Kirúgták Benítezt az Intertől!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 22. 00:12
Mindössze féléves szolgálat után megvált az Inter Rafael Beníteztől! - mindezt a Sky Sports állítja. Az olasz bajnoki-, kupa-, és Bajnokok Ligája-címvédő, friss világbajnok milánói alakulatnál a gyenge eredmények miatt döntöttek a szakítás mellett, rossz nyelvek szerint azonban az edző vasárnapi kifakadása miatt került klubházon kívülre. A spanyol helyettese a Milan korábbi vezetőedzője, Leonardo lehet. Hivatalos megerősítés hamarosan érkezhet.


Elfogyott a türelem, sőt, Massimo Moratti elnök a sodrából is kijött. Benítez a vasárnapi klubvilágbajnoki-aranyérem megszerzése után kifakadt, s azzal fenyegetőzött, ha a csapat nem igazol, akkor feláll a kispadról.

Nos, mégsem a lekvár tette el a nagymamát, hanem fordítva, a presidente elégelte meg a követelőzést, nem mellesleg az együtteshez méltatlan idei szereplést. Ez pedig nagyon sokba került az 50 esztendős hadvezérnek.

A bajnokságban csak hetedik a címvédő, s bár két meccsel kevesebbet játszott, mint a jelenlegi listavezető Milan, az ellenség mögött 13 pontnyi a lemaradása.

Emellett a Bajnokok Ligájában sem szerepel sallangmentesen a sorozat legutóbbi győztese, a már kiesett Werder Bremen ráadásul 3-0-val alázta meg őt az utolsó csoportkörben. Az Inter ezzel pozíciót veszített, csoportmásodik lett és a májusi döntőhöz hasonlóan a Bayern Münchennel találkozik a nyolcaddöntőben.  

Benítez a nyáron érkezett, de nem teljesíthette a lehetetlen küldetést José Mourinho távozását követően. Hat hónapig edzhette a kék-feketéket, s ha a híreknek hinni lehet, nagyon könnyen előfordulhat, hogy a gyűlölt rivális Milan korábbi trénere, Leonardo érkezik a helyére. Azt is suttogják, hogy a jó öreg Rafa visszatér a Vörösökhöz. Testben már ott van, és a Sky Sports felvételen meg is örökítette a Liverpoolban pakolászó mestert. 

Moratti persze mindent tagad(ott), ahogy szokta...

Ezt tette az Interrel Benítez az elmúlt fél évben:
25 meccsen vezette csatába övéit a hispán szakember, ezek közül 12-t megnyert, 6-ot döntetlenre adott, 7-et pedig elveszített. Ez mindössze 48 százalékos arány, ami más csapatnál lehet, hogy elfogadható, de a Mourinho-éra után nem.
skysports
Benítez milánói munkássága - számokban Fotó: skysports

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Őszi mélyrepülés, Inter módra
SZEZONÉRTÉKELÉS. Hétfőtől december 31-ig a SportHirado.hu 12 részes, statisztikákkal, érdekességekkel fűszerezett sorozatban tekint vissza klubhíradós topcsapatainak utóbbi fél évére, a nyári és őszi eseményekre. A sorrendet az...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Moratti 48 órán belül meneszti Benítezt?
Angol lapértesülés szerint javíthatatlanul megromlott az elnök és a vezetőedző viszonya, már ezen a héten roppant fontos bejelentés várható Milánóban. A Daily Mail úgy tudja, Massimo Moratti 48 órán belül meneszti az...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benítez: Elmegyek, ha nem igazolunk
Váratlanul (?) kemény véleményt formált a spanyol szakember, csak nagy kérdés: mit is szól ehhez a milánói klub elnöke, Massimo Moratti. A dubaji klubvilágbajnokságon magabiztos győztes együttest dirigáló Rafa Benítez ugyanis...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu