Továbbjuthat egyáltalán a Milan?

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 8. 15:23
Szinte minden a Tottenham továbbjutása mellett szól, de Luka Modric óva int: nem értékelhetik túl az idegenbeli győzelmet. A Milan vezetőedzője az ellenfél lefitymálásával igyekezett hangulatot kelteni, és próbálta bagatellizálni az első meccsen összeszedett hátrányt.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
TOTTENHAM-MILAN - szerda, 20:45 óra (1. meccs: 1-0)
London, White Hart Lane, vezeti: Frank De Bleeckere (belga).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
TOTTENHAM: Gomes - Hutton, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto - Lennon, Palacios, Modric, Bale - Van der Vaart, Crouch.
MILAN: Abbiati - Abate, Nesta, T. Silva, Jankulovski - Merkel, Flamini, Seedorf - Robinho, Pato, Ibrahimovic.

 

A Milan önmaga árnyéka volt a nyolcaddöntő első felvonásán, és bár a hajráig nem született gól, azt az egyet a Tottenham szerezte, aminek köszönhetően előnyös pozícióból rugaszkodik neki a szerdai visszavágónak.

Gennaro Gattuso idegrendszere fel is mondta a szolgálatot, így az olasz öt nemzetközi kupamérkőzést lesz kénytelen kihagyni, köztük a mostani londoni ütközetet.

A helyzetet csak részben orvosolja, hogy Kevin-Prince Boateng sérülése rendbejött, és legalább a kispadra mindenképpen leülhet. Gareth Bale és Rafael van der Vaart viszont biztosan kezd a másik oldalon.

Massimiliano Allegri ennek dacára nyugodtan készül csapatával a találkozóra, és azt ígérte: bármilyen eredmény születik, tiszta lelkiismerettel néznek majd a tükörbe.

„Még csak egy meccsen vagyunk túl, nem behozhatatlan a hátrányunk. Ha tudásunk legjavát nyújtjuk, idegenben is továbbmehetünk” – nyilatkozta a teljesen szokványos sablonokat használva a Milan edzője, majd odaszólt a Spursnek.

A Tottenham jó csapat, de nem tartozik a legerősebbek közé Európában” – „hízelgett” a szakember.

A Sarkantyúsok sem tekintik lefutottnak a párharcot, Luka Modric nyilatkozata legalábbis erről árulkodik.

„Komoly előnyünk van, de messze vagyunk a végétől. Nem becsülhetjük le a Milant, sokszor bizonyította már, hogy nagyszerű csapat. Szeretnénk maximálisan kiélvezni a BL varázsát, a negyeddöntőben is ott akarunk lenni.”

A számok egyértelműen az angol továbbjutás mellett szólnak: a Tottenham a második legeredményesebb a még versenyben lévő csapatok közül (csak a nagy rivális Arsenal előzi meg), és a White Hart Lane-en eddig egyik együttes sem úszta meg három kapott gól alatt.

Hogy ki irányít majd, a statisztikák alapján nem lehet kérdéses; a Spurs a harmadik legjobb a labdabirtoklási mutatók tekintetében 57 százalékos átlagával (csak a Bayern München és a Barcelona jobb ennél).

Az olasz bajnoki listavezető leginkább csak a szabálytalanságok terén múlja felül aktuális ellenfelét, Zlatan Ibrahimovic például egymaga 19-et követett el, ami rekord a sorozatban még szereplő játékosok között.

Kétes dicsőség. 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bevette a San Sirót a Tottenham!
VIDEÓ! A szakadék szélére táncolt az olasz listavezető Milan a Bajnokok Ligájában, miután 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Premier League negyedik helyezettje, a Tottenham Hotspur ellen. Bale nélkül is túl erős volt a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu