Győztes meccset bukott el az Újpest

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 29. 19:44
Izgalmas hajrát követően, egy roppant fordulatos mérkőzésen járt pórul a bajnoki aranyéremre hajtó Újpest a Hungária körúton. A labdarúgó NB I 25. fordulójának zárótalálkozóján az MTK szerzett vezetést, majd a vendégek fordítottak, hogy aztán a finisben mégis elbukjanak 3-2-re. Szentes Lázár tanítványai maradtak a második helyen, két ponttal lemaradva a Debrecentől.


LABDARÚGÓ NB I, 25. FORDULÓ:
MTK – ÚJPEST 3-2 (1-1)
Hungária körút, 1500 néző, vezette: Iványi (Szpisják, Medovarszki)

MTK: Végh – Rodenbücher, Lambulics, Szekeres, Hidvégi – Radulovics (Kecskés, 57.), Zsidai, Pátkai, Szabó Á. (Urbán, 46.) – Lencse (Eppel, 78.), Könyves. Szakmai igazgató: Garami József.

ÚJPEST: Balajcza – Dudics, Korcsmár, Mijadinoszki, Malone – Bori (Foxi, 86.), Bozsics, Stokes, Tisza (Simek, 59.) – Kabát, Rajczi (Simon A., 56.). Vezetőedző: Szentes Lázár.

Gólszerző: Pátkai (42., 79.), Urbán (89.), ill. Korcsmár (45.), Tisza (46.)

Sárga lap: Urbán (63.)

A bajnoki címvédő MTK-nak nem igazán sikerült ez az idénye, a Hungária körútiak a kilencedik helyről várhatták a bajnoki aranyálmokat szövögető, s a Debrecen keddi győzelme révén a második helyre lecsúszó Újpestet.

Garami József szakmai igazgató ettől függetlenül optimistán várta a derbit, s azt ígérte, fiai nem fognak megijedni az amúgy lendületben lévő lila-fehér armadától. A mérkőzés első felében azért érezhető volt, a hazai fiatalok talán jobban tisztelték az ellenfelet a kelleténél, az Újpest kézben tartotta a meccset és irányította a játékot.

Ahogy teltek a percek, úgy egyenlítődött ki a játék, a félidő végére pedig a gólok is megérkeztek. Kisebb meglepetésre az MTK szerzett vezetést a 42. percben, ekkor Pátkai Máté játszott össze Könyves Norberttel. A visszakapott labdát a hazaiak középpályása aztán könyörtelenül bevágta, a lilák pedig ismét hátrányba kerültek (1-0).

A vendéglátók öröme azonban csak másodpercekig tartott, hiszen a lefújás előtt nem sokkal Kabát Péter szögletét Korcsmár Zsolt a kapuba bólintotta (1-1). Az esetnél Végh Zoltán és a hazai védők is nagyot hibáztak.

A legjobb lélektani pillanatban érkezett fejes feltüzelte a lilákat, akik egy perccel később – no jó, volt közben egy negyedórás szünet is – másodjára is eljátszhatták a „kicsi a rakást”. Megint Kabát passzolt, a ketrec elé érkező kanalazására Tisza Tibor robbant be és hat méterről fejjel okozott fejtörést a Garami-legényeknek (1-2).

Nem volt sok helyzet a sportszerűnek mondható összecsapáson, az Újpest pedig úgy tűnt, ezt már nem veszítheti el. Egyszerűen nem volt benne a meccsben az MTK-gól, az ifjú titánok alig merészkedtek el Balajcza Szabolcs kapujáig.

És akkor jött a váratlan fordulat: két védelmi hiba, két szép támadás, minek következtében a 89. percben már az "MTK, MTK" rigmus zengett hangosabban a VIII. kerületben.

A végére felébredtek a vérszemet kapó hazaiak, a lila-fehérek ugyanakkor túl korán kényelmesedtek el, ez meg egyelőre az első helyükbe került. A Debrecen 54 pontjával a lista élén áll, őket követik 52 ponttal a szerdai vesztesek.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu