Manchesteri öröm, Chelsea-bánat

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 22. 22:52
Wayne Rooney és Michael Carrick találataival 2-0-ra győzött a Manchester United az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában, ezzel pedig ismét a tabella élére ugrott. Sir Alex Ferguson együttese emberfeletti iramát nem bírta a Portsmouth, míg az FA Kupa-döntőnek is beillő Chelsea-Everton találkozón tulajdonképpen senki sem csinált semmit.


PREMIER LEAGUE, 33. FORDULÓ:
MANCHESTER UNITED - PORTSMOUTH 2-0 (1-0)
Gólszerző: Rooney (9.), Carrick (82.)
CHELSEA - EVERTON 0-0

Küzdelemből jeles. A Manchester United ha nem is könnyedén, de hozta a létfontosságú győzelmet a Portsmouth ellen a bajnokság 33. fordulójában. A Vörös Ördögök végig fantasztikusan hajtottak, nem mellesleg leírhatatlan iramot diktáltak.

Kellett is az „ezer fok”, hiszen kedden a Liverpool egy csodás mérkőzésen egy pontot elcsípett az Arsenaltól (4-4 lett a vége), így átmenetileg a Premier League élére ugrott. Igaz, a manchesteriekkel szemben két találkozóval többet játszottak Rafael Benítez fiai, de a nyomás, a győzelmi kényszer ott volt az MU-játékosok vállán.

Ezt a terhet kapta le gyorsan csapattársairól Wayne Rooney, aki már a 9. percben vezetéshez juttatta a címvédőt. Ryan Giggs a bal oldalról lőtt laposan középre, majd a csatár 7 méterről nemes egyszerűséggel bebelsőzte a labdát a kapuba (1-0).

A United kézben tartotta a meccset, Cristiano Ronaldóval az élen pedig többször is megszerezhették volna a megnyugtató második találatot. Erre azonban egészen a 82. percig várni kellett az Álmok Színházában: Paul Scholes szenzációsan ugratta ki a kezdőkörből Michael Carricket, aki a jobbösszekötő helyéről, csaknem tíz méterről a hosszú sarokba bombázott (2-0).

Eldőlt, mint ahogy az is, hogy a gyárvárosiak ezzel a megérdemelt győzelmükkel ismét a tabella élére állhatnak.

Miközben az MU diadalt ünnepelhetett, a Chelsea odahaza izzadt vért az Everton ellen. Az FA Kupa döntőjére készülő két alakulat legalább jobban megismerhette egymást - merthogy fogást nem találtak a másikon, az biztos. 

A mérkőzés forgatókönyve nem volt bonyolult: jobbára a vendéglátó támadott, a vendég meg védekezett. Azt viszont hősiesen tette, hiszen az utolsó nagy rohamokat is túlélte. Didier Drogba a 93. percben megnyerhette volna a csatát a Chelsea-nek, ám lövése a felső kapufát súrolva szállt fölé. Maradt a 0-0. Sebaj, majd az FA Kupa fináléjában...

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu