Mentegetőznek Del Bosque-tól Reináig…

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 8. 13:41
Az első félidőben valósággal leiskolázta Spanyolországot az argentin labdarúgó-válogatott, amely végül 4-1-es győzelmet aratott a legjobbjaival kiálló világbajnok felett barátságos mérkőzésen Buenos Airesben. Az Albicelestes kihasználta a vendég védelem folyamatos megingásait, hibáit és Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Carlos Tévez illetve a hajrában Sergio Agüero góljával simán győzött, miután a másik oldalról csak Fernando Llorente volt eredményes.


 

A világ- és Európa-bajnokság hispán együttes legutóbb a vb első csoportmeccsén kapott ki, akkor Svájc válogatottja fektette kétvállra Vicente del Bosque gárdáját. A folytatást pedig ismerjük...A mostani eredmény azonban még akkor is kínos, ha tudjuk, csak felkészülési mérkőzés ejtett foltot Casillasék hírnevén, ha egyáltalá.


„Túlzott a különbség…Az persze nem lepett meg, hogy Argentína jobban játszott nálunk, főleg az első félidőben. A szünet után már elszántabbak voltunk, ezért is érzem úgy, hogy a 4-1 nem felel meg a játék képének. De ez mit sem von le az argentinok győzelmének értékéből. De tudatában vagyunk annak a tudásnak és eltökéltségnek, amellyel ismét sikeresek lehetünk” – szögezte le Vicente del Bosque, a spanyol nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya.

Nyilvánvaló, hogy ez a találkozó és a hosszú utazás nem igazán jött kapóra a Primera Divisiónban és más országok bajnokságaiban is remeklő együttesnek. De soha nem tesz jót egy csapatnak, ha beleszalad egy ilyen vereségre. Az aktuális világbajnoknak főleg nem, ritkán kap ilyen verést a Földkerekség legjobbja…

„Nem keresünk mentséget, de a vereségre magyarázatot adhat néhány változás a csapatban. Persze, az új játékosok is csapatemberek. Most még a szezon elején járunk, nem esett folt a hírnevünkön. Akkor is büszkék vagyunk, amikor veszítünk” – tette hozzá a szakember.

Az Arsenalt erősítő Cesc Fabregas sem keres kibúvót, úgy érzi, az első félóra mindent eldöntött. Akkor az argentinok három góllal terhelték meg Pepe Reina kapuját.

„Senki sem szeret veszíteni. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, és nem keresünk mentséget, még akkor sem, ha erre lenne módunk. Az argentinokat pedig meg kell tapsolni, mert négy támadásból szereztek négy gólt…Igaz, hogy nem játszottunk csúcsformában, de így sem érdemeltünk ilyen súlyos vereséget” – jelentette ki a karmester.

A világ- és Európa-bajnok spanyolok kapuját a szünetig Pepe Reina őrizte, de pontosabbak vagyunk, ha feltételes módban fogalmazunk. A Liverpool FC játékosa ugyanis Carlos Tevez találata előtt mulatságos "bakit" vétett. A hálóőr egy hazaadás után csúszott el, majd ugyan kétségbeesetten kapálózott a labda után, azt nem tudta megakadályozni, hogy a Manchester City támadója eredményes legyen.

"Ez egyszerű "baleset" volt. Előre nézek, el kell fogadnom ezt a bakit - jegyezte meg a hálóőr, majd így folytatta: - Ellenfelünk motiváltabb volt, hiszen a világbajnokkal találkozott. Ez pedig pokolian ösztönözhetett néhány argentint, aki Spanyolországban szerepel."

Lionel Messi is a hazaiak "hispániai légiójának" tagja, nem is kímélte a riválist. A tavalyi aranylabdás pazar emeléssel zárta le hosszú válogatottbeli gólcsendjét, amely leginkább a világbajnokságon volt furcsa és szembetűnő.

"Örülünk annak, hogy legyőztük a világbajnokot. A dél-afrikai torna után keserűséget érzetük, boldoggá tesz, hogy ismét egymásra találtunk a közönséggel” – mondta az FC Barcelona zsenije.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Négyet vágott Argentína Spanyolországnak
GÓLVIDEÓK! Az első félidőben valósággal leiskolázta Spanyolországot az argentin labdarúgó-válogatott, amely végül 4-1-es győzelmet aratott a legjobbjaival kiálló világbajnok felett barátságos mérkőzésen Buenos Airesben. Az...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu