Terry bepirosodott, nem nyert a Chelsea

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 22. 22:58
John Terry kiállítása miatt a Chelsea a 36. perctől emberhátrányban játszott, így jó eredménynek számít, hogy gólnélküli döntetlent játszott az Everton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. Így továbbra is a vasárnap az Arsenal arénájában 1-1-et elérő Liverpool FC áll a tabella élén.


ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 18. FORDULÓ:
EVERTON - CHELSEA 0-0
Liverpool, Goodison Park, vezette: Phil Dowd
EVERTON: Howard - Hibbert, Yobo (Baines, 61.), Jagielka, Lescott - Ph. Neville, Osman, Arteta, Fellaini - Pienaar, Cahill. Menedzser: David Moyes.
CHELSEA: Cech - Bosingwa, Terry, Alex, Ashley Cole - Deco (Bridge, 87.), Lampard, Mikel, Ballack, Joe Cole (Ivanovics, 46.) - Anelka (Drogba, 46.). Menedzser: Luiz Felipe Scolari.
Sárga lap: Lampard (43.), Ashley Cole (43.), Ballack (68.)
Piros lap: Terry (36.)

A papírforma elvileg a Chelsea mellett szólt, de senki sem feledkezhetett meg arról, hogy az Everton masszív középcsapatnak számít, hiszen a 7. helyen áll. Igaz, a közelmúlt egyértelműen a londoniak mellett szólt, a liverpooliak 2000. november 25-e óta nem győzték le a fővárosi „kékeket”.

 

A vendégeket ráadásul az is hajthatta, hogy győzelem esetén a tabella élére ugornak. Az Everton három ponttal a hatodik helyre kerülhetett.

 

Az első félidő az Angliában már régóta megszokott heves és nagy iramú játékot hozta, igazán jelentős helyzet nélkül. Az Everton masszív védelmére és a kontrákra építette taktikáját, levegőhöz is alig jutottak a látogatók. A Chelsea sokat próbálkozott, de Anelka kissé eltűnt a védők szorításában, míg Drogba csak a cserepadról figyelte az összecsapást.

 

A szünetig a legjelentősebb eseményt Terry kiállítása jelentette: a londoniak csapatkapitánya a 36. percben brutálisan rúgta fel Osmant. A liverpooliak az emberelőnyben kissé kinyíltak, de Cechnek nem kellett izgulnia.

 

A szünetben változtatott a vendégek edzője, Luiz Felipe Scolari a támadójáték erősítésre beküldte az addig hiányzó Drogbát a „láthatatlan” Anelka helyére. A védelem is stabilizálódhatott: Joe Cole-t a szerb Ivanovics váltotta.

 

A második játékrészben is a Chelsea kezdeményezett többet, de igazán nagy veszélyt nem alakított ki Howard kapuja előtt. A félidő közepén az Everton is bátrabb lett, többször is ígéretes lehetőséget alakított ki, pontatlan befejezéssel.

 

A helyzetnélküli játék végén a 75. percben majdnem gólt szerzett az Everton: Hibbert jobbról emelt középre, a Lampardon megpattanó labdát Cech bravúrral ütötte szögletre. A beívelés után Drogba mellől Lescott fejelt, a cseh klasszis ismét bravúrral mentett.

 

A 83. percben egy remek hazai akció végén Osman lövése után a kapusról hátrapördülő labdát Pienaar ugyan besodorta a gólvonal mögé, de a csatár már Cech kezéből sodorta ki a játékszert. Ráadásul még lesen is volt a hazai futballista.

 

A végén már nem módosult az eredmény, amely tökéletesen megfelelt a játék képének.

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

 

 

2. félidő.: (0-0) VÉGE!

92. perc. Vége a mérkőzésnek! Igazságos döntetlen született, s bár érvényes gól nem esett, igazán lüktető összecsapást láthattunk. A Chelsea nem karácsonyozhat az élen ezzel az iksszel...Everton-Chelsea 0-0!

90. perc. Feljött a Chelsea, de későn indították meg a hajrájukat. Még két perc a meccsből.

87. perc. Deco le, Bridge be.

84. perc. Gólt rúgott az Everton, csak nem adták meg, mert Pienaar lesről indult, nem mellesleg szétrúgta Cech kezét! Fellaini passzolt jobbról középre, két evertoni szenzációs testcsellel becsapta ellenfelét, Osman 9 méterről, középről kapura bombázott, majd a kipattanóra startolt lesről Pienaar.

80. perc. Ez volt a meccslabda! Egy balról élesen belőtt labdát Fellaini sarokkal (!) próbálta meg a kapuba terelni 5 méterről, ám a játékszer tizennégy centivel a hosszú sarok előtt hagyta el a pályát. Fantasztikusan nagy helyzet volt! Közelebb áll a győzelemhez az aktívabb Everton.

76. perc. Meleg pillanatokat élt át a Chelsea! Hibert akart jobbról kapu elé csavarni, ebből lett a helyzet, de Cech kiszedte a léc alól a labdát. A szöglet után Lescott fejelt, Cech újra az alapvonalon túlra paskolt.

75. perc. Lampard próbálkozott jó messziről, kár volt...Igaz, legalább valami.

74. perc. A szögletek számát tekintve (4-5) a Chelsea átvette a vezetést.

68. perc. Ballack reklamált a bírónál, miért nem állnak az evertoniak kilenc méterre a szabadrúgásnál, ezért sárga lapot kapott.

65. perc. Jujj! Egy baloldali beadást követően Fellaini ugrott a legmagasabbra, a középpályás 10 méterről, középről csúsztatott, a labda centikkel suhant el a Chelsea bal kapufája mellett.

62. perc. Az Everton 46, míg az emberhátrányban küzdő Chelsea értelemszerűen 54 százalékban birtokolja a labdát. Gól azonban továbbra sincs.

61. perc. Yobót Baines váltotta az Evertonban.

60. perc. Egy órányi játék után megállapítható: egyetlen gól dönthet. A meccset az utóbbi percekben elsősorban a mezőnyben játszották. A kapuk komolyabban nem forogtak veszélyben.

Élénk, egyre élénkebb az Everton, a Chelsea becsületére váljék, nem áll be védekezni. Ebből még bármi lehet...

52. perc. Hibert tekert jobbról középre Fellaini érkezett az ötösnél, fejesét Cech védte bravúrral.

46. perc. Megkezdődött a második félidő.

Ivanovics és Drogba érkezett a szünetben Joe Cole, illetve Anelka helyett. Az Everton nem változtatott a szünetben.

1. félidő: (0-0)

45+3. perc. Vége a félidőnek. Everton-Chelsea 0-0, ám a vendégek tíz emberrel kénytelenek kikocogni a második félidőre Terry hátborzongató rátartása miatt. A kiállításig a látogatók jobbak voltak, azóta viszont kissé megzavarodtak. Az Everton előtt óriási lehetőség adódott.

45+1. perc. Kettő percet hosszabbít a játékvezető.

43. perc. Lampard sárga lapot kapott, mert túlkiabálta a nézőket. Ashley Cole követte példáját, ő is megkapta „jutalmát".

Terry helyére Mikel húzódott vissza, míg a nigériai pozícióját Ballack foglalta el.

36. perc. Kiállították John Terryt! Az angol válogatott védő nyújtott lábbal szállt bele Osmanbe, az indulatok itt is elszabadulni látszanak. Tíz emberrel folytatja tehát a Chelsea.

Az Everton egy cseppet feljebb tolta védelmi vonalát az első félóra végére, a hazaiak igyekeznek kicsusszanni az ellenfél szorításából. Ezt is kell tenniük, feltéve, ha 2000 októbere óta először szeretnék legyőzni a bajnokin idegenben egy éve veretlen Chelsea-t.

24. perc. Nyom a Chelsea...

20. perc. Anelka készített le egy baloldali beadást a tizenegyes pontnál, ám Lampard csúnyán fölélőtt. Igaz, Anelka ismét lesről szökkent vissza.

18. perc. Leskapufát fejelt Anelka! Alex bólintott egy jobbról érkező labdát az evertoni kapu előterébe, ekkor csapott le a francia csatár. Hiába...

14. perc. Phil Neville veszélyes talpalása után ugrottak össze a játékosok, Mikel nagyon nem örült a váratlan ajándéknak.

Természetesen hatalmas az iram a táblás ház előtt, voltak már helyzetek. Az Everton mintha egy paraszthajszálnyit jobban akarna. Egyelőre...

10. perc. Majdnem összehozott karácsonyra magának egy öngólt a Chelsea. Cahill fejelt közelről, négy méterről, kissé balra kisodródva kapura, Alex lábbal beleszerencsétlenkedett egyet, és Cech-nek bizony nagyon kellett koncentrálnia, hogy a labda ne botorkáljon be a kapujába.

7. perc. Phil Neville 24 méteres sistergős lövéssel tornáztatta meg Cech kapust.

2. perc. Bemutatkozott a fekete szerelésben játszó Chelsea: Ashley Cole mintegy 14 mléterről durrantott kapura, ám Howard nagy bravúrral védett. Az Everton a szokásos kék-fehér összeállításban lépett pályára.

1. perc. A Chelsea kezdte a találkozót.


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu