Négyet vágott Argentína Spanyolországnak

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 7. 23:58
GÓLVIDEÓK! Az első félidőben valósággal leiskolázta Spanyolországot az argentin labdarúgó-válogatott, amely végül 4-1-es győzelmet aratott a legjobbjaival kiálló világbajnok felett barátságos mérkőzésen Buenos Airesben. Az Albicelestes kihasználta a vendég védelem folyamatos megingásait, hibáit és Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Carlos Tévez illetve a hajrában Sergio Agüero góljával simán győzött, miután a másik oldalról csak Fernando Llorente volt eredményes.


BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS:
ARGENTÍNA-SPANYOLORSZÁG 4-1 (3-0)
Buenos Aires, Monumental. Vezeti: Oscar Ruíz
ARGENTÍNA: Romero - J. Zanetti, Demichelis, G. Milito, Heinze - Mascherano, Cambiasso - D'Alessandro - Messi, Higuaín (Agüero 68.), Tévez (Di María 59.). Szövetségi kapitány: Sergio Batista.
SPANYOLORSZÁG: Reina (Valdés 46.) – Arbeloa, Piqué, Marchena, Monreal - Busquets, Xabi Alonso (Pedro 71.), Fabregas (Xavi 57.) – Silva (Cazorla 46.), Iniesta (Cazorla 46.), Villa (Llorente 46.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque.
Gólszerző: Messi (10.), Higuaín (13.), Tévez (34.) ill. Llorente (84.)
Sárga lap: G. Milito (12.), Cambiasso (18.) ill. Monreal (67.)
ÖSSZEFOGLALÓ:
Amíg Európában gőzerővel zajlottak a selejtező-mérkőzések, a címvédő Spanyolország Argentínában tette tisztelét, ahol egy valódi presztízsmérkőzést vívott a dél-amerikaiakkal.

Mindkét csapatot teletömték sztárokkal, így igazi csemegének ígérkezett a találkozó, de a telt házas Monumental legnagyobb örömére az összecsapás leginkább a hazaiakról szólt.

A tizedik percben Messi (15 gólnélküli válogatott meccs után talált be újra), majd röviddel később Higuaín használta ki a vendég védelem hibáját és két szép találattal magabiztos előnyhöz jutatta az Albicelestest.

Az ibériaiak nem tanúsítottak különösebb ellenállást a későbbiekben sem, sőt Pepe Reina elcsúszását Tévez használta ki, berámolva csapata harmadik találatát, amely egyben a félidei eredmény volt.

A folytatásban négy cserével igyekezett felrázni a világbajnokot Vicente Del Bosque, de nem volt szerencséje a spanyoloknak, akik három kapufát rúgtak, gólt viszont csak egyet, a hajrában Llorente szép lefordulása után.

Eközben az argentinok egy sor helyzetet kihagytak és egy lesgólt is lőttek, végül a hajrára fölénybe kerülő Xaviék kitámadását kihasználva egy szép Agüero-góllal pontot tettek a meccs végére, csúnyán elpáholták a friss világbajnokot.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
90+4.: Vége a mérkőzésnek.
90+3.: Három perc a hosszabbítás.
90.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLL!!! Íme a csattanó! Sergio Agüero D'Alessandro tökéletes beadását bólintotta a jobb sarokba. 4-1.

88.: Messi cselsorozata végén volt képtelen elég erőt adni lövésébe.
87.: Nyomnak a spanyolok, veszélyes akciót úsztak a meg a hazaiak, Demichelisnek a gólvonalról kellett tisztázni Cazorla éles szögből leadott lövése után.
84.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLL!!! Pedro adott gurított laposan Llorentéhez, aki befordult és ütemtelenül a bal alsóba lőtt. 3-1.

79.: Romero nagyszerűen véd, most Pedro kísérletét hárította.
74.: Pedrót a tizenhatos vonalánál Zanetti terítette le, a labda a sorfalról Cazorla elé pattant, aki pattanásból tüzelt, Romero óriási bravúrral a felső lécre tolta a játékszert. Harmadik kapufáját lőtte Spanyolország.
71.: A hatodik spanyol csere: Xabi Alonso le, Pedro be.
68.: Higuaínt ünnepli a közönség, Agüero váltotta.
67.: Messit hátulról Monreal rántotta le egy sárgáért cserébe.
65.: Jesus Navas került helyzetbe, de az ötös jobb sarkáról keresztbe messze mellé lőtt.
63.: Hiába rúgott óriási gólt Argentína, (Messi álompasszát követően Di María bombázott a léc alá), a játékvezető les miatt jogosan nem adta meg a találatot.
61.: Egyre többet támadnak a vendégek, Navas beadása után Xabi Alonso kereste a lövőhelyzetet, mivel nem találta, Llorentéhez passzolt, aki Xavinak készített elő, ám a Barcelona irányítója az égbe tüzelt.
59.: Az Albicelestes első cseréje, Di María érkezett, Tévez távozott.
58.: Xabi Alonso vette észre, hogy Romero kint áll kapujából, emelése viszont mellé ment.
58.: Érdekes, hogy az argentinok továbbra is kezdőcsapatukkal a pályán.
57.: Lejött Fabregas, pályán Xavi!
53.:  Higuaín egy szép legurítás után centikkel tüzelt mellé, Valdés beleért a labdába.
51.: Navas jobb oldali beadása teljesen üresen találta Llorentét, aki ezúttal a bal kapufa mellé fejelt.
47.: Fabregas beívelését a félidőben csereként beállt Llorente fejelte fel az égbe, Romero lehúzta a labdát.
46.: Busquets-et rúgták fel a tizenhatos jobb sarkánál, jó helyről rúghat szabadrúgást Spanyolország.
46.: A szünetben a spanyoloknál Llorente, Navas és Cazorla és Victor Valdés állt be Villa, Iniesta, Reina illetve David Silva helyére.
46.: Folytatódott a mérkőzés.
45+2.: Vége az első félidőnek.
45.: Egy perc a ráadás.
45.: Rengeteg a szabálytalanság, legutóbb Mascherano tett oda újdonsült csapattársának, Iniestának, a 26 méteres szabadrúgás a sorfalban landolt.
44.: Xabi Alonsóban forrnak az indulatok: előbb Messi lábát kaszálta el, rögtön utána Téveznek rúgott oda, mindezt sárga nélkül megúszta.
41.: Villa megint peches volt: 22 méteres szabadrúgása megpattant egy védőn, a labda pedig a bal kapufáról kifelé szállt. Kevésen múlott a szépítés.
40.: Del Bosque érthető okból gondterhelt arccal ücsörög a kispadon.
39.: Messi tanári mozdulattal szerelte a bal oldalon betörő Marchenát.
34.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLLL!!! Arbeloa hazaadását Reina rúgta volna vissza a mezőnybe, ám a Liverpool kapusa elcsúszott,  a labda pedig elgurult tőle, hiába futott utána a portás, Tévez lecsapott  rá és begyötörte a kapuba. 3-0.

28.: Húúúúúú! Villa jó 25 méterről gondolt egyet és a bal felsőt vette célba, a kifelé csavarodó labda elszállt Romero felett és a lécről kifelé pattant.
24.: Először a mérkőzésen kicsit az argentin térfélen tudott passzolgatni Spanyolország, mivel Mascherano és Banega középen rendre beavatkozik a játékukba.
19.: Ahogy korábban Tévez, úgy az Arsenal irányítója is folytatta a játékot némi ápolás után.
18.: Cambiasso sem finomkodik, durván belelépett Fabregas combjába, ez is figyelmeztetést ért.
16.: Hihetetlen, de Messi 15 válogatott meccs után talált be ismét, utoljára nem másnak, mint éppen a spanyoloknak köszönt be.
13.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLL!!! Már kettő, megint elaludt a spanyol védelem, Higuaínt a bal oldalon ugratták ki, eltolta a labdát Reina mellett, majd éles szögből halálpontosan helyezett a bal alsóba. 2-0.

12.: Eddig aligha lehet barátságosnak nevezni a meccset, Gabriel Milito belépője sárgát ért.
10.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLL!!! Vezetnek az argentinok, miután Messi egy bal oldali kiugratást átvéve a becsúszó Piqué és a kimozduló Reina felett az ötös sarkáról a hálóba emelt. 1-0.

9.: Heinze és Mascherano után Tévez a következő áldozat, Xabi Alonso belépője után került a földre, combját fájlalva vitték le hordágyon, de visszatérésre kész.
6.: Tévez lövését Reina kirúgása követte.
4.: Nem kíméli ellenfelét a világ- és Európa-bajnok, most Mascheranót rúgta agyon Fabregas, ám szent a béke.
3.: Heinzét terítették le, Oscar Ruíz sípmester továbbot intett, hiába reklamált a rutinos védő.
2.: Szép kényszerítő után megindultak a vendégek, az utolsó passz David Villa mögé ment, így oda az akció.
1.: A spanyolok kezdték a mérkőzést.
21:59: Mindkét csapat hagyományos szerelésében, az ibériaiak vörösben, a hazaiak kék-fehérben léptek pályára.

21:57: Szikrázó napsütés, kellemes idő fogadta a csapatokat, telt ház van a Monumentalban, mindenki kíváncsi a világbajnokra.
21:50: Tíz perc és kezdődik a sztárparádé Buenos Airesben, ahol Argentína Spanyolországot fogadja.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu