Közel voltak Halmosiék a győzelemhez

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 21. 18:12
Kétgólos előnye ellenére csak döntetlent játszott a Halmosi Péter csapata, a Hull City a labdarúgó Premier League 5. fordulójában. A Manchester City kiütötte a Portsmouth együttesét, Mark Hughes együttese 6-0-ra nyert. A Tottenham nem bírt a Wigennel.


Kezdőként kapott lehetőséget Halmosi Péter a Hull együttesében az Everton ellen. A magyar válogatott szélső aktív volt az első játékrészben, és csapata is jól kezdte a találkozót, hiszen az újonc már a tizennyolcadik percben előnyhöz jutott.

 

Ekkor Dean Marbney szögletére Michael Turner érkezett a hosszú oldalon, és az ötösről a kapu jobb felső sarkába lőtt. A szünetig változás nem történt, már ami az eredményt illeti, azonban a fordulás után rögtön kettőre nőtt a hazaiak előnye. Ismét Marbney szöglete érkezett a liverpooli gárda kapuja elé, de ezúttal Phil Neville bólintott a saját hálójába.

 

A Halmosit kilencven percig a soraiban tudó Hull már-már elhihette, hogy megszerzi harmadik győzelmét is a szezonban – ami öt forduló alatt mindenképpen elismerést érdemel egy újonctól -, de az Everton ekkor bizonyította, bizony nem véletlen az, hogy előzetesen az összecsapás esélyesének számított.

 

Előbb a Tim Cahill szépített közelről, majd öt perccel később Ayegbeni Yakubu is bevette Myhill hálóját, amellyel ki is egyenlített. A Hullnak így meg kellett elégednie egy ponttal, ami, ha a realitásokat nézzük, még így is szép eredmény, azonban érthető, hogy a hazaiak nem igazán lelkesednek az „így” begyűjtött egy pont miatt.

 

Mintegy tizenhárom percig bírta tartani magát a Portsmouth a Manchester City otthonában, hiszen ekkor a csütörtöki UEFA-kupa találkozón duplázó Joao Alves Jo szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, sőt nem sokkal később Richard Dunne is bevette a vendégek kapuját.

 

A szünet után a manchesteriek legújabb szerzeménye, a Premier League-ben a második meccsén a második gólját szerző Robinho volt eredményes, és ezzel a brazil klasszis el is döntötte a találkozót.

 

A hajrára aztán teljesen összezuhant a Portsmouth, hiszen Shaun Wright-Phillips, Ched Evans és Fernandes Gelson is betalált, kialakítva ezzel a 6-0-s hazai győzelmet. Mark Hughes együttese ezzel a harmadik meccsét nyerte meg a bajnokságban.

 

A Tottenham gólnélküli döntetlent játszott hazai pályán a Wigannel.

 

PREMIER LEAGUE, 5. FORDULÓ:
MANCHESTER CITY - PORTSMOUTH 6-0 (2-0)
City of Manchester Stadion, 40 238 néző, vezette: Alan Wiley
Manchester City: Hart – Zabaleta, Richards, Dunne, Garrido, Kompany, Wright-Phillips, Ireland, (Gelson 77.), Elano - Robinho (Sturridge 85.), Jo (Evans 71.)
Portsmouth: James - Johnson (Pamarot 82.), Distin, Campbell, Belhadj, Diarra, Davis (Diop 33.), Kaboul (Utaka 46.), Traore - Crouch, Defoe.
Gólszerző: Jo (13.), Dunne (19.), Robinho (57.), S. wright-Phillips (68.). Evans (78.), Gelson (83.)
Sárga lap: Diarra (90.)

 

PREMIER LEAGUE, 5. FORDULÓ:
HULL CITY - EVERTON 2-2 (1-0)
KC Stadion, 24 845 néző, vezett: Lee Mason
Hull City: Myhill, McShane, Turner, Zayatte, Dawson, Mendy (Garcia 77.), Ashbee, Marney, Halmosi, Cousin (Folan 69.), King (Boateng 81.)
Everton: Howard – Neville, Jagielka, Yobo, Baines (Lescott 46.), Osman, Fellaini, Arteta, Castillo (Saha 46.), Cahill, Yakubu (Vaughan 87.)
Gólszerző: Turner (18.), Neville (48.-öngól) ill. Cahill (73.), Yakubu (78.)
Sárga lap: Fellaini (86.)

 

PREMIER LEAGUE, 5. FORDULÓ:
TOTTENHAM - WIGAN 0-0
White Hart Lane, 35808 néző, Vezette: Steve Tanner.
TOTTENHAM: Gomes - Zokora, Woodgate, Corluka, Assou-Ekotto - Bentley (Lennon 64.), Jenas, O'Hara, Bale (Huddlestone 80.) - Bent, Pavljucsenko. Menedzser: Juande Ramos.
WIGAN: Kirkland - Figueroa, Boyce, Bramble, Melchiot - Valencia, Scharner, Palacios, Koumas (Kapo 72.) - Zaki (Camara 82.), Heskey. Menedzser: Steve Bruce.
Sárga lap: Corluka (43.), O'Hara (51.), ill. Boyce (29.), Palacios (62.).

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu