Juhász: Velünk senki sem jár jól!

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 18. 14:13
EXKLUZÍV. „Nem biztos, hogy jól jár az, aki az Anderlechtet szeretné kapni az Európa-ligában!” - csattant fel Juhász Roland, a belga bajnoki ezüstérmes magyar válogatott futballistája, aki a SportHirado.hu-tól tudta meg, hogy az Athletic Bilbaót kapták meg ellenfélül az Európa-ligában. A védővel nemcsak klubcsapata sikeres nemzetközi (kupa)szerepléséről, hanem a magyar Aranylabdáról és úgy általában véve a 2009-es esztendőről beszélgettünk.


Azon kevesek egyike lehetne, aki elégedetten, tenyerét dörzsölve dőlhetne hátra a karosszékben, miközben azon gondolkodna, milyen kiváló futballista is ő valójában. Juhász Roland azonban nem ilyen ember, ez tette őt Európa-klasszissá - no, meg magyar Aranylabdássá.

„Azt hiszem, elég jó évem volt, még akkor is, ha van némi hiányérzetem - kezdte Juhász. - Bánt, hogy a bajnoki döntőt például elveszítettük. Az viszont meglepett, hogy Dzsudzsák Balázs előtt végeztem a magyar Aranylabda-szavazáson. Dzsudzsi remek játékos, gólokat lő, gólpasszokat ad, kiváló támadó. Persze jólesett az elismerés, védőként meg pláne.”

És valóban, az Anderlecht a bajnokságban kitűnő eredményeket produkál, a legutóbb nyolc meccséből mindegyiket megnyerte. Juhász közreműködésével. Szerencsére az Európa-ligában sincs ez másként, hiszen a lilák a legkevesebb gólt kapva, az A-csoportot megnyerve jutottak a legjobb 32 közé - és az Athletic Bilbaót kapta a nyoni sorsoláson.

„Őket kaptuk? - kérdezett vissza az éppen edzésre készülődő 50-szeres válogatott játékos. - A nyáron amúgy egyszer már találkoztunk a spanyolokkal Portugáliában. Az akkori felkészülési mérkőzésen tizenegyesekkel vertük meg őket. Azt kell mondjam, rázós meccsekre számítok ellenük, de egy verhető csapatról beszélünk.”

A hátvéd a karácsonyi ünnepeket kis túlzással a futballpályán tölti, hiszen december 30-ig még négy mérkőzés vár rá. Bajnokik és kupatalálkozók. Juhász bízik abban, hogy 2009-es sikerei 2010-ben is elkísérik őt, kiváló formáját pedig minél tovább megőrzi majd.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu