Tömegbunyó és újpesti zakó a zárókörben

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 29. 20:53
Tétnélküli mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett az Újpest a labdarúgó NB I 30., záró fordulójában a Fehérvártól, de ez senkit sem érdekelt a lefújást követően. Előbb Bozsics és Vujovics ugrott össze, majd érdemelt piros lapot, aztán a fehérvári Andics kapott egy pofont az egyik biztonsági embertől. Eközben több tucat fővárosi huligán rohant be a pályára, pontosabban a másik kapuhoz, ahol a vendégdrukkereket támadták meg. Jöttek a rohamrendőrök, a rendezők meg a látogatók szimpatizánsait kiverték a szektorukból. Vicc.


LABDARÚGÓ NB I, 30. FORDULÓ:
Újpest - Fehérvár 1-2 (0-2)

Gólszerző: Kabát (69.), ill. Alves (30.), Vujovics (45+1.)

Kiállítva: Bozsics, ill. Vujovics - a lefújást követően

Pedig a már oly sokat szapult magyar futballbajnokság ismét egy jó meccsel ajándékozta meg a szurkolókat. Volt itt minden: gólok, szép cselek, szikrázóan kemény összecsapások, nagy kapusbravúrok, sőt, még egy kihagyott tizenegyes is.

Ez azonban nem hatotta meg a bajnoki címről lemaradó újpesti drukkereket, mi több, az ismételt vereség a lila-fehér játékosokat is megviselte. No, de ne szaladjunk ennyire előre, a lefújás utáni tömegverekedés előtt idézzük fel a találkozó legfontosabb pillanatait.

Az első negyedóra eseménytelenül telt el - ez volt az egyetlen periódus, amelyet jobb inkább elfelejteni -, ám ezt követően már a futballé volt a főszerep. Elsősorban a fehérváriaknak köszönhetően.

A látogatók a tapogatózás periódusa után hirtelen ritmust váltva egyre-másra vezették veszélyes akcióikat, s csak Balajcza Szabolcs bravúrjainak volt köszönhető, hogy megúszták a fővárosiak kapott gól nélkül.

A 30.percben azonban már ő sem segíthetett, az átjáróházra hasonlító újpesti hátsó sor figyelmetlenségét használta ki a Fehérvár: Alison futott el a jobb oldalon, majd középre gurított, Alves teljesen egyedül állva kaphatta a játékszert, hogy aztán 5 méterről a kapuba passzoljon (0-1).

A ledermedt lilákat az első félidő ráadásában érte az újabb sokk: ekkor egy remek kontra végén Alves adott a leshatáron kilépő Vujovicshoz, aki 10 méterről a tehetetlen Balajcza mellett a hálóba lőtt (0-2).

A folytatásban megélénkült az Újpest, hiszen a fővárosiak ebben a szezonban még nem szenvedtek odahaza vereséget - s ezt ezúttal is el szerették volna kerülni. Az első felvonás ellazsálása azonban sokba került a vendéglátónak: Koller Ákos ugyan csúnyán mellé-fölé vágott egy vendégtizenegyest, majd nem sokkal ezután Kabát Péter szépített, emellett sok-sok lehetőséget is kidolgozott a leköszönő Szentes Lázár együttese, az egyenlítés már nem jött össze.

A lefújás pillanataiban aztán elszabadult a pokol: Bozsics és Vujovics összeugrott, a két szerb minden bizonnyal melegebb éghajlatra küldte a másik édesanyját. Jöttek a többiek is, Andicsot közben az egyik „rendező” nyakon vágta. Szabó Zsolt mindkét kakaskodó légióst kiállította.

A drukkerek sem akartak lemaradni, hiszen több tucatnyi lila rohant át a pályán, egyenesen a vendégszektor felé. A hazai rendfenntartók még engedték is, a huligánok pedig a kerítéseken igyekeztek átmászni.

Ekkor jelentek meg a rohamrendőrök, akik adtak a renitens szurkolóknak. A fehérvári ultrák gyorsan elhagyták helyüket - ebben segítettek nekik az agresszív rendezők is... A gyepen közben nem hagyták magukat a feltüzelt lila-fehér szimpatizánsok, s nekimentek a rohamsisakosoknak.

Teljes káosz 2009 májusában. Az Újpest egyébként második lett, a Fehérvár egyelőre ötödik. 

TABELLA ITT!

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu