Szerdán eldől, ki közvetíti még a vb-t

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 8. 18:45
Szerdán dől el, a Magyar Televízió mellett mely csatorna közvetítheti a nyári labdarúgó-világbajnokságot. Péntek délelőtt két ajánlattevő licitált a közvetítési jogok megvételére, a királyi tv kuratóriuma pedig január 13-án dönt az ügyben.


A tulajdonosi testület csak ezt követően kezdheti meg a szerződés előkészítését. A licit során két tételre lehetett ajánlatokat tenni, az egyik a jogdíj összege forintban, a másik az MTV számára visszaadott mérkőzések száma. 

„A mai licit számai nem tekinthetőek végeredménynek, ezek a két ajánlattevő legmagasabb ajánlatai, amelyeken változtatni már nem lehet. A kuratórium elnöksége egyszerű többséggel dönthet majd az eladás tényéről és az ajánlatok sorrendjéről" - nyilatkozta a telesport.hu-nak Schatz Péter, az MTV üzleti- és termékfejlesztési igazgatója.

Amennyiben szerdán megszületik a döntés, az MTV tájékoztatja az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségét (EBU) és a FIFA-t. A két nemzetközi szervezet mondja ki ugyanis a végső szót az értékesítés jóváhagyásáról.

Ismert, hogy a Magyar Televízió súlyos finanszírozási gondokkal küzd: 2010-ben elveszíti eddigi összköltségvetésének 35 százalékát, a szabadon felhasználható költségvetési forrásainak pedig a felét, ezért kiadásainak drasztikus csökkentésére kényszerül. 

 

 


 


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu