Nyugat-Európa dühös Messi győzelme miatt

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 11. 16:27
A spanyol sajtó értetlenül áll az Aranylabda-szavazás eredménye előtt, és a világbajnokok lenézésével vádolja a FIFA-t. Olaszországban hasonló reakciót váltott ki Lionel Messi sikere, de a franciák is kétségbe vonják a döntés jogosságát. Anglia közönyös.


 

Lionel Messi maga is meglepődött, amikor bizonyosságot nyert Zürichben: 2009 után ismét az ő vitrinjébe kerül az Aranylabda.

A szavazáson első alkalommal nemcsak újságírók, hanem a FIFA-tagországok szövetségi kapitánya és a nemzeti válogatottak csapatkapitánya is részt vehetett, és nem kis mértékben ennek tudható be az eredmény ilyetén alakulása.

Kiszámolták ugyanis, hogy amennyiben csak a sajtómunkások voksoltak volna a korábbi hagyományokhoz hasonlóan, akkor az interes Wesley Sneijder nyerte volna az Aranylabdát – így azonban az első háromba sem került be.

Nyugat-Európában dühöt és értetlenséget váltott ki a hétfő esti bejelentés. A Marca nekiesett Sepp Blatter FIFA-elnöknek, aki a vezető spanyol sportlap szerint betegesen undorodik mindentől, ami spanyol. Úgy véli, a 2018-as vb-helyszínről történt szavazás is ezt támasztja alá, amelyen lesöpörték az asztalról a portugál-spanyol közös kandidálást.

A Marcát az sem vigasztalja, hogy hat spanyol került be a FIFA Év Csapatába, és haragját csak tovább szította, hogy a legjobb edzőnek nem a vb-győztes Vicente Del Bosquét, hanem José Mourinhót választották.

A szintén madridi AS „Spanyolország dühös” címmel jelent meg, és két óriás, valamint egy antispanyol vetélkedéseként írta le a végső párharcot.

A katalán Sport és El Mundo Deportivo elsősorban amiatt lelkendezik, hogy az első háromban csak Barcelona-játékos szerepelt, de halkan megjegyzi, vitatható a végső sorrend.

A francia Le Monde ugyanezt állítja, illetve külön érdekességként megjegyzi: Messi, Iniesta és Xavi sem magasabb 170 centinél, ami komoly kritika a fizikai erőre építő bajnokságoknak, illetve csapatoknak.

Az eredmény hatalmas presztízsveszteséget jelent a Gazzetta Dello Sportnak, amely a gálát megelőzően belső információkra hivatkozva Andrés Iniestát hirdette ki győztesnek. A milánói lap a „hihetetlen” és az „igazságtalan” jelzőt használja beszámolójában, amivel a többi olasz médium sem száll vitába.

A portugálok a legjobb edzőnek választott honfitársukat, José Mourinhót ünneplik, és csak úgy mellékesen számolnak be Messi címvédéséről.

Angliát nem hozta lázba a zürichi gála, és a legszívesebben tudomást sem venne róla, hogy a FIFA álomtizenegyébe egyetlen angol játékos, de még Premier League-ben szereplő labdarúgó sem került.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mourinho: Messi nem érdemelte meg
Nagyon régen volt arra példa, hogy egymást követő két esztendőben ugyanaz a futballista kapja meg az Aranylabdát, a hétfő esti FIFA-gálán azonban pontosan ez történt: Lionel Messit ismét nyert, amin nemcsak a világ, hanem maga a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Messi: Csodás meglepetés az Aranylabda!
Nemcsak a világ, maga Lionel Messi is felkapta a fejét a végeredményre, a Barcelona argentin csillaga egyáltalán nem számított arra, hogy 2009 után 2010-ben is megkapja az Aranylabdát. A világ legjobb futballistája nem rejtette...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egervári Xavira, Gera Messire szavazott
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Xavit jelölte meg végső győztesként a FIFA-Aranylabda szavazáson. Az elismerést végül Lionel Messi, az FC Barcelona argentin támadója nyerte el....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Újra Leo Messi az aranylabdás!
A világ legjobb labdarúgója Lionel Messi lett 2010-ben! Az eredmény még az argentin csillagot is meglepte, hiszen szinte mindenki arra számított, hogy a barcelonai csapattársak közül Iniesta, netán Xavi kapja meg a Ballon d'...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu