Nem bírta az Öreg Hölgy a BL tempóját

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 10. 22:39
A Chelsea került a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután 1-0-s londoni sikerét követően 2-2-es döntetlent játszott a Juventus elleni torinói visszavágón. Az olaszok kétszer is előnybe kerültek, az angolok azonban mindannyiszor egyenlítettek. A roppant izgalmas második félidőben Giorgio Chiellinit kiállította a játékvezető. A higgadtabb Kékek megérdemelten kerültek tovább.


BAJNOKOK LIGÁJA NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
JUVENTUS - CHELSEA 2-2 (1-1)
Torino, Stadio Olimpico, 25 442 néző, vezette: Alberto Undiano Mallenco (Victoriano Diaz Casado, Jesus Calvo Guadmuro) - mindhárman spanyolok.

JUVENTUS:
Buffon - Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro - Tiago, Marchisio, Nedved (Salihamidzic, 13.)- Del Piero - Iaquinta (Giovinco, 61.), Trezeguet (Amauri, 79.). Vezetőedző: Claudio Ranieri.
CHELSEA: Cech - Bosingwa, Terry, Alex, A. Cole - Essien (Belletti, 66.), Lampard, Mikel, Ballack - Anelka, Drogba. Vezetőedző: Guus Hiddink.
Gólszerző: Iaquinta (19.), Del Piero (74. - 11-esből), ill. Essien (45+1), Drogba (83.)
Sárga lap: Salihamidzic (45+2.), Chiellni (54.), Del Piero (90+2.) ill. Cech (63.), Drogba (69.), A. Cole (88.), Anelka (90+1.)
Piros lap: Chiellini (70.).
Továbbjutott: Chelsea 3-2-es összesítéssel.

Egygólos előnnyel és hatalmas önbizalommal érkezett a Chelsea Torinóba, miközben a Juventus játékosai és vezetői stábja egész héten azt hajtogatták, kedden bizony megfogják az ellenfelet. Éppen ezért izgalmas visszavágóra volt kilátás az Olimpicóban, ám a félidő közepénél még az is elaludt, aki amúgy insomniában szenved.

A hazaiak taktikája és hozzáállása azt sugallta, hogy mihamarabb szeretnék ledolgozni egygólos hátrányukat – az első meccsen ugyebár 1-0-ra kikaptak -, ennek megfelelően már az első pillanatoktól kezdve kapujukhoz szögezték a briteket.

A zebramezesek irányítottak, s egyre másra lövöldözték a szögleteket is. Jobbak voltak, ám örömükbe üröm is vegyült, amikor a már sokadjára földre kerülő Pavel Nedvedet le kellett cserélni. Ezt azért fontos megemlíteni, mert a visszavonulását korábban bejelentő cseh sztárnak minden bizonnyal ez volt az utolsó Bajnokok Ligája mérkőzése – a középpályás 13 percet játszhatott.

Noha érzékeny veszteség érte a vendéglátókat, az angolok nemigen tudtak hozzászagolni a találkozóhoz. Ennek pedig a 19. percben meg is itták a levét: egy tetszetős olasz támadást követően Vincenzo Iaquinta bombázott a kapu jobb oldalába (1-0).

A gól azonban túlságosan megnyugtatta a torinóiakat, akik szemmel láthatóan ráültek az eredményre. A Chelsea-sztárok sem aggódták túl a dolgokat, gondolták, előbb vagy utóbb biztosan találnak majd egy gólt.

Erre egészen pontosan a félidő lefújása előtti utolsó másodpercekig kellett várniuk. Frank Lampard durrantott kapura úgy 28 méterről, Gianluigi Buffon még a felső kapufára tolta a labdát, ám a kipattanót Michael Essien közelről valahogy a hálóba bohóckodta (1-1).

Eldőlni látszott a továbbjutás, hiszen a taljánoknak további két találat kellett volna a dicsőséghez. A második felvonás első periódusában azonban csak emberrel együtt találták el a labdát, mi több, a hétvégi, Torino elleni szuperderbi egyetlen gólját szerző Giorgio Chiellinit kiszórta a játékvezető.

Aztán amikor már végleg eltemették az Öreg Hölgyet, feltámadni látszott a Juventus. Egy Del Piero-szabadrúgásba a csereként beállt, s a sorfal bal szélén felugró Juliano Belletti belekapott. Kis híján tömegverekedés alakult ki a pályán, a megítélt tizenegyest pedig Del Piero gurította „nagyon” flegmán a jobb alsóba (2-1).

Claudio Ranieri mester behozta Amaurit is, ám csapata tíz emberrel már nem tudott csodát tenni. Didier Drogba néhány perccel később becsúszva egyenlített, ezzel pedig el is döntötte a párharc végkimenetelét.

A továbbjutást talán jobban megérdemelte a Chelsea, amely végig higgadtabban játszott, ráadásul a végén Belletti révén még majdnem meg is nyerte a csatát.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu