Padlón a Real, vérszagot érez a City

Szerző: SHLétrehozva: 2012. szeptember 17. 17:40
BEHARANGOZÓ. Halálcsoport-nyitány a BL-ben a spanyol és az angol bajnokkal: a csoportkör egyik, hanem a legnagyobb szuperrangadója vár ránk kapásból az első játéknapon, kedd este. Elmentünk "háztűznézőbe" a Realhoz, és a Cityhez, hogy a lehető legrészletesebb tájékoztatást adhassunk a két csapat felkészüléséről a csúcsmeccs előtt. Nyilatkozatok, forma, statisztika, sérülthelyzet, várható kezdő, öltözői pletykák, és még sok minden más!


HÁZTŰZNÉZŐBEN A REALNÁL

A Real Madridnak most már történelmet kell írnia ahhoz, hogy bajnoki címet szerezzen. Négy meccs alatt négy pont, látótávolságban sincs a Barca (amely nyolccal elhúzott), az alsóházban, a 11. helyen tanyázik az együttes.

Történelmet kellene írnia, ilyen hátrányból ugyanis még soha sem sikerült aranyat nyernie, a legnagyobb fordulatot a 2002-2003-as szezonban hajtotta végre, hétpontos mínuszról jött vissza. A Barcának egyszer - 1998-1999-es idényben - már sikerült a bravúr mínusz kilencről is.

A kudarcos rajt okát a Marca elsősorban az alacsony lövéshatékonységban, a rögzített szituációk kivédekezésében vétett hibákban, a nem tökéletes kondícióban, és a motiválatlanságban látja, amikor szigorúan a szakmai szempontokat veszi figyelembe, és azt is hozzáteszi, hogy hiányzik egy jó Ronaldo egy jó Benzema, sőt, egy jó Casillas is a csapatból.

Persze a focit emberek, egyéniségek játsszák, s míg a tavalyi szezonban mindenki alárendelte magát a csapatérdeknek, aminek gyümölcse a bajnoki cím lett, addig most romokban az öltözői hangulat, a játékosok között nincs egyetértés, s Mourinhónak is jelentősen megromlott a viszonya tanítványaival.

Diego Torres, az El País újságírója szerint a futballisták nehezményezik, hogy Mourinho makacsul ragaszkodik ugyanahhoz a játékrendszerhez, s ennek hangot is adtak a repülőgépen, amiből nagy veszekedés lett. Torres arról is beszélt, a spanyol és a portugál klikk szembenállása egyre élesebb, s a szakember kezdi elveszíteni a kontrollt, különösen utóbbi felett. Az újságíró csodálkozna, ha a portugál mesterrel a kispadon fejezné be a szezont a királyi gárda.

Érdekesség, hogy Mourinho még soha, egy csapatnál sem kezdett ilyen rosszul, az első négy erőfelmérőből kettőt egyszer sem veszített el. Pályafutása kezdetéig, a leiriai időszakig kell visszamennünk, hogy legalább hasonlóan gyenge ponttermést találjunk (ez hat pont négy kör alatt, de vereség nélkül).

MOURINHO IDÉNYRAJTJAI
2001-02, U. Leiria: 1 győzelem, 3 döntetlen
2002-03, Porto: 3 győzelem, 1 döntetlen
2003-04, Porto: 3 győzelem, 1 döntetlen
2004-05, Chelsea: 4 győzelem
2005-06, Chelsea: 4 győzelem
2006-07, Chelsea: 3 győzelem, 1 vereség
2007-08, Chelsea: 3 győzelem, 1 döntetlen
2008-09, Inter: 3 győzelem, 1 döntetlen
2009-10, Inter: 3 győzelem, 1 döntetlen
2010-11, R. Madrid: 3 győzelem, 1 döntetlen
2011-12, R. Madrid: 1 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség

Mintha ez nem lenne elég, újabb játékos pakolt ki, és hozakodott elő azzal, hogy boldogtalan a Realnál. Az ifjú francia védő, Raphael Varane azért szomorú, mert a világbajnok, kétszeres Európa-bajnok Raúl Albiol előtte van a rangsorban. Varane-nak így a Király-kupa marad. Erről az Intereconomia rádió egyik műsorában panaszkodott.

Dani Alves, a rivális Barcelona szókimondó védője természetesen nem hagyta ki a kínálkozó lehetőséget, hogy még egyet belerúgjon az amúgy is a földön felvő Real Madridba. Kaká sorsát viseli szívén.

"Kaká helyében már régen elhagytam volna a Madridot. Imádok focizni, és ha nem csinálhatod azt, amit szeretsz, akkor nem is érzed jól magad a bőrödben. Nagyon sajnálom azt, ami vele történik, mert rendkívül tisztelem őt, nem szívesen élném át azt, amit neki át kell élnie a Realnál" - mondta a brazil bekk, aki szerint sem, mint futballista, sem, mint ember nem kapja meg a neki kijáró tiszteletet 2008 aranylabdása. Alves úgy érzi, ugyanez a Barcánál nem fordulhatna elő.

Mourinho a legfrissebb, a TVE-nek adott interjújában elismerte, ő az elbaltázott rajt fő felelőse, mert nem tudta egységbe kovácsolni övét, nem tudta elérni, hogy a futballra, csakis a futballra koncentráljanak. Szerinte a tavalyi hozzáállás kell, azon lesz, hogy ezt elérjék. Úgy látja, hogy az előszezon jól sikerült, csak a spanyolok Puerto Ricó-i túrája tett egy kicsit keresztbe. A Real most nincs túl jó passzban, de szerinte még akár jól is jöhet, hogy a BL egyik legerősebb csapatával találkoznak, mert felszívhatják magukat a meccsre a City ellen.

Mourinho bizonyosan változtat a kezdőn, de csak néhány helyen, nem cserélheti ki szinte az egész csapatot. Szinte biztos, hogy Özil helyett Modricnak szavaz bizalmat, Coentrao is bekerülhet, a Higuaín-Benzema és a Di María-Callejón cserére is mutatkozik esély. A Sevilla ellen, a második félidőben láthatatlan Khedira viszont maradhat, Essien bevetése túlságosan is kockázatos volna. Hiányzója egy sincs Mourinhónak.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
REAL MADRID-MANCHESTER CITY KEDD 20:45
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, vezeti: Damir Skomina (szlovén).
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Modric, Ronaldo - Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.
MANCHESTER CITY: Hart - Maicon, Lescott, Kompany, Kolarov - Barry/Javi García, Yaya Touré - Silva, Tévez, Nasri - Agüero. Menedzser: Roberto Mancini.

HÁZTŰZNÉZŐBEN A CITYNÉL:

Roberto Mancinit José Mourinho miatt küldték el 2008 májusában az Intertől, pedig  - hivatalosan - hat címet is szerzett négy év alatt a fekete-kékekkel. Az idő végül Massimo Moratti tulajdonost igazolta (az Inter BL-győztes lett, és tarolt Mourinhóval), de Manciniben maradhatott tüske, nem volt feszültségmentes a szakítás a milánóiakkal, a szerződésbontásban nem is tudtak megegyezni a felek, így egy ideig nem edződködhetett Mancio. Ha nyerne csapata, némi elégtételt érezhetne Mancini.

Az olasz mester a Sky Sport Italiának elmondta, "a City nem az egy pontért utazik Madridba, hiszen tudvalevő, hogy minden meccsen a győzelemet célozza meg. Amivel szembenállunk, az száz év történelem, ezalatt mindent megnyert a Real, de most úgy érzem, nem lesz könnyű dolga velünk".

A manchesterieknek nincsenek szép emlékeik a BL-csoportkörről, a Bayern és a Napoli elütötte őket a továbbjutástól tavaly, ráadásul a mostani főpróba sem sikerült a legszebben (1-1 Stoke-ban). Másrészről viszont, a Real vergődését látva talán megérezhetik a vérszagot... A fogadóirodák egyébként nem nagyon hisznek ebben (meglehetősen sok, ötszörös pénzt fizetnek a Real-zakóra), sokkal több esélyt látnak arra, hogy a Real megtöri a City 11 meccses veretlenségi sorozatát.

A Sevilla ellen akadtak gondok a Real Madrid szűrésével, időnként átjáróház volt a középpálya. A világoskékeknél a világ egyik legjobbja lesz az egyik ütköző ember, ami papíron nem sok jót ígér a királyiaknak:

Yaya Touré szót is kért:

„Több egykori csapattárssal tartom a kapcsolatot, de nincs szükség a tanácsaikra a Real ellen. A Citynek kiváló stábja van, amely minden egyes részletből felkészült, elég információ áll a rendelkezésünkre. Az előző BL-szezonunk katasztrófa volt, most javítani akarunk” – fogalmazott az elefántcsontparti középpályás.

„A Bernabéuban nyerni különleges érzés, a címoldalra kerülhetsz vele. Mindent bele kell adnunk, hogy sikerüljön. Az első másodperctől nagyon koncentrálunk majd.”

„A magam részéről az a kulcs, hogy a középpályán minél több párharcot megnyerjek Xabi Alonso, Mesut Özil és Sami Khedira ellen.”

Mancini fejében már összeállt a csapat (lásd: feljebb), egy poszt kivételével. Mindenki számára rejtély, hogy Rodwell, Barry vagy Javi García lesz Touré párja a belső középpályán. Richards nem segíthet, Zabaleta kérdéses.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu