Negatív rekordot dönthetnek a brazilok

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 4. 18:46
Amennyiben az első félidő végéig nem tudja bevenni a chilei csapat kapuját a brazil labdarúgó-válogatott, úgy egy negatív rekordot állítanak fel Dunga legényei. A selecao ugyanis 297 perce gólképtelen, a legutóbbi három hivatalos felnőtt meccsen nem talált be az ellenfelek hálójába.


Amikor Robinho 2008. május 31-én a Kanada elleni mérkőzés 63. percében eredményes volt, talán senki nem gondolta volna, hogy ezután jó ideig képtelen lesz gólt rúgni a brazil válogatott.

 

Pedig így történt, a következő két és fél hónapban még három hivatalos mérkőzést játszott a csapat, ám Venezuelától és Paraguaytól egyaránt 2-0-s vereséget szenvedtek, a nagy rivális Argentína ellen pedig egy 0-0-t hoztak össze. Így most elmondható, hogy a brazilok 297 perce nem szereztek gólt.

 

Azt nem lehet állítani, hogy középszerű csatárok léptek volna pályára a selecaóban, hiszen Venezuela ellen Alexandro Pato, Adriano és Robinho szerepelt a támadósorban, csereként Sobis is szerepet kapott. Paraguay ellen Luis Fabiano volt az egyetlen csatár, Diego és Robinho visszavonva segítette őt, csereként pedig Adriano és Julio Baptista is lehetőséget kapott. Az argentinok ellen Julio Baptista, Adriano és Robinho játszott elől, csereként Luis Fabianót is bevette Dunga. Ám hiába a nagy nevek, a gólok nem jöttek.

 

Chile ellen itt a lehetőség a javításra, ám ha az első félidő végéig nem találnak be az immár Ronaldinhóval kiegészült brazilok, úgy egy nagy negatív sorozatot döntenek meg: 2001. június hetedike és július tizenötödike között 338 percig volt gólképtelen a dél-amerikai együttes.

 

Hét évvel ezelőtt a franciák elleni meccs 30. percében találtak be a brazilok, a Konföderációs Kupa-mérkőzésen Ramón volt eredményes. Utána három vereség következett, Ausztrália, Uruguay és Mexikó is 1-0-ra verte meg a selecaót. Az ausztrálok ellen még Emerson Leao ült a kispadon, de ezután menesztették, így Uruguay és Mexikó ellen már Luiz Felipe Scolari dirigálta az együttest. Vele szakadt meg végül a góltalansági sorozat, Peru ellen a nyolcadik percben Guilherme volt eredményes.

 

Amennyiben Chile ellen sem találnak be a brazilok, úgy Dunga állása is veszélybe kerülhet...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu