Koeman: Kötelező a győzelem, de…

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 7. 20:16
Az Albánia és Málta elleni vb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott holland szövetségi kapitánya, Erwin Koeman a keddi REAC-pályán megtartott edzést követően nyilatkozott honlapunknak. A mester elárulta, valószínűleg Hajnal Tamás veheti át a csapatkapitányi karszalagot az eltiltott Gera Zoltántól. A trénert először a csapatot üldöző sérülési hullámról kérdeztük.


 

- Vannak gondjaink, hiszen Babos Gábor megsérült, Huszti Szabolcs is könnyített különedzéseket végzett, Gera Zoltán eltiltását tölti, de még Szélesi Zoltán sem érkezett meg Strasbourgból - kezdte a kapitány. - Persze ezt már megszoktam, hiszen egy edzőnek mindig vannak hasonló gondjai, ezeken túl kell tennünk magunkat.

- Arra van esély, hogy Babos és Huszti még felépüljön a meccsig?

- Gábort egyelőre Hollandiában kezelik, bízunk abban, hogy legalább a szerdai meccsre felépül, de erre elég kevés az esély. Husztival más a helyzet. Ő az utóbbi időben Hannoverben is szinte edzés nélkül játssza a mérkőzéseket egy térdsérülés miatt. Ugyan itt sem tud teljes értékű edzésmunkát végezni, de a meccsen azért lehet rá számítani.

- Mint említette, Gera Zoltánra sárga lapjai miatt nem számíthat Albánia ellen. Ki lesz a távollétében a csapatkapitány?

- Ha minden jól megy, akkor Hajnal Tamásé lesz a kapitányi karszalag.

- Akkor ezek szerint az ő helye már biztos a csapatban. Vannak még rajta kívül ilyen játékosok?

- Még Hajnal helye sem biztos, azért mondtam, hogy ha minden jól megy. Nem szeretek előre bérelt helyeket kiosztani a csapatban, mert sajnos az a játékos, aki úgy érzi, hogy mindenképpen kezdő lesz, az nem biztos, hogy a továbbiakban is ugyanúgy koncentrál majd. Nem, először bizonyítsanak az edzéseken, aztán majd döntök.

- És azt már tudja, hogy milyen hadrendben áll majd fel a csapat szombaton?

- Vannak már elképzeléseim, de ne haragudjon, ezt nem szeretném nyilvánosságra hozni. Nem hiszem, hogy hasonló helyzetben Arie Haan elmondaná önnek, hogy az albán válogatott milyen taktikát választ majd.

- Ha már Arie Haant említette, nyilván ismeri az edzői kvalitásait. Mit vár tőle, illetve csapatától?

- Arie húsz évvel idősebb nálam, de természetesen ismerem őt, már csak azért is mert ugyanarról a vidékről származunk. Tudom, hogy remek szakember, de hiába a szaktudás, minden azon múlik, hogy a csapat ezt mennyi tartalommal tudja megtölteni.

- Nyilván az albán válogatottat is feltérképezték már.

- Természetesen. És sajnos azt kell mondanom, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz velük. Tudom, hogy Magyarországon sokan azt gondolják, hogy ez egy könnyű győzelem lesz, de tévednek. Nem csoda, hogy a svédek életét is alaposan megkeserítették. A Málta elleni sikerrel pedig ők állnak a csoport élén, így nagy önbizalommal várhatják a találkozót, ráadásul vesztenivalójuk sincs.

- De azért ugye nem akarja azt mondani, hogy Albánia ellen a döntetlen is szép eredmény?

- Nem, természetesen nem. Kötelező a győzelem, de ez nem lesz egyszerű. Az szinte biztos, hogy elsősorban a biztonságos védekezésre és az ebből indított ellentámadásokra fektetik majd a hangsúlyt. És biztos, hogy ezt jól is csinálják, hiszen a svédeknek sem sikerült feltörniük a védelmüket. Ettől függetlenül találtunk néhány gyenge pontot náluk és ezeket kell tudnunk kihasználni. Ha sikerül, akkor győzünk. De miért ne sikerülne?

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu