Sokk! Scolari az üzbég bajnokhoz igazolt

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 9. 20:07
Van még új a nap alatt! Luiz Felipe Scolari lett a Bunyodkor vezetőedzője. A brazil mester 18 hónapra írt alá az üzbég bajnokhoz - nem, nem az angol, nem a brazil, nem a portugál, az üzbég bajnokhoz!


Szinte hihetetlen, de az egykori Barcelona-csillag Rivaldo csapatához igazolt vezetőedzőnek Luiz Felipe Scolari. A brazil válogatottat 2002-ben világbajnoki címig vezető szaktekintély másfél évre ül majd le a Bunyodkor együttesének kispadjára.

A Chelsea-től idén februárban kiebrudalt 60 esztendős tréner szerződtetését kedden jelentették be az üzbég egyesületnél. A „nagy durranás” benne volt a levegőben, hiszen az üzbég válogatott Japán elleni, múlt szombati vb-selejtezőjét (0-1) Rivaldóval egyetemben az ősz hajú mester is a helyszínen tekintette meg. 

„Az üzbég labdarúgás most írja saját sikertörténetét - kezdte székfoglalóját a brazil mágus. - Különös tekintettel igaz ez a Bunyodkorra, a csapat fantasztikus fejlődésen ment keresztül az elmúlt négy évben. Tudom, jó időben jó helyre kerültem. Egy kiváló csapathoz.” 

Scolari tulajdonképpen honfitársát váltja a kispadon: az üzbégek a közben az orosz CSZKA Moszkvához távozott Zico irányítása alatt az előző bajnokságban „sepertek”, azaz a bajnokságot és a nemzeti kupát is megnyerték.

A sikersztori, úgy tűnik, folytatódhat... 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu