Gyűlöletellenes kampányt indít az MLSZ

Szerző: MTI, MLSZLétrehozva: 2013. február 21. 22:12
Szigorodik a gyűlöletkeltő viselkedéssel szembeni fellépés az NB I mérkőzésein, akcióterv készül erre vonatkozóan és változik a fegyelmi szabályzat a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének csütörtöki határozata alapján. A szervezet gyűlöletellenes kampány keretében kívánja megszólítani szurkolókat. A cselekvési terv kidolgozására március 31-ig kapott határidőt az illetékes testület.


Ezzel párhuzamosan az elnökség felkérte az MLSZ központi hivatalát, hogy készítsen részletes intézkedési tervet, amelyben meghatározza a játékvezetők, szövetségi ellenőrök és a rendező klubok felelősségét, teendőit rasszista megnyilvánulások esetén.

Ennek konkrét és pontos feladatlistát kell tartalmaznia a mérkőzések megszakításával, felfüggesztésével és esetleges beszüntetésével kapcsolatban. Emellett a vezető testület a fegyelmi szabályzat felülvizsgálatát várja a megfelelő súlyú szankciókra és azok alkalmazására vonatkozóan. Ezen terv elkészítésére határidőnek március elsejét szabta meg.

"A mérkőzéseken a szurkolók által fontosnak tartott, mások provokálására, megsértésére nem alkalmas jelképek használatát továbbra sem gátolja meg az MLSZ" - emeli ki a beszámoló, amely leszögezi, a szövetség vezetése – mások mellett a Szurkolói Iroda tagjaival is egyeztetve – olyan hangulatot és körülményeket kíván teremteni a magyar stadionokban, amely méltó az ott zajló sportrendezvényekhez, és lehetőséget teremt arra, hogy a társadalom szélesebb tömegei válasszák programként a meccsre járást.

A magyar válogatottnak - jelen állás szerint - zárt kapuk mögött kell lejátszania március 22-én a románok elleni hazai világbajnoki selejtezőjét, mert az augusztus 15-én Budapesten rendezett, Izrael elleni barátságos mérkőzésen a szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált, és sértő jelképeket mutatott fel. Az MLSZ, miután a nemzetközi szövetség (FIFA) elutasította a fellebbezését, bejelentette, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul.

 

Címkék: mlsz
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu