Képpel bizonyítaná igazát Szlovákia

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 5. 19:23
Továbbra sem nyugszanak a kedélyek a múlt szombati Dunaszerdahely-Slovan Bratislava futballmérkőzésen történtek miatt: a Plus jeden deň című helyi bulvárlap például arról szól, hogy a belügyminisztérium kedden egy fotóval próbálta bizonyítani, igenis a DAC-ért szurkolók provokáltak a botrányos találkozón.


 

Robert Kalinák belügyminiszter a lap állítása szerint egy fényképet mutatott nekik, amelyen az egyik néző ökölbeszorított kezét ütésre emeli.

A belügyi tárca vezetője szerint - mint a második legolvasottabb lap írja - ez abban a pillanatban történt, amikor a szurkolók alatt rendőrök vonultak el, de a fényképen nem látni őket, mivel a kifüggesztett zászlók takarásában vannak.


Kalinák elmondta, a rendőrség jelenleg is elemzi a mérkőzésen készült felvételeket.

Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) alelnöke ugyanakkor megkérdőjelezte a „bizonyítékot”, mivel azon egyáltalán nem látszik, hogy a szurkoló valóban egy rendőrre akart volna kezet emelni.

A belügyminisztériumban azt ígérték, még a szerdai nap folyamán további tájékoztatást adnak az üggyel és a bizonyítékokkal kapcsolatban.

Mint ismeretes, a botrány a múlt szombaton rendezett Dunaszerdahely-Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzés alatt tört ki, amikor a rendőrség kommandós alakulata eddig tisztázatlan okok miatt a találkozó 15. percében behatolt a körülbelül ezer magyar szurkolót számláló szektorba és gumibottal, valamint viperákkal ütlegelni kezdte a nézőket.

Egy magyar szimpatizáns kis híján az életével fizetett, míg többen súlyosan megsérültek az atrocitások során. Az érthetetlen rendőri túlkapás eredményeként Magyarország és Szlovákia között diplomáciai feszültség alakult ki, míg a Stefánia úton található szlovák nagykövetség előtt tűntetők százai tiltakoztak a brutális fellépés ellen.

Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn levélben kérte az eseményen fellépő rendőrségi szervezettől, küldjön olyan videofelvételt az esetről, amely magyarázatul szolgál a kívántnál keményebben fellépésre.

A kazettát a szlovák fél elpostázta, de az nem szolgált kézenfekvő bizonyítékul a brutális közbelépésre, a rendőrség ugyanakkor kiállt amellett, hogy helyesen járt el az ügyben.

Draskovics a Magyar Televízióban elmondta, ezzel még nem zárult le az ügy, a magyar kormány továbbra is várja a kézzel fogható bizonyítékokat.

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu