Vágóhídra került Liverpoolban a Real

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 10. 22:37
Fantasztikus, 4-0-s győzelmet aratott a Liverpool együttese a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Real Madrid ellen. A Vörösök végig kezükben tartva a mérkőzés irányítását, fantasztikus gólokkal szórakoztatták híres szurkolótáborukat. Összesítésben 5-0-val jutott tovább a legjobb nyolc közé a Mersey-parti csapat, amelynek legjobbjai a két gólt szerző Steven Gerrard és a parádézó Fernando Torres voltak.


 

BAJNOKOK LIGÁJA NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
LIVERPOOL - REAL MADRID 4-0 (2-0)
Liverpool, Anfield Road 45276 néző, vezette: Frank De Bleeckere (Peter Hermans, Danny Huens) - mindhárman belgák.
LIVERPOOL: Reina - Arbeloa, Carragher, Skrtel, Fábio Aurelio - Mascerano, Xabi Alonso (Lucas 60.), - Kuyt, Gerrard (Spearing 73.), Babel - Torres (Dossena 84.). Menedzser: Rafael Benitez.
REAL MADRID: Casillas - S. Ramos, Cannavaro (Van der Vaart 64.), Pepe, Heinze - Robben (Marcelo 46.), Diarra, Gago (Guti 77.), Sneider - Higuain, Raul. Vezetőedző: Juande Ramos.
Gólszerző: Torres (16.), Gerrard (28. - 11-esből, 47.), Dossena (88.)
Sárga lap: Gerrard (26.), Mascerano (43.), Dossena (85.9 ill. Pepe (19.), Heinze (28.), Marcelo (62.)
Továbbjutott: Liverpool 5-0-s összesítéssel.

Két sztárcsapat. Két olyan együttes, amely összesen tizenkét BEK/BL-t nyert története során. Az angol bajnoki versengést vélhetően már elbukó Liverpool hatodik, míg a Real Madrid tizedik Bajnokok Ligája-trófeájára hajt.

 

Az igazi kupacsapatnak számító Vörösök közelebb álltak a meccs előtt céljuk eléréséhez, hiszen az izraeli Josszi Benajun találatával 1-0-ra megnyerték két szuperalakulat első, madridi összecsapását. A Mersey-partiak akkori sikerembere ezúttal sérülése miatt nem léphetett pályára, ám a liverpooli szurkolóknak nem kellett aggódniuk. A csatársorban ott volt a spanyol Fernando Torres. Ha valakitől, hát tőle lehetett gólokat várni.

 

A Real Madrid a legerősebb összeállításában és hagyományos taktikai hadrendben állt ki a csúcsmeccsre. Az első játékrész azonban megmutatta, hogy ez sem elég…

 

A Liverpool nagyon bekezdett, és azonnal ostrom alá vette Iker Casillas kapuját. Fernando Torres és Steven Gerrard ketten együtt elégnek bizonyultak ahhoz, hogy teljesen felforgassák a vendégek védelmét. Fabio Cannavaro és Pepe azt sem tudta, hová kapjon megmozdulásaik után. Ennek eredménye pedig sok kis apró szabálytalanság lett.

 

A 16. percig kellett csak várni, hogy betetőzzön a hazai fölény. Pepe ezúttal is ügyetlenkedett, Torres meg is szerezte tőle a labdát, amely Gerrardhoz került. A brazil bekk reklamált, az angol középpályás cselekedett. Középregurított labdáját Torresnek nem volt nehéz feladat a kapuba passzolni. Egyre súlyosbodott tehát a kilencszeres BL-győztes madridiak helyzete.

 


Negyedóra sem telt el ezután, amikor egy másik vendégvédő, az argentin Gabriel Heinze is betlizett egyet: felkarral kapott bele a labdába, De Bleeckere sporttárs pedig a kaputól tizenegy méterre lévő mészpontra mutatott. A Vörösök kapitánya, Gerrard állt a labda mögé, és ahogy azt kell, a kapu jobboldalába bombázott.

 

A második félidőben is folytatódott a hazai attak, nem találta a megfelelő szisztémát Juande Ramos legénysége. Ennek az lett a vége, hogy a Pool angol válogatott nyolcasa a büntető után akcióból is betalált a királyi gárda hálójába. Ezúttal Ryan Babel cselezett remekül, középreadása után pedig érkezett Gerrard, a labda meg a léc alatt fejezte be röppályáját. Most már négyet kellett volna lőnie Raúléknak a továbbjutáshoz. Már-már képtelen vállalkozásnak tűnt…

 


 

 

Rafa Benítez még azt is megengedhette magának, hogy lehozza két gólt szerző kapitányát. A spanyol menedzser valószínüsíthetően a hétvégi, Manchester United elleni csúcsrangadóra pihentette Stevie G-t, ahogy a később lehozott spanyol támadót is. Hiányukban is volt azonban olyan játékos, akire oda kellett volna figyelnie a vendégeknek. De, hogy pont egy szürkén játszó olasz védő legyen az illető?! Andrea Dossena csatárokat megszégyenítő mozdulattal használt ki egy helyzetet, megalázóvá téve a madridiak helyzetét.

 

Megérdemelten jutott tovább még ilyen különbséggel is a Liverpool a legjobb nyolc közé, a király gárdánál pedig elgondolkozhatnak a folytatáson…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu