Hughes megy, Mancini jön a Citynél

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 19. 19:48
A Manchester City menesztette Mark Hughest, és Roberto Mancinit nevezi ki új menedzsernek – erősítette meg a klub. Az utolsó cseppet még a hétközi, Tottenham elleni vereség jelentette abban a bizonyos pohárban, a szombati győzelem már mit sem javított Hughes helyzetén. A csapat új, olasz szakvezetője a hírek szerint három és fél éves szerződést ír alá az Égszínkékeknél, éves fizetése négymillió euró lesz.


 

A Manchester City hivatalos közleményében az elnök, Kaldun El Mubarak arra világít rá, a nyári nagybevásárlás sokkal jobb eredményekre predesztinálta a klubot, és egyértelmű csalódás az eddigi szereplés.

„Minden feltételt biztosítottunk ahhoz, hogy a Manchester City szakmailag előrelépjen, az utóbbi tizenegy mérkőzésen aratott két győzelem azonban egészen másról árulkodik. Emiatt arra az elhatározásra jutottunk, megválunk Mark Hughes menedzsertől, akinek a legjobbakat kívánjuk pályafutása hátralévő részében” – szól az elbocsátó szép üzenet.

Sajtóhírek szerint a hétközi, Tottenham ellen elszenvedett 3-0-s vereség verte ki végképp a biztosítékot a tulajdonosoknál, és az elmúlt napokban csupán azon morfondíroztak, kit nevezzenek ki helyettesének. A tanácskozások eredményéről a Sunderland elleni győztes meccs után számoltak be.

A menedzser az elkövetkezendő három és fél évben a csapat nélküli Roberto Mancini lesz, aki olasz sajtóértesülések szerint évi négymillió eurós apanázsért vállalta a szakmai munka irányítását Manchesterben.

 

Akikért a Manchester City a nyáron majd' 124 millió fontot fizetett ki a nyáron:
Emmanuel Adebayor (togói, Arsenal) - 25 810 000 font
Carlos Tévez (argentin, Corinthians) - 25 810 000 font
Joleon Lescott (angol, Everton) - 24 475 000 font
Roque Santa Cruz (paraguayi, Blackburn) - 18 868 000 font
Kolo Touré (elefántcsontparti, Arsenal) - 16 643 000 font
Gareth Barry (angol, Aston Villa) - 12 371 000 font

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu