Fájó vereség Ghánától az elődöntőben

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 13. 18:16
Videóval: nézd meg a meccs góljait! Szívszorító, 3-2-es vereséget szenvedett Ghánától a magyar U20-as labdarúgó-válogatott az egyiptomi világbajnokság elődöntőjében. A mieink egy félidőnyi és kétgólos előnyt adtak az ellenfélnek, ám a második felvonásra - a cseréknek köszönhetően - egy teljesen más csapatot láthattunk. Előbb Futács Márkó szépített, majd Quansah révén kilenc perccel a vége előtt ismét kettő volt a különbség. Ám legjobbjaink nem adták fel, a 84. percben Balajti Ádám ismét visszahozott minket a meccsbe. Az utolsó pillanatokban még lőhettünk volna egyet legalább a hosszabbítás kicsikarásáért, ám végül Gulácsi és a többiek sírhattak. Szó szerint. A bronzcsatát pénteken délután a Brazília-Costa Rica találkozó vesztesével játsszuk majd.


U20-AS LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ:
GHÁNA - MAGYARORSZÁG 3-2 (2-0)
Egyiptom, Kairó, vezette: Jorge Larrionda (uruguayi)
GHÁNA: Adjei – Inkoom, Addae, D. Addo, Addy – Quansah (Awako, 93.), Agyemang-Badu, Rabiu, A. Ayew (Agyemang, 75.) – Adiyiah, Osei. Szövetségi edző: Sellas Tetteh.
MAGYARORSZÁG: Gulácsi - Zámbó, Debreceni, Szabó, Présinger (Varga, 46.) - Gosztonyi, Korcsmár (Futács, 71.), Simon Á., Kiss M. - Simon A., Németh (Balajti, 46.). Megbízott szövetségi edző: Kenyeres Imre.
Gólszerző: Adiyiah (10., 31.), Quansah (81.), ill. Futács (73.), Balajti (84.)
Sárga lap: Agyemang-Badu (12.), Addae (34.), ill. Debreceni (56.), Korcsmár (66.)
Ej, de kár volt azért az első félidei Présinger-hibáért, majd az azt követő védelmi figyelmetlenségért. Súlyos árat fizettünk azért, mert egy félidőn keresztül hagytuk futballozni az ellenfelet.
Közünk nem volt a meccshez a találkozó ezen periódusában - Németh Krisztián is megsérült, s kilátástalannak tűnt minden. Nagyon hiányzott az elképzelés, az ész a játékbunkból, azaz Koman Vladimir.
Aztán a második negyvenöt percben történt valami. Az egy meccsre a lelátóra száműzött  Egervári Sándor szövetségi edző posztját megöröklő Kenyeres Imre két cserével rázta fel a mieinket.
Változott a meccs képe, feljöttünk, s már inkább mi irányítottunk. A 73. percben pedig eljött a mi időnk. Futács Márkó beállt, majd második labdaérintéséből a bal alsóba passzolt. Visszatértünk, a ghánaiak azonban csak lassan kapcsoltak. Ám sajnos kapcsoltak, és megint kettővel vezettek. Pedig a szépítést követően két-három hatalmas lehetőséget is elpuskáztunk.
A magyarok ugyanakkor nem adták fel, s megpróbálták a lehetetlent. A Mission impossible első fejezetében Balajti Ádám volt a főszereplő, a második részben azonban a  szerencse. Pontosabban a pech.
Hiába ívelgettünk előre, az afrikaiak okosan tartották a labdát, igazából képtelenek voltunk elcsenni tőlük a játékszert. Az egyik ghánai még ápoltatta is magát - kutya baja sem volt - aztán az uruguayi bíró a szájába vette a sípot és három fújással összetörte álmainkat.
A válogatott játékosai kifeküdtek, és sírtak, mint a gyerekek. Holott ők már nem azok, amit eddig tettek bizony férfimunka volt a javából. Minden elismerésünk az övék, az 1954-es Aranycsapat óta az egyik legnagyobb magyar siker letéteményesei.
Bár fáj a szívünk, elkeseredni tilos. Nem sokon múlt, de a bronzérem még így is meglehet. Következő ellenfelünk a Brazília-Costa Rica csata vesztese lesz péntek délután. Azért szép volt, fiúk!
„Vesztes helyzetből tettük szorossá a meccset!”
„Ezen a mérkőzésen éreztük igazán először magunkon a nagy tét nyomását - nyilatkozta a meccs után az mlsz.hu-nak Kenyeres Imre, aki az eltiltott Egervári Sándort helyettesítette a találkozón. - Nem kezdtünk jól, az első félidőben hibák csúsztak játékunkba, és az első ghánai gól kissé meg is fogta a társaságot. A második félidőben azonban a csapat ismét bizonyságot tett mentális erejéről és egységességéről, vesztes helyzetből tettük szorossá a végjátékot - kár, hogy végül nem tudtuk kiharcolni a hosszabbítást. Nagyon szeretnénk éremmel hazatérni, és a mérkőzésen mutatott fokozatosan javuló teljesítményünk erre reményt is ad.”
 
A meccs góljai:

2. félidő:
94. Vége! Kikaptunk, de hogy! A második félidőben egy másik magyar csapatot láttunk. Későn ébredtünk, a csudába...3-2!
93. Ghánai csere: Awako, Quansah le.
93. Varga lőtt kapura a tizenhatos csücskétől, balról - mellé.
91. Badu 40-ről hatalmas kapufát lőtt.
90. Három percnyi esélyünk van még...
84. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!! Balajtiiiiiiiiiii!!!!!!! A diósgyőri csatár a jobb oldalon kapott remek labdát, majd átvételével becsapta Addyt, behúzott középre és 7 méterről a jobb alsóba gurított. Megint visszajöttünk! Ilyet! 3-2!
81. GÓL! Eldőlt! A fene egye meg! Középen jöttek fel a ghánaiak, majd Quansah elé került a labda. A középpályás 12 méterről, jobbal a jobbösszekötő helyéről hatalmas bombát zúdított a kapunkra. Gulácsi nyújtózott, de a felső kapufáról a labda a gólvonal mögé pattant. 3-1!
78. Neeeem! Szabó fejelt 3 méterről balról a kapufa mellé. Nem igaaaaz!
76. Ááááá! Futács cselezett le az alapvonalig, majd a középen egyedül érkező Gosztonyi elé adott. A középpályás 16 méterről lőtt alig a jobb felső mellé. Mekkora lehetőség volt!
75. Ghánai csere: Agyemang be, Ayew le.
73. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!! Futács! Bal oldalon cselezgetett Simon András, majd hirtelen középre adott. Futács 8 méterről ballal a bal alsóba belsőzött. Visszajöttünk. Gyerüüüünk! 2-1!
71. Közben magyar csere: Futács be, Korcsmár le. Debreceni lett a cséká. Már három csatárral rohamozhatunk.
71. Varga tekerte be balról a labdát, de bent hárman is lemaradtak. Nagy helyzet volt.
69. Varga durrantott középről, 19 méterről jobbal mellé-fölé.
68. Quansah fejelt 8 méterről kapu fölé.
66. Korcsmár sárga lapot kapott - rácsúszott egy ghánaira.
64. Varga középről 14 méterről lőtt mellé - a labda előbb a földre pattant.
56. Debreceni sárga lapot kapott - felrúgta az ellenfelet.
52. Balajti passzintott a bal kapufára 4 méterről Gosztonyi szabadrúgása után. Hihetetlen! Gyerünk fiúk! Feljöttünk...
50. Adjei kapus akart felszabadítani, de éppen Simon Andrásba lőtt, a visszapattanóra azonban a ghánai ért oda előbb.
48. Nagy magyar helyzet maradt ki: Gosztonyi egy ügyes indítás után a jobbösszekötő helyéről, 10 méterről jobbal a jobb kapufa mellé célzott. Alig pár centin múlt...
46. Folytatódik a meccs! Két magyar csere: Balajti és Varga be, a megsérült Németh és Présinger le.
1. félidő:
45+2. Vége a félidőnek! Ghána könnyedén vezet kettővel, mintha mi a pályán sem lennénk. Valamit ki kell találni, mert ez így nagyon vérszegény. Tulajdonképpen esélyünk sincs. 2-0!
45. Egy perc a hosszabbítás.
41. Adiyiah hozta ránk megint a frászt, ezúttal 14 méterről, középről fordulásból alig lőtt a bal kapufa mellé. Gulácsi csak nézte.
A labdabirtoklási arány: 59-41 százalék oda.
35. Kiss 30 méterről, középpről lőtte kapura a szabadrúgást, Adjei magabiztosan védett.
34. Addae sárga lapot kapott - nem engedte elvégezni a szabadrúgást.
A hondurasi meccs óta nem kerültünk kétgólos hátrányba. Reméljük nem lesz hasonló a végeredmény és hamar szépítünk - mondjuk még az első félidőben.
31. GÓL! Ahogy várható volt, már kettő! Inkoom adott be jobbról, középen Adiyiah érkezett és 6 méterről, előrevetődve a kapu közepébe fejelt. Siralmas a játékunk. 2-0!
28. Ayew fejelt kapu fölé 6 méterről egy bal oldalról érkező beadás után.
24. Osei egy tetszetős ghánai akció végén 14 méterről bombázott kapura, Gulácsi öklözött.
21. Ayew 16 méterről, félfordulattal lőtt kapura, Gulácsi fogta a lapos, de gyenge kísérletet.
20. Koman nélkül valahogy nem az igazi. Mondjuk ki, borzasztóan játszunk.
14. Adiyiah kapott remek labdát, majd a jobbösszekötő helyéről, 13 méterről ballal a jobb kapufa mellé csavart.
12. Agyemang-Badu sárga lapot kapott.

10. GÓL! Vezet Ghána - ekkora hibát! Présinger a tizenhatoson belül borzasztóan gurított haza, Gulácsi elől Ayew csípte el a labdát, amit 7 méterről, balra kisodródva kapu felé passzolt. A gólt azonban nem ő, hanem a Présingerrel együtt érkező Adiyiah szerezte, 1 méterről...1-0!
9. Rabiu lőtt fölé középről, 30 méterről.
8. Jobbára a mezőnyben folyik a játék, az ellenfél némileg többet birtokolja a labdát.
3. Németh esett el a tizenhatoson belül - tovább, tovább...
1. A ghánaiak kezdték a meccset! Ők tiszta fehérben, mi piros-zöldben léptünk pályára. Korcsmár Zsolt a csapatkapitányunk.
Koman, Szekeres és Takács nélkül - ők eltiltottak - állunk ki Ghána ellen. 

A szakvezető Gulácsi Péter - Zámbó Bence, Debreceni András, Szabó János, Présinger Ádám - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Simon Ádám, Kiss Máté - Simon András, Németh Krisztián összeállításban küldi pályára együttesünket.

- Zámbó Bence még nem játszott a vb-n ebben a pozícióban, de nagyszerű védő, aki meg tudja oldani ezt a feladatot is - mondta el az mlsz.hu-nak Egervári Sándor. - Tény, hogy védekező játékosunk nem maradt a kispadon, további változtatásra a mérkőzés során nincs igazán lehetőség a hátsó alakzatot illetően, de felkészültünk minden lehetséges szituációra.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu