Yaya a PL legjobban fizetett játékosa?!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 4. 18:20
A Premier League legjobban fizetett játékosává teszi a Manchester City a Barcelonától a napokban szerződtetett Yaya Tourét - értesült a News of the World brit bulvárlap legfrissebb számában. Öt év alatt 55 millió fontjába kerül a világoskékeknek!


Ebben az átigazolási időszakban is elgurult a gyógyszere Manszúr-sejknek, a Manchester City arab tulajdonosának, aki csak Yaya Touré megszerzésének érdekében bankot robbantott.

Tessék megkapaszkodni! A Barcelonának 24 millió fontot utalt át, a játékos heti alapbére pedig bruttó 185 ezer font lesz, amely jövő ilyenkorra már eléri a heti 221 ezer fontot! Az emelésre azért lesz szükség, hogy ne csökkenjen Touré nettó bére, hiszen a brit kormány döntésének értelmében áprilistól negyven százalék helyett ötven százalékkal adóztatják meg a sztárfutballisták fizetését - írja a lap.

Ez bruttó ötvenöt millió fontot jelent öt esztendő alatt, s akkor még nem beszéltünk a játékosról készült fotók értékesítési jogáról (évi 1.65 millió font) vagy a bónuszokról (BL-kvalifikáció: 823 ezer font, BL-győzelem 412 ezer font).

A City eddig közel hatvan millió fontot költött új játékosokra, David Silváért 24 millió fontot, Jerome Boatengért 11 millió fontot adott ki. A következő célpontjuk James Milner, az sem lesz olcsó mulatság... 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu