Xavi, Iniesta: Szenvedtünk Chile ellen!

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 26. 14:06
Kiköszörülte a csorbát a spanyol labdarúgó-válogatott, a Svájctól elszenvedett meglepő vereség után legyőzte Hondurast, majd Chilét, ezzel megnyerte a világbajnokság H-csoportját. A pénteki 2-1-es sikert követően Xavi elégedetlen volt csapata játékával, Sergio Busquets örült annak, hogy elkerülték a brazilokat, Andrés Iniesta Villa gólját dicsérte, Vicente Del Bosque szövetségi kapitány pedig önbizalmuk visszatéréséről beszélt. Nyilatkozatok.


 

Xavi: „Megnyertük a csoportot, és ezt egy olyan kemény csapat ellen értük el, mint Chile – magyarázta a Barcelona irányítója. – Egyértelmű, szenvedtünk, nem játszottunk jól a mérkőzésen, két egyéni villanásra volt szükségünk, hogy elérjük célunkat. Következik a portugálok elleni ki-ki meccs, az esélyünk megvan, nagyszerű kerettel rendelkezünk."

Sergio Busquets: „Nem úgy kezdtünk Chile ellen, ahogy szerettük volna, de bíztunk magunkban és előnybe kerültünk. Villa gólja megnyugtatta a csapatot – elemzett Sergio Busquets. – Nyomás alá helyezett, kizökkentett minket megszokott ritmusunkból az ellenfél, de tudtunk reagálni és csapatként játszottunk. Brazília nagyon kemény ellenfél lett volna, láttuk ezt a Konföderációs Kupán, de Portugália sem lesz egyszerű feladat. Innentől megkezdődik az élet-halál harc!"

Andrés Iniesta: „David Villa gólja kulcsfontosságú volt, pontosan egy olyan időszakban esett, amikor nem éreztük magunkat jól a pályán – szögezte le a kezdőbe mindjárt góllal visszatérő középpályás. – Igazából az egész mérkőzésen szenvedtünk, de nagyon örülök, hogy a következő fordulóba jutottunk."

Vicente Del Bosque: „A Svájctól elszenvedett vereség fejben megzavart minket. A mai mérkőzés után bizakodunk és reméljük, hogy jól teljesítünk a 16 között – tekintett a portugálok elleni összecsapás elébe a szövetségi kapitány. – Minden elismerésem a chilei játékosoké, akik ekkora kihívás elé állították csapatomat az utolsó csoportmeccsen. Fernando Torrest azért cseréltem le az 55. percben, mert szólt, hogy izomfájdalmat érez korábbi sérülése helyén. A találkozón kapott rúgásnak semmi köze nincs térdproblémáihoz. Fabregast pedig azért állítottam be, mert az összecsapás azon szakaszában a középpálya teljes uralását szerettem volna elérni, amely be is vált."

A H-csoport végeredménye:

1. Spanyolország 3 2 0 1 4-2 2 6
2. Chile 3 2 0 1 3-2 1 6
3. Svájc 3 1 1 1 1-1 0 4
4. Honduras 3 0 1 2 0-3 -3 1
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Spanyolország csoportelső, Chile második
GÓLVIDEÓK! Chile megkapta első góljait Dél-Afrikában, ezek pedig az élre repítették Spanyolországot a vébé H-csoportjának zárófordulójában. A hispánok egy nagy kapushibát követően David Villa révén szereztek vezetést, amit nem...
Tovább a teljes cikkhez »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu