Marek Hamsík a Napoli új csodafegyvere

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 25. 13:26
A még mindig csak 21 esztendős szlovák válogatott Marek Hamsík elemében van az SSC Napoli színeiben, hiszen negyedik bajnokiján már a harmadik találatát jegyezte, de eredményes volt az Intertotó-, és az UEFA-kupában, valamint világbajnoki selejtezőn országa válogatottjában is.


 

A nápolyiak a Seria A negyedik fordulójában a Palermo együttese ellen nyertek 2-1-re, s a mérkőzés 14. percében Hamsík mattolta az ellenfél portását, megszerezve ezzel harmadik bajnoki találatát.

 

Ezzel a Napoli eddigi termésének 60 százaléka fűződik a nevéhez, melynek köszönhetően az égszínkékek a táblázat negyedik helyén állnak.

 

Hamsíknak góljainak értékét növeli, hogy azokat különböző meccseken szerezte, így még értékesebb a teljesítménye, amit edzője, Edy Reja is kiemelt.

 

"Mareknak hatalmas érzéke van ahhoz, hogy egyes szituációkban hová kerülhet a labda" - fogalmazott a szakvezető. – Mintha egy mágnes lenne nála, amivel irányítja a történéseket."

 

A besztercebányai származású labdarúgó július közepén a ZTE FC ellen is pályára lépett egy egerszegi felkészülési mérkőzésen, éppen az UEFA Intertotó-kupa aktuális fordulójára előtt.

 

Hamsík aztán a Panioniosz elleni kupamérkőzéssel meg is kezdte nagy sorozatát, hiszen eddig minden sorozatban betalált, melyen valamely csapata elindult, legyen szó az Intertotó-, az UEFA-kupáról, a válogatott vb-selejtezőjéről, vagy éppen a Serie A-ról.

 

A szlovákok talán legnagyobb tehetségét 2007 nyarán igazolta le az SSC Napoli a Bresciától 5,5 millió euróért, de jelenlegi árfolyama - köszönhetően többek között a Chelsea árfelhajtó "jelenlétének" - mára már a húszmillió eurót is elérheti.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu