugál továbbjutás, a harmadik, Európa Ligát érő helyért még nagy küzdelem várható.
Jön (november 25.): APOEL Nicosia-Atlético Madrid, Porto-Chelsea.
Az állás:
1. Chelsea 4 3 1 0 8-2 6 10
2. Porto 4 3 0 1 5-2 3 9
3. Atlético Madrid 4 0 2 2 2-8 -6 2
4. APOEL Nicosia 4 0 1 3 1-4 -3 1

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu