Ronaldo kibombázta a BL-ből a Portót

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 15. 22:36
Ha szűken is, de 1-0-s sikerének köszönhetően a legjobb négy közé jutott a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A sorsdöntő találatot éppen egy portugál, Cristiano Ronaldo szerezte, a 33 méterről leadott „gyilkos méreg” még sokáig beszédtémát szolgáltat majd a futballbarátoknak. Összesítésben 3-2-vel lépett tovább az angol had, így a két hét múlva sorra kerülő elődöntőben egy másik szigetországi nagyágyúval, az Arsenallal találkozik.


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
FC PORTO – MANCHESTER UNITED 0-1 (0-1)
Porto, 46 000 néző, vezette: Massimo Busacca (Mathias Arnet, Manuel Navarro) – mindhárman svájciak

PORTO: Helton – Sapuranu (Tomás Costa, 80.), Rolando, Bruno Alves, Cissokho – Lucho González (Manuel González, 31.), Fernando, Raúl Meireles – Lisandro López, Hulk, Cristián Rodríguez (Farias, 64.). Megbízott vezetőedző: José Gomes.

MANCHESTER UNITED: Van der Sar – O’Shea, Ferdinand, Vidics, Evra – Anderson (Scholes, 78.), Carrick, Giggs – C. Ronaldo, Berbatov (Nani, 68.), Rooney. Menedzser: Sir Alex Ferguson.

Gólszerző: C. Ronaldo (6.)

Sárga lap:
Vidics (42.), Evra (57.) 
Továbbjutott: a Manchester United, 3-2-vel. 

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSE ITT!

„Túlságosan is lebecsültük az ellenfelet, nem gondoltuk volna, hogy a portugálok ennyire jól játszanak majd az Old Traffordon” – nyilatkozta egy héttel ezelőtt Carlos Tévez a 2-2-re végződött első meccset követően.

És valóban, az angolok az akkori találkozó előtt már a döntőben látták magukat, aztán csúnyán ráfáztak. Ezt akarta szerda este elkerülni Sir Alex Ferguson, igaz, a hadvezér kezére a szerencse is rájátszott.

A portóiak eltiltott vezetőedzőjük, Jesualdo Ferreira nélkül, de a múlt keddi kezdőcsapattal vonultak csatába. A manchesteri együttesbe visszatérhetett a hátsérülését kipihenő Rio Ferdinand – a válogatott védő jelenléte sokkal biztosabbá tette a brit hátsóalakzatot -, a középpálya jobb oldalán szerephez jutott Anderson, míg elöl Dimitar Berbatov egészítette ki a támadószekciót.

A menedzser húzásai bejöttek, hiszen már az első pillanatoktól kezdve látszott, ez egy teljesen más felfogásban, alázatosabban és gólra törőbben futballozó tizenegy. A 6. percben aztán beérett a United mezőnyfölénye: Cristiano Ronaldo akkora gólt rúgott 33 méterről, hogy az valószínűleg benne lesz az év végi tíz legszebb találatban.

A bekapott dugó azért lehetett még fájdalmasabb, mert a gólpasszt az egykori Porto-kitűnőség, a brazil Anderson adta, ráadásul egy portugálnak…

A vendéglátókra rá sem lehetett ismerni, nyuszik módjára, megilletődötten játszottak és egyáltalán nem tudtak mit kezdeni az ellenféllel. A legaktívabb közülük a hátvéd Bruno Alves volt – ez is sokmindent elárul -, ám egy-egy lövésen és fejesen kívül többre nem futotta a hazaiak erejéből.

A címvédő huszonkét mérkőzés óta nem kapott ki a Bajnokok Ligájában, és ezúttal sem tűnt úgy, legyőzhetik a vörösgárdistákat. Sőt, közvetlenül a lefújás előtt Nemanja Vidics növelhette volna a vendégek előnyét, ám a kapu szájából is képes volt kihagyni a kihagyhatatlant.

A második félidőre aztán némiképp összekapta magát a Porto, az első negyedórában Cristián Rodríguez és Raul Meireles révén több ígéretes akciót is vezettek a kék-fehérek.

Fura volt, hogy közben az egyre agresszívebben viselkedő, egyébként pedig bűnrosszul játszó Berbatovot a 68. percig nem hozta le a mester, noha a kispadon ott ült Carlos Tévez és Kiko Macheda is. Végül győzött az igazság, hiszen a rendkívül indiszponált bolgár helyett bejött Nani.

A portugál körülbelül annyit tett a mérkőzéshez, mint leváltott csapattársa, ám ezt is elbírta a Manchester United. Az angolok okosan visszahúzódtak, így hiába próbált szorongatni a rivális, sikerült állni a rohamokat.

Egy portugál álommal kevesebb, a gyárvárosiak 1-0-ra győztek, ezzel továbbléptek az elődöntőbe. Ott két hét múlva egy másik angol együttessel, az Arsenallal nézhetnek farkasszemet.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu