„Nem csupán Ronaldóról szól Portugália!”

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 29. 00:21
A spanyol szurkolók számára jó hír, hogy a bokasérülést szenvedett Xabi Alonso minden bizonnyal játszhat kedden 20.30-tól, annál rosszabb, hogy mindezt a nagy rivális Portugália ellen teheti meg. A torna egyik legérdekesebb összecsapásának ígérkező ibériai rangadó a dél-afrikai futball-világbajnokság nyolcaddöntőjében jön létre, de hogy végül melyikük léphet be a negyeddöntősök táborába, még csak megjósolni sem lehet. Sokan mégis megpróbálták: a középpontban természetesen Cristiano Ronaldo áll...


LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, NYOLCADDÖNTŐ:
SPANYOLORSZÁG - PORTUGÁLIA kedd, 20.30
Fokváros, Green Point Stadion, vezeti: Hector Baldassi (argentin). 
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
SPANYOLORSZÁG (4-2-3-1): Casillas - Ramos, Piqué, Puyol, Capdevilla - Busquets, Alonso/Javi Martínez - Iniesta, Xavi, Villa - Torres. Szövetségi kapitány: Vicente Del Bosque.
PORTUGÁLIA (4-3-3): Eduardo - Ferreira, Alves, Carvalho, Coentrao - Tiago, Pepe, Raúl Meireles - Simao, Liedson, Ronaldo. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz.

Luis Aragones (korábbi spanyol szövetségi kapitány): Nem vagyok túl optimista, hiszen úgy látom, ez a Portugália jó csapat. Nehéz lesz. A spanyolok játékának alapja a labdatartás, ám ha az ellenfél kitalálja, hogyan vegye el azt tőlünk, akkor komoly bajba kerülhetünk. Spanyolország borzasztóan kezdte a vébét, de lassan belelendült. Ronaldo tökéletes labdarúgó, bármelyik meccset meg tudja nyerni csapatának. Nem árt majd vigyázni vele.

Fernando Torres (a Liverpool spanyol csatára): Jöjjön akármi, mi készen állunk. Ott vagyunk, ahol lenni akartunk, amiről álmodtunk. Előre nézünk, bizakodunk, bízunk magunkban. Még nem játszunk a legjobb formánkban, én sem vagyok százszázalékos állpotban a műtétem után. Igaz, messze sem vagyok ettől.

Sergio Ramos (a Real Madrid spanyol védője): Bár gyengén kezdtünk, ez plusz erőt adott nekünk. Igazi csapattá formálódtunk, elégedettek lehetünk amiatt, hogy végül sikerült csoportelsőként végeznünk. Portugália? Hát, nagyszerű csapat, csúcsformában. Már alig várom, hogy csapattársaim, Cristiano Ronaldo és Pepe ellen focizhassak. Cristiano gyors, erős, labdával is lendületes, szóval nem szabad hagyni, hogy hozzájusson.

Vicente Del Bosque (a jelenlegi spanyol szövetségi kapitány): Nem hiszem, hogy kimondottan csak Ronaldóról szólna a portugál válogatott. Nekünk sem kellene ezt a dolgot túlmisztifikálni. Az ellenfelet, mint csapatot kell kezelnünk, egy nagyszerű formában lévő együttest, amely életveszélyesen támad és masszívan védekezik.

A koponyák: Carlos Queiroz (balra) és Vicente Del Bosque: itt még mindketten mosolygósak  

Simao Sabrosa (az Atlético Madrid portugál csatára): Ahhoz, hogy kiüssük a spanyolokat, agresszíven kell játszanunk. Gyors támadásokkal kell meglepnünk őket. Tiszteljük a riválist, de nem félünk tőlük. Sokat beszélünk Spanyolországról, essék szó Portugáliáról is. Hiszünk magunkban, egyszerűen jobbnak kell lennünk náluk.

Carlos Queiroz (a jelenlegi portugál szövetségi kapitány): Nem érdekelnek a statisztikák (a brazilok elleni iksszel immáron 19. veretlenül megvívott tétmeccsüket játszották a luzitániok, ezzel beállították a Scolari-éra ide vonatkozó rekordját. Sőt, az elmúlt 26 meccsükből 22-n gólt sem kaptak - a szerk.). Önbizalmat adhatnak, de a legjobb tizenhat között nem bízhatjuk magunkat csupán a számokra. Jó a védelmünk, de a földön kell maradnunk, itt minden hiba végzetes lehet. Csak játsszunk úgy, ahogy tudunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
CR9 szerint Tiago volt a meccs embere
Portugália legyalulta Észak-Koreát, a 7-0-s győzelemből a klubszinten elég gyatra idényt produkáló Tiago két találattal vette ki a részét. A luzitánok a hetedik mennyországban érzik magukat, hiszen a gólfesztivállal...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Xavi, Iniesta: Szenvedtünk Chile ellen!
Kiköszörülte a csorbát a spanyol labdarúgó-válogatott, a Svájctól elszenvedett meglepő vereség után legyőzte Hondurast, majd Chilét, ezzel megnyerte a világbajnokság H-csoportját. A pénteki 2-1-es sikert követően Xavi...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu