Olaszverés Londonban, Lippi elbukott

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 10. 20:01
Brazília válogatottja 2-0-s győzelmet ünnepelhetett az olaszok elleni barátságos labdarúgó-mérkőzés után teltház előtt a londoni Emirates Stadionban. A dél-amerikai együttes már az első játékrészben megszerezte a kétgólos előnyt, két látványos találattal, így az is belefért Dunga csapatának, hogy a szünet után kiengedjen. A második játékrészben Marcello Lippi tanítványai ritmust váltottak, de ezen a napon valahogy semmi sem jött össze nekik.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BRAZÍLIA-OLASZORSZÁG 2-0 (2-0)
Emirates Stadion, 60355 néző, vezette: Howard Webb
BRAZÍLIA: Julio César - Maicon, Lúcio, Juan (Thiago Silva, 78.), Marcelo - Felipe Melo, Gilberto Silva (Josué, 88.), Elano (Dani Alves, 68.) - Ronaldinho, Robinho (Baptista, 88.), Adriano (Pato, 81.). Szövetségi kapitány: Carlos Dunga.
OLASZORSZÁG: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso - Montolivo (Perrotta, 46.), De Rossi (Aquilani, 57.), Pirlo (Dossena, 72.) - Di Natale (Camoranesi, 46.), Pepe (Rossi, 46.), Gilardino (Toni, 46.). Szövetségi kapitány: Marcello Lippi.
Gólszerzők: Elano (12.), Robinho (26.)
Sárga lap: Perrotta (67.), Grosso (67.), Zambrotta (76.)

 

ÉRTÉKELÉS:
Jól is kezdődhetett volna az olasz csapat számára a találkozó, amennyiben Fabio Grosso jogosak tűnő találatát megadja Mike Riley játékvezető, de ezt les miatt nem tette meg. Igaz Marcello Lippi „fiai” jóval lendületesebben kezdtek, mégis a selecao játékosai ünnepelhettek először. Még az első negyedóra sem telt el, amikor az egyre látványosabb támadásokat vezető sárgamezesek néhány húzásból hirtelen helyzetet alakítottak ki, és a védők közül kilépő Elano meg is szerezte a vezetést.
Barátságos mérkőzés lévén az olasz-drukkerek ekkor várhatták volna, hogy az európai csapat játéka feljavul, de a középpálya, és a csatársorban szerephez jutó Gilardino, Di Natale, Pepe hármas finoman fogalmazva is nagyon gyengén muzsikált. A dél-amerikaiak viszont a folytatásban is felszabadultan futballoztak. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen Robinho egy megszerzett labda után megbolondította az olasz védelmet, majd megduplázta csapata előnyét. Igaz, ehhez kellett az is, hogy Andrea Pirlo óriásit hibázzon.
A szünetben minden bizonnyal fejmosást tartott Marcello Lippi, s lecserélte az egész támadó alakzatot. Úgy döntött, hogy Gilardinót, Pepét és Di Natalét eleget látta már, és a Camoranesi, Rossi, Toni trióra kíváncsi a folytatásban.
Meg lehetett volna az eredménye a változtatásoknak, hiszen egy sokkal motiváltabb olasz együttes jött ki a második félidőre, és sorra vezették a támadásokat, elsősorban az utóbb említett két csatár főszereplésével, de csak nem akart változni az állás az eredményjelzőn. Annak ellenére, hogy a Bayernben légióskodó Luca Toni a brazil hálóba talált, az ex-firenzei játékos a labda átvételéhez egy olyan végtagját – a kezét – használta, amit a szabálykönyv szerint nem szabad.
Toni a folytatásban is betalálhatott volna, de olyan ordító ziccereket is kihagyott, amelyeket minden bizonnyal már ötévesen is kihasznált. Ezeknek a momentumoknak köszönhetően hiába játszott sokkal jobban a fordulás után Squadra Azzurra, az eredmény nem változott, pedig annyi biztos, hogy erről nem a brazil válogatott tehetett. Marcello Lippi nem döntötte meg a veretlenségi rekordot a szövetségi kapitányok között.

ELANO ÉS ROBINHO ÁLOMGÓLJA - KINEVETTÉK AZ OLASZOKAT!

$$fhvideo:76455$$

$$fhvideo:76454$$

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
92.: Vége a mérkőzésnek!
90.: Két perc hosszabbítás jön.
88.: Két újabb brazil csere: Robinho helyett Julio Baptista, Gilberto Silva helyett Josué.
85.: Ronaldinho szabadrúgását paskolta vissza a mezőnybe Buffon.
82.: Hatalmas olasz helyszet, Rossi futott el a jobb szélen, forintos labdáját Toni három méterről nem tudta begyötörni, Júlio Cesar belekapott a kapu közepébe tartó labdába.
81.: A verdeorók harmadik cseréje: a Milan gólzsákja, Pato is a pályán. Adriano ballagott le.
78.: Juan helyét Thiago Silva veszi át.
76.: Zambrotta kapott sárgát Marcelo felrúgásáért. Dungától is kapott néhány keresetlen szót.
72.: Dossena jött be, Pirlo pihenhet.
68.: Csere: Dani Alves érkezett Elano helyére, visszavont irányító szerepkörben a Barca szélsője, hiszen az első választás Maicón is a pályán.
67.: Perrottáé a meccs első sárga lapja, rögtön utána Grosso is a sorsára jutott.
64.: Másodszor is eljutottak a hálóig az olaszok, ezt a gólt sem adták meg. Toni vette le kézzel Pirlo átemelését, mielőtt a hálóba gurított.
57.: Római csere: De Rossit Aquilani váltotta.
53.: Pirlo bűnrossz, 25 méteres szabadrúgása alig érdemel említést.
50.: Ronaldinho, majd Maicon okozott kavarodást az olasz tizenhatos előtt.
49.: De Rossi lőtt az oldalhálóba.
46.: Négy olasz csere: Di Natale, Gilardino, Pepe, Montolivo le, Toni, Rossi, Camoranesi, Perrotta be.
46.: Elkezdődött a második félidő!
Brazília többször is percekig iszonyatos nyomás alá helyezte az azzurrókat, akik súlyos védelmi hibákkal is hozzájárultak a két találathoz. A meccs nagy részében azonban kiegyenlített volt a találkozó.
45+2.: Vége a félidőnek!
45.: Két perc hosszabbítás következik.
43.: De Rossi lőtt bele nagy helyzetben Lúcióba.
39.: Elano csavart 22 méterről kapura, Buffonnak esélye sem lett volna, de a labda centikkel a jobb felső sarok fölött suhant el.
36.: Egy percen belül két olasz helyzet: Grosso fölédurrantott, Gilardino mellécsúsztatott.
34.: Maicon átlövése után mágnesként vonzotta magához a labdát Buffon.
32.: De Rossi vállalkozott lövésre 24 méterről, kissé jobbról, Julio César mentett szögletre.
30.: Ronaldinho szabadrúgása kerülte el két-három méterrel az olasz kaput.
26.: GÓÓÓL! Pirlo megint könnyelműsködött saját 16-osán belül, Robinho kerülte meg, s kanalazta el a labdát előle. A brazil labdazsonglőr aztán néhány bicsiklicsellel szégyenítette meg Zambrottát és Legrottagliét, és kilőtte Buffon mellett a hosszú alsó sarkot. 2-0
23.: Az elmúlt percek az olasz foci szépségeiről szólnak, de nem jutott igazi helyzetig a squadra azzurra. Zambrotta többször is megpróbált átjutni a brazil falon, sikertelenül.
15.: Pirlo vérszegény hazadása után Buffon mentett karatemozdulattal a 16-os előterében Adriano elől.

12.: GÓÓÓL! Elano góljával vezet a brazil csapat! A Manchester City középpályása Ronaldinho labdáját sarkazta Robinhónak, aki visszagurított hozzá. Középről, 10 méterről tüzelt Buffon kapujába. 1-0
5.: Cannavaro szerelte gólhelyzetben Robinhót.
3.: Grosso lesgólja vezeti fel a meccset, a Lyon védője Pirlo hétmérföldes átadása után vette be Julio César kapuját. A játékvezető nem adta meg a találatot, halkan jegyezzük meg, a lassítások alapján egyvonalnak tűnt az eset.
1.: Öt perc késéssel kezdődött a mérkőzés. A brazilok kezdték a találkozót.
20:40. Most érkeznek a pályára a csapatok. Tizenöten játszanak a Serie A-ban a két kezdőcsapatból, hat olaszországi brazil légióst vet be Dunga.
20:35. Utoljára 1997-ban, a Tournoi de France elnevezésű tornán játszott egymással a két csapat, akkor 3-3-ra végeztek, ugyancsak felkészülési meccsen. Előtte olyan legedás csatákat vívtak egymással, mint az 1970-es, vagy az 1994-es vb-döntő (ahol Dunga játékosként világbajnok lett), vagy az 1982-es vb-n, az egyenes kieséses szakaszban lejátszott 3-2-es olasz siker.
20:30. Buffon és Pirlo hosszabb sérülés után tér vissza, Di Natale és Zambrotta egy meccs kihagyás után. Cassano és Del Piero nem fért be a keretbe ezúttal, Chiellininek és Gattusónak biztosan helye lenne benne, de még nem épültek fel. A braziloknál Kaká, Luis Fabiano és Anderson a legnagyobb nevek a hiányzók közül, és persze Amauri, akit nem engedett el olasz klubja, a Juventus. Most debütálhatott volna a selecaóban, de így még mindig nyitott a kapu számára Marcello Lippi irányában is.
20:25. Marcello Lippinek már egy döntetlen is elég lenne ahhoz, hogy elmondhassa magáról, ő rendelkezik a leghosszabb veretlenségi sorozattal minden idők szövetségi kapitányai között. A védekezés nagymestereinek azonban nem lesz könnyű dolga, Brazília tavaly június óta nem kapott ki egy mérkőzésen sem.
20:20. Pazar párosítás, illusztris nevekkel: a világ két legsikeresebb válogatottja lép pályára az Emirates Stadionban, ahol az ötszörös világbajnok Brazília és a négyszeres vb-győztes Olaszország találkozik barátságos mérkőzésen.
20:15. A kezdőcsapatok:
BRAZÍLIA: Julio César - Maicon, Lúcio, Juan, Marcelo - Felipe Melo, Gilberto Silva, Elano - Ronaldinho, Robinho, Adriano.
OLASZORSZÁG: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso - Montolivo, De Rossi, Pirlo - Di Natale, Pepe, Gilardino.


EGY KIS KEDVCSINÁLÓ:

Az elmúlt két világbajnokság első helyezettjének útja tizenharmadik alkalommal keresztezik egymást: az eddigi mérleg kiegyenlített, mindkét együttes ötször diadalmaskodott, és ezúttal is egyenlő erők küzdelmét várják a szakértők.

Marcello Lippi olasz szövetségi kapitány annak ellenére, hogy felkészülési mérkőzést rendeznek Londonban, nem tart attól, hogy könnyed labdázgatás folyik majd a pályán, és érdekes mérkőzésre számít.

„Nem kiállításra érkezünk, azzal a céllal vetjük bele magunkat a mérkőzésbe, hogy élvezetes összecsapáson legyőzzük 2002. világbajnokát” – nyilatkozta az ősz mester.

„Brazíliánál semelyik válogatott sem játszik technikásabb futballt, már csak ezért sem fog unatkozni a lelátón helyet foglaló mintegy 65 ezer néző (az Emirates Stadionba hatvanezren férnek be – a szerk.), de mindent megteszünk azért, hogy elrontsuk a dél-amerikai szurkolók kedvét.”

A brazilok kapitánya szerint mindkét együttes tétmérkőzésként kezeli a keddi összecsapást, így az iramra nem lehet majd panasz.

„A légkör olyan lesz, mintha vérre menne az ütközet, bár azt be kell ismernem, a felkészülés némileg eltért a megszokottól. Mindenki érzi legbelül, hogy nem pontokért folyik a harc, de ez nem látszik majd meg a színvonalon” – ígérte Carlos Dunga.

A brazil nemzeti együttesben egészen biztosan nem mutatkozhat be Amauri, akit a Juventus a sűrű versenynaptárra hivatkozva nem engedett el a válogatottba.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu