Nyilasit éltették a Hungária-körúton

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 22. 18:40
A Győr 25 év után ismét bejutott a labdarúgó Magyar Kupa-fináléjába, miután 2-2-es döntetlent játszott az MTK-val a sorozat elődöntőjének visszavágóján. A Hungária Körúton volt minden: sérüléshullám, tömegverekedés, békítőshow és tizenegyes is. A május 20-án és 27-én rendezendő kétmeccses döntőben a Budapest Honvéd vár a győriekre.


LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA-ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
MTK - GYŐR 2-2 (1-1)
Gólszerző: Könyves (16.), Pintér (80.), ill. Böőr (38.), Stark (88. - 11-esből)
Továbbjutott: a Győr, 4-3-mal.

 

Egy héttel ezelőtt 2-1-es sikert ért el a Győr az MTK ellen a kupaelődöntőben, így a visszavágóra némiképp nyugodtabban készülhettek a zöld-fehérek.

 

A meccset viszont a hazaiak kezdték jobban, hiszen Könyves Norbert egy kiugrás után 12 méterről, a balösszekötő helyéről lőtte ki a hosszúsarkot a 16. percben. A gólszerző a korán megsérült Lencse Lászlót váltotta - mondhatni, jó csere volt.

 

A 38. percben aztán jött az egyenlítés: Tarmo Kink - aki a szintén megsérült Bicak helyére jött be - nagyszerű cselsorozatát követően passzolt balról középre, Böőr Zoltánnak pedig 3 méterről csak be kellett pöccintenie a labdát a hálóba.

 

Ezelőtt Neziri is megsérült, de a második félidőben Zsidai László is hasonlóképp járt. Tulajdonképpen az összes cserét a kényszer szülte, ki tudja, mi történt a bemelegítéseknél.

 

Nem volt rossz a meccs, de az igazi izgalmakat a szünet hozta meg: ekkor valami oknál fogva a biztonsági őrök és a vendégszurkolók „megtalálták” egymást, volt köpködés, sördobálás, szitokáradat, lökdösődés, egyszóval balhé. Nyilasi Tibor, a sporttelevízió szakkomentátora ezt látván gondolt egy merészet és odament a hőzöngőkhöz. A békítőshow közben aláírásokat osztogatott a Ferencváros egykori kitűnősége, majd a drukkerek az ő nevét skandálva vonultak vissza szektorukba.

 

Az utolsó tíz percre felpörögtek az események: a nyolcvanadikban Pintér Ádám fantasztikus kapáslövéssel segítette közelebb csapatát legalább a hosszabbításhoz, ám a 88. minutumban Stark Péter tizenegyesből a kupadöntőbe lőtte övéit.

 

Maradt a 2-2 - a két elődöntő-visszavágó kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint alakult, hiszen kedden a Honvéd is az utolsó pillanatokban mentette meg magát a hosszabbítástól.

 

A győriek 1984 után ismét fináléba kerültek, akkor azonban a Siófok elhúzta a nótájukat.

 

A május 20-án és 27-én rendezendő kétmeccses döntőben Budapest Honvéd-Győr összecsapást rendeznek.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu