Újabb bajor parádé és portugál szégyen!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 10. 22:33
12-1-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé a Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Sporting ellen! A visszavágónak már nem volt tétje, hiszen két hete a bajorok idegenben 5-0-ra nyertek. Jürgen Klinsmann együttese azonban a visszavágót sem könnyelműsködte el, és már az első játékrészben kiütötte a lisszaboni együttest, igaz, ehhez kellett a vendégek gyengélkedő védelme is.


 

BAJNOKOK LIGÁJA NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
BAYERN MÜNCHEN - SPORTING 7-1 (4-1)
München, Allianz Arena, 66 000 néző, vezette: Martin Hansson (Henrik Andrén, Fredrik Nilsson) - mindhárman svédek.
BAYERN: Butt - Lell, Lucio (Breno 46.), Van Buyten, Lahm - Schweinsteiger (Müller 72.), Van Bommel, Ottl, Zé Roberto (Sosa 46.) - Klose, Podolski. Vezetőedző: Jürgen Klinsmann.
SPORTING: Rui Patricio - P. Silva, Tonel, Polga, M. Veloso (Abel 46.) - A. Silva (M. Caneira 74.) - Vukcsevics, Pereirinha (Izmajlov 46.)- J. Moutinho - Derlei, Y. Djalo. Vezetőedző: Paulo Bento.
Gólszerző: Podolski (7., 34.), Polga (öngól 39.), Schweinsteiger (43.), Van Bommel (74.), Klose (82. 11-esből), Müller (88.) ill. Moutinho (42.)
Sárga lap: Moutinho (18.), P. Sliva (77.)
Továbbjutott: Bayern 12-1-es összesítéssel.

Az már az első mérkőzés alapján megkérdőjelezhetővé vált, hogy a Sporting vajon mit keres Európa legjobb tizenhat csapata között, hiszen a lisszaboni találkozón a Bayern lemosta a pályáról a portugál együttest. 5-0-ra nyertek a németek, és ezzel eldöntötték a párharc kimenetelét is. Azonban a visszavágót annak ellenére meg kellett rendezni, hogy ritkán látni a BL-ben ennyire „felesleges” találkozót.

A Sporting védelméről sokatmondó bizonyítványt állít ki a hazai pályán „benyelt” ötös, s a második összecsapáson is bizonyították, hogy az a teljesítmény nem volt véletlen. Az még hagyján, hogy az első bajor találatnál Miguel Veloso rossz helyre fejelte a labdát, viszont amellett már nem lehet elmenni szó nélkül, hogy Hans-Jörg Butt kirúgása a későn eszmélő Anderson Polga és Rui Patrício nem mindennapi produkciója következtében Lukas Podolski már a második góljának örülhetett.


Ezt már csak tetézte, hogy néhány perccel később az előbb említett Anderson Ploga senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba egy jobb oldali szöglet után. A dolog szépséghibája csupán annyi volt: a sarokrúgást a müncheniek végezték el…

A folytatásban Joao Moutinho hatalmas góljával elérte azt, hogy a portugálok legalább egyetlen találatot szerezzenek. A szünetet jelző sípszóig megtörtént az is, amire sokan talán nem is számítottak: a bajorok úgy szerezték meg a negyedik góljukat, hogy a vendégek védelme nem követett el óriási hibát.

A fordulás után teljesen visszavett a német csapat, átengedte a területet a portugáloknak, de a vendégek nem tudtak élni azzal sem, hogy a hazaiak talán félgőzzel sem játszottak.

Úgy látszik ebben a párosításban ez sem számított, hiszen a bajorok Mark Van Bommel találatával az Allianz Arenában is megrúgták ötödik góljukat. Ezután Klose tizenegyesből volt eredményes, Müller pedig közelről állította be a 7-1-es végeredményt.

Így, a Sportingnak a visszavágón sem sikerült tisztesen helytállnia, és szégyenszemre 12-1-es összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól. A két meccset látva bizony nincs is helyük a BL-ben.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu